Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
На база лв./изминати км няма шанс за сравнение
Дори при N57 дето дюзите са по скъпи и ангренажа е малко по скъп, ма поне не ти пукат бобините като пуканки и водната помпа не те оставя безмълвен когато тя прецени

Дори при N57 дето дюзите са по скъпи и ангренажа е малко по скъп, ма поне не ти пукат бобините като пуканки и водната помпа не те оставя безмълвен когато тя прецени

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Стиииига бе хора, бе... Само лошо значи срещу това Н53, за да му падне цената втора ръка и да се наметате на последния бензинов НА 6-так на БМВ
..
Казах ви
Помпа и термостат - 500 лв, сменяш ги и стига толкова. Няма да ги чакаш да пръднат..
Дюзи - 2,3-2,5 - когато трябва.. Ако искаш можеш 3 да вземеш и останалите си ги редиш на банка - не е фатално. Въпрос на избор и финанси. И със сигурност ще стават по-евтини!
Помпа високо налягане - 1,2 - това е малко шит, че те оставя, но пак има симптоми УЖ.. Вече на нищо не вярвам.
Другото, когато се обади.
Дизел:
Дюзи - по-скъпи!
Турбо - няма аналог!
Демпферна шайба - заминава си по-бързо заради вибрациите, а ако е ръчка - маховикът - също.
Водна помпа, термостати с всичките му там ремъци и прилежащи едва ли са без пари също..
Взимай дизел само ако караш много!
ПП Ако водната помпа думне на дизел пак те оставя на път.. Няма как да караш с течаща.. Или пък да поемеш риск да прегрееш чугуна...

Казах ви
Помпа и термостат - 500 лв, сменяш ги и стига толкова. Няма да ги чакаш да пръднат..
Дюзи - 2,3-2,5 - когато трябва.. Ако искаш можеш 3 да вземеш и останалите си ги редиш на банка - не е фатално. Въпрос на избор и финанси. И със сигурност ще стават по-евтини!
Помпа високо налягане - 1,2 - това е малко шит, че те оставя, но пак има симптоми УЖ.. Вече на нищо не вярвам.
Дизел:
Дюзи - по-скъпи!
Турбо - няма аналог!
Демпферна шайба - заминава си по-бързо заради вибрациите, а ако е ръчка - маховикът - също.
Водна помпа, термостати с всичките му там ремъци и прилежащи едва ли са без пари също..
ПП Ако водната помпа думне на дизел пак те оставя на път.. Няма как да караш с течаща.. Или пък да поемеш риск да прегрееш чугуна...

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Bexim написа:Стиииига бе хора, бе... Само лошо значи срещу това Н53, за да му падне цената втора ръка и да се наметате на последния бензинов НА 6-так на БМВ![]()
..
Казах ви
Дизел:
Дюзи - по-скъпи!
Турбо - няма аналог!
дюзи 2300 лвл ? или инжектори ?
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Bexim написа:ПП Ако водната помпа думне на дизел пак те оставя на път.. Няма как да караш с течаща.. Или пък да поемеш риск да прегрееш чугуна...
имай на предвид, че карат по 350 000км тези помпи. На старото БМВ викам чакай да я сменя на 290 000км и беше като нова без грам луфт при това фабричната...Така, че не ги давайте за пример водните помпи. Те са лайфтайм ахахахаха според БМВ. Питах в М Кар кога се сменя и те казаха няма сервизен интервал за механична водна помпа - може да се провери за луфт, но няма предписание за смяна

джавкането бензини дизели подръжка ала бала май няма край

дизелови дюзи втора ръка можеш да си сложиш евтини щото нищо им няма и ако са читави си караш ама бензиновите май са консуматив

демпферна шайба 300-400лв според зависи броя цилиндри веднъж на 200 000км грубо. туррботата карат по 300-400000км даже и повече. Бензинов двигател не съм виждал на 500 000км незнам дали ще изкара толкова. Доста карат ама по-старите

"Чемодан, вокзал, Москва"
N52 карам и N54 Карах . N53 не го знам . Разликата на това да караш 330д и 330и гаранция не e 50% отгоре на бензина (eстевено говорим , еднакви години, километри , място и начин на каране). По-скоро е на кантар , може би с 10-20% по-скъп да излезне бензина в дългосрочен план. Знам ги добре вече и двете поддръжки (3+ години с M57TU2D30 )
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
N53 по принцип НЕ страда от разход на масло, освен ако литър на 10к км, го броите за висок разход. Части втора ръка има за всичко, просто заклеймявате нещо, до което не сте имали досег и за съжаление сте доста повече, така че няма да споря.. За себ си съм наясно - ПЕЧКА повече няма да си купя, по-добре климатик или конвектор.. В кръга на шегата, разбира се ;-)
Sent from КОСМОСА using Tapatalk
Sent from КОСМОСА using Tapatalk
FREE SPIRIT
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Bexim написа:N53 по принцип НЕ страда от разход на масло, освен ако литър на 10к км, го броите за висок разход. Части втора ръка има за всичко, просто заклеймявате нещо, до което не сте имали досег и за съжаление сте доста повече, така че няма да споря.. За себ си съм наясно - ПЕЧКА повече няма да си купя, по-добре климатик или конвектор.. В кръга на шегата, разбира се ;-)
ахахаха това беше яко с печката

Последна промяна bai_ILIA на 12 Юли 2017, 20:21, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Alek_SV написа:Е много ясно2.0Д до дупка !
Свеж си!
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Колеги някой ходил ли да гледа тази 3-ка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=41u371 ?
Какво ви е мнението за колата? Автокъщата може ли да и се има доверие, гледам има доста bmw -та.
Какво ви е мнението за колата? Автокъщата може ли да и се има доверие, гледам има доста bmw -та.

- vld
- Старши ентусиаст
-
димитър_81 написа:Колеги някой ходил ли да гледа тази 3-ка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=41u371 ?
Човек от автокъщата пише във форума, колата изглежда добре, вероятно е понапомпана софтуерно, трябва да видиш как е преправяна генерацията дали е с оригинална от 335 или е нещо циганьосано.
Според кюнците ДПФ-няма.
Според ВИН-а колата е германка, провери и историята, немските коли има много подробна история и ще видиш как е карана и обслужвана, така ще добиеш представа за пробега и моментното състояние.

Само да вметна, че и на Швейцарските коли излиза версия "Германия" при проверка на ВИН.
Колата изглежда добре, само тази генерация отзад не ми харесва, ама това е до лични предпочитания.
Колата изглежда добре, само тази генерация отзад не ми харесва, ама това е до лични предпочитания.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
А защо няма задна чистачка? 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Satanism написа:А защо няма задна чистачка?
Някакъв интересен мунинг ще е това, една от най яките екстри на комбито да ти се отваря само прозореца и те да я махнат...
Не е драма възтановява се, това да и е кусура.

Скъпи колеги, заедно с горещите летни дни се разгорещиха и страстите. Отново съм на лов за мощен автомобил, който с появата си да вдига вежди и да сваля гащички
Та така, след забавленията ми с е46, реших че е време и аз да видя що за машина е е90. Спрял съм се на този модел от линка. Знам че ще кажете "това ли е за теб мощен? АХахахах" или "Е ти за без пари искаш бавария да караш, бате." Еми искам. И колкото по-евтинка, по-добре. Та така, по мой сметки ще мога да си я храня и поддържам прилично. За разхода - умея да карам като бабка понякога. Ако някой я е гледал или има идея за състоянието, моля да сподели! Също така ако някой е патил от N52, пак да сподели. Знам, че трябва активно да се рови из форума, но просто времето зверски ме притиска, а ми трябва кола.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=42eiby
Благодаря ви предварително!

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=42eiby
Благодаря ви предварително!