Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
То не е случайно, че tailgating-а се наказва строго в някои държави, като САЩ и Германия.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
preki написа:b00st написа:Вчера се прибирам по магистрала Струма и един мухльо с няква утрепана Шкода Октавия комби ми се завря в задната броня и почна къси дълги, а реално караме колона в лява лента с трафик, изпреварвайки колите от дясната. Къв идиот трябва да си? Искам само да споделя, че едно от най-селските и омразни за мен неща е да правиш т.н. "тейлгейт", да се завреш в някого в лявата лента на магистралата, при условие, че се кара в колона и същевременно изпреварваш коли от дясната лента. Видя ли някой да го прави това получава абсолютно нулев толеранс и под никакъв повод не му правя път и не си давам зор докато изпреварвам. Реших да му гледам сеира и минах в дясно, завираше се така в почти абсолютно всички, където карат, а то си имаше трафик. Като се разминавахме, го поздравих набързо, а той седи и се хили вътре, какво става с тия хора, слънцето ли ги е напекло така, нямам идея
И на мен това ми е най-омразното. Масово се прави от хора със служебни автомобили, скъпи такива и тунинг мега бараките.
А точно тия дето са ги качили на скъпи служебни коли ми подбиват цените и свалят заплатите в бранша (за персонални шофьори имам предвид)

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Да не кажете, че хейтя само 46-ци, същите селяци и с 90-ки.
Едни аварийки да беше пуснал...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:Да не кажете, че хейтя само 46-ци, същите селяци и с 90-ки.
С всякви БМВ-та има, просто % е различен. Примерно с Е36 шанса да е пубер-келеш-студент 1 курс е към около 89%. С Е46 също има бая селяндури, с Е90 доста се навъдиха от как станаха по 10к , особено с такова базово като на клипа вече сульо и пульо от голфа се качва на такова, да не говорим, че един път до Стара Загора на 1 паркинг на магазин спираме и гледам в една Е90ка 2ма класически черни мангала вътре, свалили стъклата и по потници вътре, тогава бяхме с Е36цата на бившата, дето имаше проблем с патрона, опитаха се да дават съвети, аз седя и направо незнам къде се намирам.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Каране в стил "Аз съм сам на пътя", бонус че не се ориентира колко му е голяма колата и колко бързо идва колата в другата лента (почти съм сигурен, че дори не е погледнал преди да направи маневрата
)

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Че на мен онзи ден един така ми се скара, щото съм го изпреварвал
А историята накратко. Карам по широк булевард с около 70км/ч (20км над ограничението). От една пряка излиза автобус от градския транспорт, следователно скоростта му е не повече от 20км/ч когато излиза на бушеварда. Аз бях на около 500м от него и намалих, но отсреща няма кьорава кола. Следователно започвам с около 55км/ч изпреварване на х** пред мен и автобуса. В момента в който бях на задните врати на въпросния, и той тръгна (не знам кво чакаше, при условие, че настигна автобуса 2-3 секунди преди мен). Дори не му свирнах, просто се отдалечих от него, а той.. клаксони и дълги. Набих спирачки да го попитам какъв е проблема, но явно не успя да ми обясни. На светофара, който беше след 400м спирам до него и започвам със селяндурския тероризъм да викам по него, след като той започна да ми обяснява що съм го бил изпреварвал
. Попитах го "Ти огледала нямаш ли?!" а той.. А бе кви огледала 
П.П Говореше ми през задното дясно стъкло, щото пасажерското не се сваляше, та се наложи да дръпна малко назад да чувам

А историята накратко. Карам по широк булевард с около 70км/ч (20км над ограничението). От една пряка излиза автобус от градския транспорт, следователно скоростта му е не повече от 20км/ч когато излиза на бушеварда. Аз бях на около 500м от него и намалих, но отсреща няма кьорава кола. Следователно започвам с около 55км/ч изпреварване на х** пред мен и автобуса. В момента в който бях на задните врати на въпросния, и той тръгна (не знам кво чакаше, при условие, че настигна автобуса 2-3 секунди преди мен). Дори не му свирнах, просто се отдалечих от него, а той.. клаксони и дълги. Набих спирачки да го попитам какъв е проблема, но явно не успя да ми обясни. На светофара, който беше след 400м спирам до него и започвам със селяндурския тероризъм да викам по него, след като той започна да ми обяснява що съм го бил изпреварвал

П.П Говореше ми през задното дясно стъкло, щото пасажерското не се сваляше, та се наложи да дръпна малко назад да чувам

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Top Gun Maverick написа::mhihi:![]()
![]()
Недей сега, че номерата във форума бяха забранени да се издирват. Но така и така почна, поне кажи да разберем и ние за какво става дума.
Аз нито го издирвам, нито пък споменавам къде и кога е бил... Просто пращам много поздрави

За какво става дума. В 5 сутринта тоя тарикат (няма как да не е тарикат с БМВ с такъв номер и ксенон на къси, дълги и халогени) ми се закрепи на 200-300 метра зад мен и в продължение на половин час не мръдна. Все едно темпомата му е вързан за километража ми - аз карам с 80, той зад мен, аз карам със 120, той зад мен; една и съща дистанция, всички светлини включени, къси, дълги и халогени, а времето ясно като сълза... И всичките с ксенон...

По едно време взех да се изнервям и намалих до 20 в едно село, той тръгна да ме изпреварва в баир и завой, но му изкочи един насреща и за малко да ми влезе в багажника...
Като ме изпревари и аз станах селяндур-терорист, пуснах му дълги и му гледах сеира как се напряга да се отдалечи по-бързо

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
ми явно ти е сипал с големия черпак, щом до там спира таа тъпа история.
Треаше да пробваш да го изпревариш и ти...

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Хаха... Сипал ми бил... Дори не съм се пробвал - пишк@та ми е достатъчно голяма 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Днес пътувах относително спокойно - само 3 пъти се опитаха да ме убият (два засичания при изпреварване и един опит за челен удар)
Въпрос: като изпреварваш и ясно, че няма да си направиш маневрата безопасно и ще се наложи изпреварваната кола и тази отсреща да спират - защо изобщо тръгваш да изпреварваш?
И когато я правиш тая тъпотия като присветкаш с дългите на отсрещната кола какво се очаква? Да не се имитира специален режим така и да не съм разбрал?

Въпрос: като изпреварваш и ясно, че няма да си направиш маневрата безопасно и ще се наложи изпреварваната кола и тази отсреща да спират - защо изобщо тръгваш да изпреварваш?

И когато я правиш тая тъпотия като присветкаш с дългите на отсрещната кола какво се очаква? Да не се имитира специален режим така и да не съм разбрал?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Don_Diego написа:защо изобщо тръгваш да изпреварваш?![]()
защото си по-тъп от маймуна, но за сметка на това се имаш за голяма работа (и карач)

Don_Diego написа:зИ когато я правиш тая тъпотия като присветкаш с дългите на отсрещната кола какво се очаква?
подсказваш, че си тъп и ще последва неприятна ситуация (защото си тъп)
----------------------
хората с коли по 100 коня харесват този пост

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Don_Diego написа:Днес пътувах относително спокойно - само 3 пъти се опитаха да ме убият (два засичания при изпреварване и един опит за челен удар)![]()
Въпрос: като изпреварваш и ясно, че няма да си направиш маневрата безопасно и ще се наложи изпреварваната кола и тази отсреща да спират - защо изобщо тръгваш да изпреварваш?![]()
Тва да не от поредните пловдивски истории,там си карат по навик по този начин
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Don_Diego написа:Въпрос: като изпреварваш и ясно, че няма да си направиш маневрата безопасно и ще се наложи изпреварваната кола и тази отсреща да спират - защо изобщо тръгваш да изпреварваш?![]()
Генерално знаем, но да попитам в конкретния случай - аз селяндурски терорист ли съм, че този така ми светка?

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:Генерално знаем, но да попитам в конкретния случай - аз селяндурски терорист ли съм, че този така ми светка?![]()
Не се вижда маркировката. Ако по принцип е непрекъсната може и затова да ти святка. Имаше едно-две места, откъдето можеше да изскочи кола срещу теб + на спирката имаше хора. При пълното прибиране в твоята лента имаше не повече от 20-30м. между двете коли, което по принцип е малко. Може да се е притеснил, че ще се прибереш на косъм и ти святка да не се моташ, а да натиснеш газта. Накрая не трябваше да отнемаш газта, преди да си се прибрал хубаво. Може и затова да ти е святкал

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Mного нахално от негова страна да ти се пречка на пътя,вместо да излезе в банкета и чинно да изчака 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"