проблеми с най-скапания двигател на BMW N42B20
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
- Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S
Re: проблеми с най-скапания двигател на BMW N42B20
Колеги, някой за моя проблем моля ?? ?
Здравейте, имам проблем с БМВ е46 2.0 143коня 2004 година, бензин има и газов инжекцион, цяла одисея е обикалянето по майстори и сервизи от Дунев мотор спорт до по-малки сервизчета. Проблема с колата се появи в движение по Цариградско шосе, светна чека на двигателя в жълто и колата загуби мощност и не можеше да качи над 2 хиляди оборота, спрях загасих я, стартирах отново и проблема изчезна. Няколко седмици по-късно започна след запалване да гасне ако и се подаде рязко газ, а след като загрее при рязко подаване на газта се форсира със забавяне. Проблема се усложни и започна много трудно да пали не зависимо, топла студена или от климатичните условия. Много диагностики се правиха, пробваха се чисто нови свещи и бобини, провери се валвтроник моторчето и ефекта е нулев. По съвет на майстор я закарах в Дунев за изчистване на дюзите и след това се форсира добре без забавяне, но след запалване сутрин вдига до 1200-300 оборота и гасне, трябва да се държи педала на газта, да се форсира 20-30 секунди и чак тогава може да работи нормално, светва чека на двигателя и EML чека. Пропуснах да споделя, че докато беше при Дунев по странно стечение на обстоятелствата се чупи разпределителн вал и вакум помпа заменени след това с чисто нова такава и вал втора употреба, зацепването на вала е направено от човек работещ в Дару кар със специален инструмент. Записани грешки при даигностиката в Дунев са:
274Е; 2744; 2781; 2782; 27C1
Има съмнения за проблем с ваносите незнам до колко симптомите и кодовете за грешка съвпадат с това.Ако някой се е сблъсквал със подобен проблем и се стигал до решение, нека сподели, ще бъда много благодарен. Мога да добавя, че в последните седмици колата се кара само на бензин и проблема остава. Благодаря предварително за всеки отговор и опит за помощ!
274Е; 2744; 2781; 2782; 27C1
Има съмнения за проблем с ваносите незнам до колко симптомите и кодовете за грешка съвпадат с това.Ако някой се е сблъсквал със подобен проблем и се стигал до решение, нека сподели, ще бъда много благодарен. Мога да добавя, че в последните седмици колата се кара само на бензин и проблема остава. Благодаря предварително за всеки отговор и опит за помощ!
- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
ванусите се проверяват на диагностика.Виждат се градусите на живи данни.Ако отварят добре не се пипат.Ако има изменение в градусите първо се почва с почистване на соленоидите.После датчици разпределителни валове ,центровка,успокоителни,верига,ванусите.
Но за мен може и проблем с компа да е.Двата разпределителни Вала да ги записва едновременно.....
Аз имах такъв филм и накрая се оказа писта на компа.С друг комп всичко заспа и се изтриха грешките.
Оптегача от новия ли е?
Има и още едно нещо за което се сещам.Провери вала на валветроника за износване.Има тест в найсиКар.Има и подобна тема.Всички тези проблеми идват от нередовна смяна на масло.Има случаи на 40 000 ,50 000. да не кажа 100 000 в Италия с една смяна.Лонг лайф технологиите разказаха играта на новите двигатели.Тая смяна на 25000 дори с оригинално масло аз не я харесвам.
Но за мен може и проблем с компа да е.Двата разпределителни Вала да ги записва едновременно.....
Аз имах такъв филм и накрая се оказа писта на компа.С друг комп всичко заспа и се изтриха грешките.
Оптегача от новия ли е?
Има и още едно нещо за което се сещам.Провери вала на валветроника за износване.Има тест в найсиКар.Има и подобна тема.Всички тези проблеми идват от нередовна смяна на масло.Има случаи на 40 000 ,50 000. да не кажа 100 000 в Италия с една смяна.Лонг лайф технологиите разказаха играта на новите двигатели.Тая смяна на 25000 дори с оригинално масло аз не я харесвам.
Колеги да попитам, нормално ли е като отвъртя капачката за масло звука на двигателя да не се променя т.е. да има промяна в оборотите.
Питам защото, преди време си изменяше оборотите при отвъртане, сега никаква промяна при завъртане и отвъртане.
Казват, че е е нормално да си изменя оборотите.
BMW 316i 1.8 valvеtronic бензин е колата.
Питам защото, преди време си изменяше оборотите при отвъртане, сега никаква промяна при завъртане и отвъртане.
hexogen написа:Колеги да попитам, нормално ли е като отвъртя капачката за масло звука на двигателя да не се променя т.е. да има промяна в оборотите.
Не е нормално ! При N42B20 , при изправна всмукателна/изпускателн система , трябва да има леко заглъхване и последващо компенсиране на оборотите. Насочи се към клапана за картерните изпарения или паразитен въздух.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- bmw-fann34
- Потребител
-
колеги имам проблеми с най скапания двигател,.проблемите са трудно пали сутрин студена,тресе топла.,на диагностика едни и сьщи грешки,.запалителна система и датчик разпределителен вал,.иначе няма други проблеми,.мисля да я закарам в оторизиран бмв сервиз,може ли да ми препорьчате.,русе и бургас ми е най близо.,
- baylazar
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318i 143k.с
- Мечтае да кара: 5 серия xdrive
Здравейте колеги.Отдавна не бях се включвал в темата,щото може би за късмет до сега нямах проблем с "боцко".Ама оня ден взе да хълца по булеварди при смачкване на газта по време на така нареченото ускорение тресеше и присвяткаше чека,докато не умря 3 -ти цилиндър и чека остана постоянно светнат.При рестарт всичко се оправя до следващо смачкване на газта всичко се повтаря.Горе долу разбрах каква е работата-пукната керамика на свещта на 3 ти цилиндър.Свщта е на макс 300-500 км.Преди да започне да прави този проблем забелязах че на около определени километри някой от бубините ми правят нагар вътре спрямо свещта.Почиствах ги и така пак до следващи 500 км примерно.Смених 2 ри комплект свещи,като си мислех,че може да е от тях докато сега не се пукна едната.Въпроса ми е за да става този нагар аз мисля че трябва да сменя бубините няма друга логика според мен,но какви бубини да си взема и ако някой мисли че проблема не е от тях да сподели.
- baylazar
- Потребител
-
bmw-fann34 написа:колеги имам проблеми с най скапания двигател,.проблемите са трудно пали сутрин студена,тресе топла.,на диагностика едни и сьщи грешки,.запалителна система и датчик разпределителен вал,.иначе няма други проблеми,.мисля да я закарам в оторизиран бмв сервиз,може ли да ми препорьчате.,русе и бургас ми е най близо.,
В Русе имало някакъв много добър,ама даже не знам името му.Пробвай при Илко в Добрич,той оправи моята,която имаше проблем с валвето и само БМВ правят.
- baylazar
- Потребител
-
KpuB4o написа:Здравейте колеги, имам много досаден проблем от доста време и не мога да намеря решение. Моля за помощ и съвети. Почти всеки ден когато времето е студено ( лятото в жегите го прави много рядко) оборотите играят между 800 и 600 като ако е тъкмо виждам как всички лампи в купето и фаровете заедно с оборотите си менят силата на светлината, дори ако парното е пуснато да обдухва на максимум предното стъкло се усеща че се променя силата на духане. В повечето случаи, като двигателя загрее спират да играят и всичко се нормализира. Забелязвам че когато колата е в движение, оборотите не играят но усещам придърпване на педала и се усеща в купето придърпването. Проверил съм за паразитен въздух, гофрето и пътя от въздушния филтър до двигателя. Свалях смукателния колектор и сменях гарнитурите като огледах да няма спукано и по него. Колата записва една грешна за датчика за диференциалното налягане, но тази грешка я имам от доста повече време преди да се появи проблема с оборотите. Опитал съм се на това видео да запиша проблема - https://www.youtube.com/watch?v=mN5vTYx ... e=youtu.be
как е freelife шайбата демек ролката на ремъка на динамото мисля че така се казваше?Провери и състоянието!
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
baylazar написа:KpuB4o написа:Здравейте колеги, имам много досаден проблем от доста време и не мога да намеря решение. Моля за помощ и съвети. Почти всеки ден когато времето е студено ( лятото в жегите го прави много рядко) оборотите играят между 800 и 600 като ако е тъкмо виждам как всички лампи в купето и фаровете заедно с оборотите си менят силата на светлината, дори ако парното е пуснато да обдухва на максимум предното стъкло се усеща че се променя силата на духане. В повечето случаи, като двигателя загрее спират да играят и всичко се нормализира. Забелязвам че когато колата е в движение, оборотите не играят но усещам придърпване на педала и се усеща в купето придърпването. Проверил съм за паразитен въздух, гофрето и пътя от въздушния филтър до двигателя. Свалях смукателния колектор и сменях гарнитурите като огледах да няма спукано и по него. Колата записва една грешна за датчика за диференциалното налягане, но тази грешка я имам от доста повече време преди да се появи проблема с оборотите. Опитал съм се на това видео да запиша проблема - https://www.youtube.com/watch?v=mN5vTYx ... e=youtu.be
как е freelife шайбата демек ролката на ремъка на динамото мисля че така се казваше?Провери и състоянието!
Какво точно трябва да и проверя колега ?
- baylazar
- Потребител
-
KpuB4o написа:baylazar написа:KpuB4o написа:Здравейте колеги, имам много досаден проблем от доста време и не мога да намеря решение. Моля за помощ и съвети. Почти всеки ден когато времето е студено ( лятото в жегите го прави много рядко) оборотите играят между 800 и 600 като ако е тъкмо виждам как всички лампи в купето и фаровете заедно с оборотите си менят силата на светлината, дори ако парното е пуснато да обдухва на максимум предното стъкло се усеща че се променя силата на духане. В повечето случаи, като двигателя загрее спират да играят и всичко се нормализира. Забелязвам че когато колата е в движение, оборотите не играят но усещам придърпване на педала и се усеща в купето придърпването. Проверил съм за паразитен въздух, гофрето и пътя от въздушния филтър до двигателя. Свалях смукателния колектор и сменях гарнитурите като огледах да няма спукано и по него. Колата записва една грешна за датчика за диференциалното налягане, но тази грешка я имам от доста повече време преди да се появи проблема с оборотите. Опитал съм се на това видео да запиша проблема - https://www.youtube.com/watch?v=mN5vTYx ... e=youtu.be
Какво точно трябва да и проверя колега ?
Дали ролката на динамото не е блокирала,до колкото си спомням тя е увличаща точно да не се получава подобно нещо,което ти усещаш като проблем.
- bmw-fann34
- Потребител
-
baylazar написа:bmw-fann34 написа:колеги имам проблеми с най скапания двигател,.проблемите са трудно пали сутрин студена,тресе топла.,на диагностика едни и сьщи грешки,.запалителна система и датчик разпределителен вал,.иначе няма други проблеми,.мисля да я закарам в оторизиран бмв сервиз,може ли да ми препорьчате.,русе и бургас ми е най близо.,
В Русе имало някакъв много добър,ама даже не знам името му.Пробвай при Илко в Добрич,той оправи моята,която имаше проблем с валвето и само БМВ правят.
проблема нее вьв валвето,нее свещи нее бобини,нее паразитен вьздух нее инжектори,.нее центровката или верига.,Датчик разпределителен вал вход и от там запалителната система и грешното запалване на няколко цилиндьра.,тресе и не вьрви.,нее от датчика на вала вече смених 3 дтачика.,проблема седи 9 х.км.,нямате ли някакви идей.,сьмненията ми са ванос системата.,аз искам да я закарам на оторизиран сервиз,не другаде,.или някой компетентен колега да ми я види.,ето и градусите ВХОД 117.О3,.ИЗХОД 56.04.,
- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
Ако не е ванусите,центровка,разтегната верига или соленоид виж си компа.Имал съм случай да показва две грешки в датчика които нямаха триене и след смяна на компа всичко се оправи.Колата тресеше и работеше много неравномерно.След смяната всичко заспа и грешките се изтриха.Те по спомен бяха 2782 и 27bb
- bmw-fann34
- Потребител
-
dentamed написа:Ако не е ванусите,центровка,разтегната верига или соленоид виж си компа.Имал съм случай да показва две грешки в датчика които нямаха триене и след смяна на компа всичко се оправи.Колата тресеше и работеше много неравномерно.След смяната всичко заспа и грешките се изтриха.Те по спомен бяха 2782 и 27bb
Днеска ми светна чека и колата няма мощност вьв високите обороти тоест изпреварвах но нестана и се наложи да спра и колата изгасна,запалих веднага и трьгнах беше се оправила,.след което диагностика,.грешките са следните 274е,2744,2742,2745,2756,2743,.като предната вечер бяха изтрити всички грешки.,и грешка за датчик няма за сега.,
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги, Весела Коледа !
Вчера забелязах че имам теч на масло, но не мога да локализирам от къде е. Виждам че е леко мазно при капака на клапаните, но по-ниско при ремъка има доста повече.
Мисля че е най-мазно около обтегача на веригата, който сменях преди около година и до преди месец беше напълно сух. Също виждам че и около единия соленоид е мазно. Възможно ли е от вакум помпата да е стигнало до там?
https://ibb.co/gTbvPmhttps://ibb.co/npMUjm
Вчера забелязах че имам теч на масло, но не мога да локализирам от къде е. Виждам че е леко мазно при капака на клапаните, но по-ниско при ремъка има доста повече.
Мисля че е най-мазно около обтегача на веригата, който сменях преди около година и до преди месец беше напълно сух. Също виждам че и около единия соленоид е мазно. Възможно ли е от вакум помпата да е стигнало до там?
https://ibb.co/gTbvPmhttps://ibb.co/npMUjm