Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Bogat-Beden написа:Mного нахално от негова страна да ти се пречка на пътя,вместо да излезе в банкета и чинно да изчака
Ти наистина ли това видя

П.С: Няма знак, който да забранява изпреварването там
Да не би да е имало патрул по-напред, че камиона смига, а после и тоя
Пък и боли ме фара, че някой ми смигал .. айде малко по-сериозно 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Това са ЛЕД крушки, на камерите винаги излизат все едно мигат. По принцип и мен ме боли, ама видях на колегата поста със светкането и да предоставя и обратната позиция.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Аз да се похваля с една малка победа над селяците по пътя, по-точно на паркингите
Малко предистория : на паркинга в кварталния супермаркет хората очертали паркоместа, оставили и две ленти, та колите да могат да се разминават, два вход-изхода .. абе както си трябва. Да, ама българина от малък знае, че ако не спре точно до вратата на дома си/дискотеката/магазина/работното място и т.н., всички ще го сметнат за загубеняк. И какво се получаваше - едната лента беше винаги заета с паркирали автомобили, дори и когато си имаше достатъчно свободни паркоместа, което правеше маневрирането и разминаването сложно. Та драснах един имейл на магазина и те пък взеха, че реагираха моментално. Отначало само с начупената маркировка, тактично да подскажат, че не се паркира там. Резултат нулев. Днес минах оттам и гледам - колчета наслагали. Засега резултатът изглежда обнадеждаващ. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Колегата си изпреварва нормално, просто някой шофЕри се панират като видят кола в насрещното, дори да е далеч.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
dextuar написа:Don_Diego написа:Въпрос: като изпреварваш и ясно, че няма да си направиш маневрата безопасно и ще се наложи изпреварваната кола и тази отсреща да спират - защо изобщо тръгваш да изпреварваш?![]()
И когато я правиш тая тъпотия като присветкаш с дългите на отсрещната кола какво се очаква? Да не се имитира специален режим така и да не съм разбрал?
Генерално знаем, но да попитам в конкретния случай - аз селяндурски терорист ли съм, че този така ми светка?![]()
Различни са ситуациите, както и пътя. При мен говорим за извънградско шофиране, скорост около и над 100, колони от двете страни и един съвсем малък прозорец за изпреварване ( и то ако си със сериозен автомобил). Селяк с пасат 3 1.9тди, пуска димната завеса и изскача да изпреварва,аз идвам отсреща с около 110, изпреварвания автобус кара със 100, тоя изпреварва със 105....е няма как да се получи без аз и автобуса да спрем, а тоя играч още с излизането вляво започна с къси-дълги

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
streetz написа:Аз да се похваля с една малка победа над селяците по пътя, по-точно на паркингитеМалко предистория : на паркинга в кварталния супермаркет хората очертали паркоместа, оставили и две ленти, та колите да могат да се разминават, два вход-изхода .. абе както си трябва. Да, ама българина от малък знае, че ако не спре точно до вратата на дома си/дискотеката/магазина/работното място и т.н., всички ще го сметнат за загубеняк. И какво се получаваше - едната лента беше винаги заета с паркирали автомобили, дори и когато си имаше достатъчно свободни паркоместа, което правеше маневрирането и разминаването сложно. Та драснах един имейл на магазина и те пък взеха, че реагираха моментално. Отначало само с начупената маркировка, тактично да подскажат, че не се паркира там. Резултат нулев. Днес минах оттам и гледам - колчета наслагали. Засега резултатът изглежда обнадеждаващ.
И аз много се дразнех на тия дето паркират там пред Фантастико, в пиковите часове нямаше разминаване. Няколко пъти съм питал защо паркират там и отговорът беше "Гледай си работата" или нещо подобно. Жените стават даже агресивни като им кажеш,че пречат на другите.

Never mistake motion for action...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Leon написа:И аз много се дразнех на тия дето паркират там пред Фантастико, в пиковите часове нямаше разминаване. Няколко пъти съм питал защо паркират там и отговорът беше "Гледай си работата" или нещо подобно. Жените стават даже агресивни като им кажеш,че пречат на другите.
КултУРА ми Янко...
"ти, че ми ка'еш къде да паркирам" , "знаеш ли, кой съм аз?" , "шси праа кот си искам, ве, ей!!!", "карай-карай, нали не сме се ударили" и т.н.
възпитание и све

думи в речника на българския шофьор като "извинявай" , "виновен съм", "моя грешка", "благодаря" НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, но пък всички псувни ги знаем и използваме редовно

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Leon написа:streetz написа:Аз да се похваля с една малка победа над селяците по пътя, по-точно на паркингитеМалко предистория : на паркинга в кварталния супермаркет хората очертали паркоместа, оставили и две ленти, та колите да могат да се разминават, два вход-изхода .. абе както си трябва. Да, ама българина от малък знае, че ако не спре точно до вратата на дома си/дискотеката/магазина/работното място и т.н., всички ще го сметнат за загубеняк. И какво се получаваше - едната лента беше винаги заета с паркирали автомобили, дори и когато си имаше достатъчно свободни паркоместа, което правеше маневрирането и разминаването сложно. Та драснах един имейл на магазина и те пък взеха, че реагираха моментално. Отначало само с начупената маркировка, тактично да подскажат, че не се паркира там. Резултат нулев. Днес минах оттам и гледам - колчета наслагали. Засега резултатът изглежда обнадеждаващ.
И аз много се дразнех на тия дето паркират там пред Фантастико, в пиковите часове нямаше разминаване. Няколко пъти съм питал защо паркират там и отговорът беше "Гледай си работата" или нещо подобно. Жените стават даже агресивни като им кажеш,че пречат на другите.
+1
сигурен съм ,че ще се намери някоя патка пак да паркира''само за малко'' до колчетата/може да ги помисли за велоалея/

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Опс.взимам си думите назад,явно от фантастико са взели проблема присърце и днеска видях един човек с жилетка и си водеше някво списъче на паркинга кой кога паркира даже 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Как ще коментирате днешната ситуация със запушената линейка на Тракия? Може би с цел да не всява допълнително смут в задръстването заради ПТП, линейката решава да мине през аварийната.....обаче изненада, вече е задръстена от бързащи тарикати 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Вчера видЕх трактор по тъмно на пътя,не само без никакви светлини,но и без светлоотразители от какъвто и да е било вид..
Дано всички движещи се в близост до него също са го видели ..
Дано всички движещи се в близост до него също са го видели ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Don_Diego написа:Как ще коментирате днешната ситуация със запушената линейка на Тракия? Може би с цел да не всява допълнително смут в задръстването заради ПТП, линейката решава да мине през аварийната.....обаче изненада, вече е задръстена от бързащи тарикати
да,даже имаше клип,нищо друго не може да се каже освен " българска му работа"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
MartinP написа:да,даже имаше клип,нищо друго не може да се каже освен " българска му работа"
имаше и доста чужденци в аварийната, но те когато са на територията на България са по-големи селяндури от нас, иначе не смеят да мръднат с уши

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... ata-745011
Да се метнеш с 36цата в дерето по таван - истинска класика в жанра
Да се метнеш с 36цата в дерето по таван - истинска класика в жанра