Автомобил за пътуване до работа и обратно над 200км дневно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Автомобил за пътуване до работа и обратно над 200км днев

Мнение от Bogat-Beden » 20 Сеп 2017, 13:17

Първите Е-клас с четири очички? :dunno:
Огромен избор на моторизация,варианти с пълноприводно задвижване и най-вече-комфорт и пространство ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Сеп 2017, 14:45

Vra4anin написа:
alx написа:
K_Ilkov написа:Според опита ти колко максимално е приемливо да комютваш? Стана ми любопитно ...

аз повече от 50км всяка посока (100 общо) и то по хубави пътища не бих карал всекидневно... освен ако не е за някакви луди пари при което положение просто бих си взимал хотел за през седмицата и бих се прибирал уйкендите- гледал съм го и този филм 3 години и щях да си затрия социалния живот...

сега- зависи и от работата- ако си клатиш краката по цял ден - може и да бива... но при мене поне всеки ден последните 15-тина години е било окопна война и това да се покажа в офиса вече изнервен и уморен и така 9-10 часа- не е било за мене оферта.

Оффф, като знам как познати са навъртали по над 50 000км годишно, само за да отскачат до съседния град където е тяхната ковра (т.нар. "каскетна любов"), направо...

Ама пробега навъртян в този случай май не изморява толкова, колкото ако се ходи на работа :ok:

PS: във Враца има един лаф: "Кво правиш бе? Нищо, на работа съм" :mhihi:

това както се досещаш е друго. ако к*ра ти кара (с хъс) щото знае какво ще се случи на заветната цел... или работата ти е свързана с пътуване (като например да си нещо по продажби, подръжка или таксиджия)... тогава е едно. мисълта ми беше всеки ден ако е едно и също, по един и същи (горе долу) маршрут и караш толкова за да седнеш в един офис, да трепеш нервни клетки 8-10 часа и след това да седнеш в колата и да караш още толкова наобратно за да доутрепеш каквито мозъчни сигнали са ти останали... не е работа. карах две години така и както написах в предишното си мнение - беше абсолютна житейско/ емоционална кочина. от там и аз поне си знам границите... сигурен съм, че разни хора- разни разбирания по въпроса, ама поне за мене- така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 20 Сеп 2017, 14:57

Bogat-Beden написа:Първите Е-клас с четири очички? :dunno:
Огромен избор на моторизация,варианти с пълноприводно задвижване и най-вече-комфорт и пространство ;)

С такава съм, не ми се сменя. За пътуване е идеална :yes:
Но не е да се снимаш с нея :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 20 Сеп 2017, 15:25

Първата Е-класа изглежда така:
Изображение
Изображение
А откакто мерцедес смениха формата на фаровете нищо не е същото :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 20 Сеп 2017, 16:02

и при БМВ е така.... :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Сеп 2017, 16:28

И страшната ръжда.

Тук някой предложи 530д е60/61, но забравяте поддръжката. Вериги, които никой не иска да сменя са 1500лв с труда и всичко покрай тях, да не казвам, че и повече. Носачите са доста скъпи.

Може би 520д е най-добре предвид ниския разход съчетан с комфорт, особено ако е след фейслифта със седалки с обдухване и т.н.

Аз лично не бих се върнал към кола с предно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 21 Сеп 2017, 23:35

aboykov написа:Затова се интересувам от хора, които пътуват всеки ден в сходна пътна обстановка, какво са избрали и дали това им е отговорило на изискванията и нуждите.

На мен офиса ми е на 80 и няколко км от вкъщи, тоест 160+км всеки ден, а освен това имам и втора работа, за която ми се налага да пътувам доста. Последната година карам с Е46-цата защото е елементарна кола за поддръжка, евтина е, повечето неща си ги обслужвам/сменям сам, а същевременно не ми е неудобна за пътуване. Ако сега щях да сменям колата - вероятно щях да я сменя със 118d или 120d - нормална динамика за всекидневно commute-ване и добър разход. Естествено я има и по-скъпата поддръжка при дизелите.

За извънградско е добре да си търсиш кола с комфортен салон, добри фарове, сензор за дъжд и естествено темпомат (автоматичните на новите коли са доста удобни). За двигателя е важно да не се мъчи при скоростите, с които смяташ да караш (примерно 130-150 км/ч) и да не шуми. Това е и за твой комфорт и за по-голяма дълготрайност на двигателя. Също и да е възможно най-обезшумена - аз например нямам проблеми с шум през уплътненията, но пък гумите ми са доста шумни и определено следващия път като купувам гуми, шума ще е един от основните критерии.

Моля пиши какво си избрал накрая.

П.С. 200км дневно не са толкова много, много хора минават и по повече, по-скоро зависи колко време ти отнема да ги минеш. На мен ми отнема 45-50 минути с нормално шофиране на темпомат за да стигна до работа и през това време слушам аудио книги или си пускам разни туториали, та времето не е напълно загубено. Освен това, най-вече сутрин, често мога да осмисля нещата, с които съм се сблъскал в работа и понякога даже и изскача някоя идея.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Сеп 2017, 7:53

Аз не разбирам каква е проликата с каране по магистрала в чужбина на 160км и каране и нас над 200км. Никъде не видях да се говори, че ще се карах по магистралите и нас. Какви темпомати, какви чудеса??
Това е временна работа за мен. Като минат няколко месеца ще чакам отзиви.
Да не говорим за зимата която идва

Потребител
Аватар

Мнение от bulshi » 22 Сеп 2017, 8:25

Според мен не се занимавай. Пътуването по толкова много трябва да е НАИСТИНА добре заплатено :)
Пожелавам ти да е но ме съмнява, че не.

Ако пък ще се пътува все пак аз съм за голямо коби от нашата марка с газ.
Луд съм за люто! Капсаицина в лютите чушки лекува ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 22 Сеп 2017, 15:40

Без бюджет е доста трудно да се помогне по какъвто и да е начин, но все пак:

Ако се търси максимално евтино предвижване и бюджета е до 3к, бих си взел пасат 4 дизел или опел вектра Б на газ. Имам поглед над няколко такива автомобила и съм меко казано впечатлен от това колко идиотоустойчиви са. Един такъв пасат се караше няколко години само с доливане на най-евтиното възможно масло, филтри не му се сменяха. Накрая не знам с какво количество масло го караха, защото щеката беше вечно суха и бяха решили просто да го унищожат и да вземат друга кола, обаче пущината отказваше да се предаде. Мисля, че близо година го караха така и накрая при едно по-сериозно каране продължило 30-40минути колата май се предаде, но и това не е сигурно, защото така и никой не я закара в сервиз да видят какво и има и просто я хвърлиха.
Колкото до вектрата, като пропуснем малко твърдата возия е супер здрава, а частите са смешно евтини. Масло винаги ще харчи, но имам познат който навъртя на една такава 160 000км на газ, като от ден първи се обслужва с масло 15в40, 5 литра при смяната и 5 литра за доливане в следващите 15 000км. Освен, че тоя разход на масло му прееба катализатора, никакви други проблеми не е имал, а и разхода на масло нито се увеличава, нито намаля.

Ако все пак работата е по-престижна и ни е срам да се появяваме с такива кенефи, вдигнем малко бюджета до към 8к аз бих заглеждал е39, е38 или някой бенц на газ. Частите тук ще са малко по-скъпи, но пък има доста втора ръка, така че пак няма драма. Комфорта също така ще е несравнимо по-висок.

Ако говорим за бюджет над 10к и търсим вече възможно най-голям комфорт от пътуването, бих гледал е65 или С-класа, пак комбинация бензин + газ, но тук мисля, че поддръжката ще стане сериозно перо при такъв пробег.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 22 Сеп 2017, 20:40

Аз пътувам около 100км дневно - 50 в посока.30км изминавам по магистрала , останалите са на национал.
Карам си Е36чаката и да кажа само - друго не ми трябва.Ако не бяха едни други обстоятелства изобщо нямаше да мисля за смяна на автомобила , но уви до няколко месеца ще се наложи да я сменя.
6така си работи тихо почти не се чува в купето.Вози си супер , приятна е за каране , върви си доволно колата.
Карам я само на бензин - 50 евро на седмица.
Филмите с евтиния дизел ги забрави - всяка стотинка по-малко на бензиностанцията , заминава в сервиза за кулери , турбини , свещи , помпи , дюзи и т.н. и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 22 Сеп 2017, 21:52

alekangg написа:Аз не разбирам каква е проликата с каране по магистрала в чужбина на 160км и каране и нас над 200км. Никъде не видях да се говори, че ще се карах по магистралите и нас.

Може и аз да не съм видял, ама някъде май пишеше за магистрала. Иначе каква е толкова разликата между нашите магистрали и чуждите? В Германия на много места е много по ужасно пътуването с техните безкрайни ремонти, а
и особено в пиковите часове.

Така де, ако тия 100км протичат в задръстване и натоварен трафик е кофти, но ако само си cruise-ваш не е голяма работа. Приятели в Лондон пътуват по повече от час до работа (пак в Лондон).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 22 Сеп 2017, 22:00

Хората в Германия не знаят що е тва каране.То не бе трафик , ремонти , задръствания абе ужас.През цялото време пъплиш на 2ра на полусъединител!
5 сутринта няма каране , смятай за светлата част на деня!Па за петъците няма да споменавам дори!
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Сеп 2017, 10:51

Ще помоля да поддържате разговора по темата.

Това кой какво кара, къде живее и т.н. си е въпрос на приоритети. Стига сте гледали другите и правили сметка. :evil:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Сеп 2017, 17:45

Kroki написа:Ще помоля да поддържате разговора по темата.

Това кой какво кара, къде живее и т.н. си е въпрос на приоритети. Стига сте гледали другите и правили сметка. :evil:

Много ми е чудно какво толова ще стане ако някой се отколони малко от иначе така важната тема?!?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата