Зимни неволи - палене на дизел?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Зимни неволи - палене на дизел?

Мнение от hell's angel » 11 Яну 2017, 9:56

Кило спирт, кило вода, една капачка ароматизатор и готово. Хем мирише по-добре, хем не се тровите с тоя метанол :winky:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 11 Яну 2017, 10:18

сипвайте бензин и не се занимавайте с глупости. 2 литра на цял резервоар и върви та пита за още. Моя тдс нема ядове така
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Яну 2017, 10:50

Като стана въпрос за шелската течност за чистачки- тази течност замръзва и при по-ниска температура от -10*
За пореден път се убеждавам, че е супер менте течността за чистачки от шел.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 11 Яну 2017, 15:17

Сутрин на студено при продължително въртене на стартер /около 7-10сек./ съпроводено от един по един събиране на цилиндрите и след като запали мени оборот около 4-5 минути докато се заглади симптоми на скована нафта или заминали свещи е?
Досега в студовете не съм имал никакви проблеми - пали от четвърт без грам да се замисля. Но откакто настанаха сегашните студове ~-10 че и повече пали по следният начин и си мисля ,че няма как да заминат от раз 6 свещи като до преди 2-3 седмици си палеше перфектно.Случвало ми се е и на студен мотор да пробвам да запаля без да подгрея и си върти доста повече но изгасне ли лампата - пали от четвърт.Сега не ще и не ще и ми остава само горивото. Според вашият опит могат ли минимум половината свещи да заминат за отрицателно време от 1 седмица заради студовете.
ПС. - нафтата е чиста ромпетролска без добавки от мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 11 Яну 2017, 16:04

Един написа:Единствения проблем ми е че дистанционното на Webasto-то не лови от терасата.

ДАЛ си 2 бона за кюмбе :ok: http://www.webasto-moscow.ru/modeli/pre ... 29-webasto
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Яну 2017, 19:07

Е.Димитров написа:Като стана въпрос за шелската течност за чистачки- тази течност замръзва и при по-ниска температура от -10*

Замръзва в казанчето или просто не иска да пръска?
Не вярвам да замръзва в казанчето.
Замръзват пръскалките, тъй като метанолът се изпарява по-бързо от водата. След известно време при пръскалките остава само вода и замръзва.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Яну 2017, 19:15

///MBlitzz написа:..

Защо просто не пробваш да сложиш една добавка в резеорвара и да видиш дали е от горивото или не?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 11 Яну 2017, 19:59

Защото тези добавки са малко нож с две остриета.
Открих в ютуб видео с друг тдс който пали по същият начин ,консултирах се с майстор и утре ще ходя да мерим свещите през релето.Дано е от тях. :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 11 Яну 2017, 22:00

Ако не пали може да пробваш по тоя начин: https://www.youtube.com/watch?v=HgKAv9Kb2EU :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 12 Яну 2017, 0:53

///MBlitzz написа:Защото тези добавки са малко нож с две остриета.
Открих в ютуб видео с друг тдс който пали по същият начин ,консултирах се с майстор и утре ще ходя да мерим свещите през релето.Дано е от тях. :|

Директно поръчвай... :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 12 Яну 2017, 0:54

Трябва ли някаква специалн грес за резбата и динамометричен ключ за стягането?

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Яну 2017, 10:41

drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:Като стана въпрос за шелската течност за чистачки- тази течност замръзва и при по-ниска температура от -10*

Замръзват пръскалките, тъй като метанолът се изпарява по-бързо от водата. След известно време при пръскалките остава само вода и замръзва.

Няма как да видя какво става в казанчето, вероятно замръзва някъде по системата, но все пак не трябва да замръзва никъде, купуваш си течност за чистачки, на която пише -21* (мисля че толкова пишеше) и очакваш да пръска поне пи -10-12*. Пък то звонци.
Сещам се за еди случай преди доста години, имаше едни капанчета в Дианабат , срещу УГЪЗЪ (Управление за Гражданска Защита :mhihi: ) , та там продаваха някакви евтини алкохоли, взимам 2 бутилки някаква шльокавица , отварям предният предният капак и изливам, внезапно чувам вик "Неее", обръщам се и гледам едни дежурни алкохолици на капанчето, гледа жално към изливащият се алкохол :mhihi:

Иначе, ще взема сам да си правя течността, купувам чист спирт (5 кинта литъра), разреждам го с вода и добавям веро и те ти 3-4 литра перфектна течност за чистачки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 12 Яну 2017, 10:57

Според мен тия стойности дето ги пишат "-20" "-30" са за целия обем течност, т.е. казанчето или тубата.

В тръбичките или на дюзата ще замръзне много по-бързо и лесно отколкото в казанчето. А като пръснеш на стъклото без да си го подгрял отдолу си замръзва като чиста вода - тъник филм течност, студено стъкло, студен вятър удрящ стъклото.

Аз лично преди да съм подгрял стъклото отдолу изобщо не пръскам, без значение колко минуси има на тубата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Яну 2017, 11:52

drago_pavlov написа:

На Е39 казанчето не се вижда, че е на майната си, но пръскалките са със клапанче и отделно имат и подгряване. Едва ли замръзва само при тях, моторччето го чувам, че бръмчи, но не пръска.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Яну 2017, 11:56

Аз миналата седмица я проверих течността на Шел с рефрактометър и си показа -20, но въпреки това и при мен отвреме на време замръзва - в гаража и малко след като съм я изкарал пръска и не замръзва по стъклото или маркучите, ако покарам 20-30 минути и край, хубаво че имам интензивно миене и там съм налял само концентрат на -60 и отпушвам тръбите :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата