Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от damian2112 » 28 Авг 2017, 13:28

То не е случайно, че tailgating-а се наказва строго в някои държави, като САЩ и Германия.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Авг 2017, 14:18

preki написа:
b00st написа:Вчера се прибирам по магистрала Струма и един мухльо с няква утрепана Шкода Октавия комби ми се завря в задната броня и почна къси дълги, а реално караме колона в лява лента с трафик, изпреварвайки колите от дясната. Къв идиот трябва да си? Искам само да споделя, че едно от най-селските и омразни за мен неща е да правиш т.н. "тейлгейт", да се завреш в някого в лявата лента на магистралата, при условие, че се кара в колона и същевременно изпреварваш коли от дясната лента. Видя ли някой да го прави това получава абсолютно нулев толеранс и под никакъв повод не му правя път и не си давам зор докато изпреварвам. Реших да му гледам сеира и минах в дясно, завираше се така в почти абсолютно всички, където карат, а то си имаше трафик. Като се разминавахме, го поздравих набързо, а той седи и се хили вътре, какво става с тия хора, слънцето ли ги е напекло така, нямам идея :dunno:

И на мен това ми е най-омразното. Масово се прави от хора със служебни автомобили, скъпи такива и тунинг мега бараките.

А точно тия дето са ги качили на скъпи служебни коли ми подбиват цените и свалят заплатите в бранша (за персонални шофьори имам предвид) :banghead: :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Авг 2017, 13:58

Да не кажете, че хейтя само 46-ци, същите селяци и с 90-ки.
Едни аварийки да беше пуснал...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Авг 2017, 14:35

dextuar написа:Да не кажете, че хейтя само 46-ци, същите селяци и с 90-ки.
Едни аварийки да беше пуснал...

С всякви БМВ-та има, просто % е различен. Примерно с Е36 шанса да е пубер-келеш-студент 1 курс е към около 89%. С Е46 също има бая селяндури, с Е90 доста се навъдиха от как станаха по 10к , особено с такова базово като на клипа вече сульо и пульо от голфа се качва на такова, да не говорим, че един път до Стара Загора на 1 паркинг на магазин спираме и гледам в една Е90ка 2ма класически черни мангала вътре, свалили стъклата и по потници вътре, тогава бяхме с Е36цата на бившата, дето имаше проблем с патрона, опитаха се да дават съвети, аз седя и направо незнам къде се намирам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Авг 2017, 15:34

Каране в стил "Аз съм сам на пътя", бонус че не се ориентира колко му е голяма колата и колко бързо идва колата в другата лента (почти съм сигурен, че дори не е погледнал преди да направи маневрата :banghead: )
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 29 Авг 2017, 18:13

Че на мен онзи ден един така ми се скара, щото съм го изпреварвал :mhihi:
А историята накратко. Карам по широк булевард с около 70км/ч (20км над ограничението). От една пряка излиза автобус от градския транспорт, следователно скоростта му е не повече от 20км/ч когато излиза на бушеварда. Аз бях на около 500м от него и намалих, но отсреща няма кьорава кола. Следователно започвам с около 55км/ч изпреварване на х** пред мен и автобуса. В момента в който бях на задните врати на въпросния, и той тръгна (не знам кво чакаше, при условие, че настигна автобуса 2-3 секунди преди мен). Дори не му свирнах, просто се отдалечих от него, а той.. клаксони и дълги. Набих спирачки да го попитам какъв е проблема, но явно не успя да ми обясни. На светофара, който беше след 400м спирам до него и започвам със селяндурския тероризъм да викам по него, след като той започна да ми обяснява що съм го бил изпреварвал :mhihi: . Попитах го "Ти огледала нямаш ли?!" а той.. А бе кви огледала :mhihi:
П.П Говореше ми през задното дясно стъкло, щото пасажерското не се сваляше, та се наложи да дръпна малко назад да чувам :lol:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Авг 2017, 10:14

Top Gun Maverick написа::mhihi: :mhihi: :mhihi:
Недей сега, че номерата във форума бяха забранени да се издирват. Но така и така почна, поне кажи да разберем и ние за какво става дума. :mhihi:

Аз нито го издирвам, нито пък споменавам къде и кога е бил... Просто пращам много поздрави :lol:
За какво става дума. В 5 сутринта тоя тарикат (няма как да не е тарикат с БМВ с такъв номер и ксенон на къси, дълги и халогени) ми се закрепи на 200-300 метра зад мен и в продължение на половин час не мръдна. Все едно темпомата му е вързан за километража ми - аз карам с 80, той зад мен, аз карам със 120, той зад мен; една и съща дистанция, всички светлини включени, къси, дълги и халогени, а времето ясно като сълза... И всичките с ксенон... :ranting:
По едно време взех да се изнервям и намалих до 20 в едно село, той тръгна да ме изпреварва в баир и завой, но му изкочи един насреща и за малко да ми влезе в багажника...
Като ме изпревари и аз станах селяндур-терорист, пуснах му дълги и му гледах сеира как се напряга да се отдалечи по-бързо :ok:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 30 Авг 2017, 10:39

ми явно ти е сипал с големия черпак, щом до там спира таа тъпа история. :mhihi: Треаше да пробваш да го изпревариш и ти...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Авг 2017, 20:14

Хаха... Сипал ми бил... Дори не съм се пробвал - пишк@та ми е достатъчно голяма :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 30 Авг 2017, 21:39

Днес пътувах относително спокойно - само 3 пъти се опитаха да ме убият (два засичания при изпреварване и един опит за челен удар) :ok:
Въпрос: като изпреварваш и ясно, че няма да си направиш маневрата безопасно и ще се наложи изпреварваната кола и тази отсреща да спират - защо изобщо тръгваш да изпреварваш? :kuku:
И когато я правиш тая тъпотия като присветкаш с дългите на отсрещната кола какво се очаква? Да не се имитира специален режим така и да не съм разбрал?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Авг 2017, 22:17

Don_Diego написа:защо изобщо тръгваш да изпреварваш? :kuku:

защото си по-тъп от маймуна, но за сметка на това се имаш за голяма работа (и карач) :mhihi:

Don_Diego написа:зИ когато я правиш тая тъпотия като присветкаш с дългите на отсрещната кола какво се очаква?

подсказваш, че си тъп и ще последва неприятна ситуация (защото си тъп)

----------------------

хората с коли по 100 коня харесват този пост :driving: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 31 Авг 2017, 0:46

Don_Diego написа:Днес пътувах относително спокойно - само 3 пъти се опитаха да ме убият (два засичания при изпреварване и един опит за челен удар) :ok:
Въпрос: като изпреварваш и ясно, че няма да си направиш маневрата безопасно и ще се наложи изпреварваната кола и тази отсреща да спират - защо изобщо тръгваш да изпреварваш? :kuku:
И когато я правиш тая тъпотия като присветкаш с дългите на отсрещната кола какво се очаква? Да не се имитира специален режим така и да не съм разбрал?

Тва да не от поредните пловдивски истории,там си карат по навик по този начин

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 31 Авг 2017, 8:47

Don_Diego написа:Въпрос: като изпреварваш и ясно, че няма да си направиш маневрата безопасно и ще се наложи изпреварваната кола и тази отсреща да спират - защо изобщо тръгваш да изпреварваш? :kuku:

Генерално знаем, но да попитам в конкретния случай - аз селяндурски терорист ли съм, че този така ми светка? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 31 Авг 2017, 9:23

dextuar написа:Генерално знаем, но да попитам в конкретния случай - аз селяндурски терорист ли съм, че този така ми светка? :dunno:

Не се вижда маркировката. Ако по принцип е непрекъсната може и затова да ти святка. Имаше едно-две места, откъдето можеше да изскочи кола срещу теб + на спирката имаше хора. При пълното прибиране в твоята лента имаше не повече от 20-30м. между двете коли, което по принцип е малко. Може да се е притеснил, че ще се прибереш на косъм и ти святка да не се моташ, а да натиснеш газта. Накрая не трябваше да отнемаш газта, преди да си се прибрал хубаво. Може и затова да ти е святкал :dunno: Реално всеки със 150 и нагоре коня би изпреварил в конкретната ситуация. Не виждам нищо фрапиращо. Нормално агресивно изпреварване. Не пенсионерско, не и екстремно тип камикадзе :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Авг 2017, 9:41

Mного нахално от негова страна да ти се пречка на пътя,вместо да излезе в банкета и чинно да изчака :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата