Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
И аз не мога да се преборя с паркирането пред гаража, понеже е в близост до няколко блока.Стикер съм лепнал на вратите, има и надпис с червена боя.Като спрат им оставям бележка и след няколко дена пак същото.Само един си оставя номера като спре, другите редовно си нощуват отпред.С нормални разговори не става, а градска мобилност и куките вдигат ръце.
Не ми се иска да изпускам гуми и т.н, та вече не знам какво да правя.
Не ми се иска да изпускам гуми и т.н, та вече не знам какво да правя.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Няма оправяне с това паркиране и все по-лошо ще става.
Лично аз гледам винаги да паркирам така, че да не преча на абсолютно никой.
В рядките случаи когато съм запушвал някого е било за много малко време и задължително съм си оставял телефонния номер на таблото.
Мисля това е добро решение за подобни ситуации.

Лично аз гледам винаги да паркирам така, че да не преча на абсолютно никой.
В рядките случаи когато съм запушвал някого е било за много малко време и задължително съм си оставял телефонния номер на таблото.
Мисля това е добро решение за подобни ситуации.

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
За паметниците - трябва да са минали 3 години от последния прекаран технически преглед, за да можеш да сигнализираш в общината да я разкарат.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Снощи се разходих до София и обратно и полудях на няколко пъти..
Както вече споменаха някой колеги, карането на дълги имам чувството, че е закон.
Хубавото е, че повечето като им светнеш си превключват.
НО, имаше един хубавец с пасат(б2 май се водеха, от тия старите) с ксенон естествено. Изпреварвам го и пича си кара на дълги. Докато се отдалечавах пусках аварийки бла бла, никаква реакция.. Намалих докато тоя не ме задмина и му застанах на 10м с дълги и халогени. Почна да пуска аварийки да намаля ама и аз намалям
. Поседях така минута сигурно, мина ми яда и си продължих по пътя.
Друг караше зад мен с включени халогени, които много заслепяваха. Пуснах си допълнителните светлини за мъгла отзад и веднага се сети и ги изгаси.
-------------
В коопертацията, където живея имаме вход за подземен паркинг и точно до него хранителен магазин. От другата страна пък частна поликлиника. Редовно си спират баш отпред, за да си купят набързо от магазина или пък спрат така, че половината кола седи на входа и неможеш да минеш. А от другата страна има импровизиран паркинг на поляната с 100 свободни места сигурно, но не, трябва да се спре най-отпред и най-наблизо. Аз вдигам чистачките за момента. Но един път аз излизах, един пък искаше да влиза и някой беше спрял. Поседяхме 10мин, никой не дойде, закачихме колата с въже и я изтеглихме напреки на улицата, този му спадна и 4-те гуми и си заминахме.
Както вече споменаха някой колеги, карането на дълги имам чувството, че е закон.
Хубавото е, че повечето като им светнеш си превключват.
НО, имаше един хубавец с пасат(б2 май се водеха, от тия старите) с ксенон естествено. Изпреварвам го и пича си кара на дълги. Докато се отдалечавах пусках аварийки бла бла, никаква реакция.. Намалих докато тоя не ме задмина и му застанах на 10м с дълги и халогени. Почна да пуска аварийки да намаля ама и аз намалям

Друг караше зад мен с включени халогени, които много заслепяваха. Пуснах си допълнителните светлини за мъгла отзад и веднага се сети и ги изгаси.
-------------
В коопертацията, където живея имаме вход за подземен паркинг и точно до него хранителен магазин. От другата страна пък частна поликлиника. Редовно си спират баш отпред, за да си купят набързо от магазина или пък спрат така, че половината кола седи на входа и неможеш да минеш. А от другата страна има импровизиран паркинг на поляната с 100 свободни места сигурно, но не, трябва да се спре най-отпред и най-наблизо. Аз вдигам чистачките за момента. Но един път аз излизах, един пък искаше да влиза и някой беше спрял. Поседяхме 10мин, никой не дойде, закачихме колата с въже и я изтеглихме напреки на улицата, този му спадна и 4-те гуми и си заминахме.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Къде се подава сигнал за неправилно паркирани автомобили на пътното платно?

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Kroki написа:но не, трябва да се спре най-отпред и най-наблизо
За българина е най-голямото унижение да не успее да спре точно пред вратата на дома/магазина/работата/дискотеката. В гъ3а му бърка ако ще и само на 10 метра встрани да се наложи да остави колата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
streetz написа:За българина е най-голямото унижение да не успее да спре точно пред вратата..
Пред входа на който и да е хипермаркет това се вижда ежедневно. Понякога наглостта е безгранична. Особено ме дразнят овчакупелските простаци пред местния Кауфланд.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Тоя се е опазил...
Сори, ама там е 50!!! Да не говорим, че има камера в обратна посока и не е лошо да намаляваш и нагоре...
Има нещо положително... бил е сам и не е уцелил друга кола
Сори, ама там е 50!!! Да не говорим, че има камера в обратна посока и не е лошо да намаляваш и нагоре...
Има нещо положително... бил е сам и не е уцелил друга кола
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Според мен е искал да се престрои, но не са го пуснали. Доста подобни случаи съм виждал там, но обикновено успяват на косъм да се шмугнат преди мантинелата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Четох, че бил с изтъркани летни гуми
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
streetz написа:Kroki написа:но не, трябва да се спре най-отпред и най-наблизо
За българина е най-голямото унижение да не успее да спре точно пред вратата на дома/магазина/работата/дискотеката. В гъ3а му бърка ако ще и само на 10 метра встрани да се наложи да остави колата.
При нас точно на 100м има голям паркинг (към недовършена 15 етажна сграда, само до 3-4 етаж я докараха

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Вичка, искам с ръка на сърцето да ми кажеш, че там караш с 50...
Аз намалявам заради камерата, нищо, че не е в посока нагоре, но след това определено не съм с 50 или 60, или 70...
ПП А отдавна съм се кротнал, но просто има места с МАЛОУМНИ ограничения..
За въпросната случка - пак добре, че е без жертви.. Тъкмо се чудех сутринта защо е паркинг на Яворов..

Аз намалявам заради камерата, нищо, че не е в посока нагоре, но след това определено не съм с 50 или 60, или 70...
ПП А отдавна съм се кротнал, но просто има места с МАЛОУМНИ ограничения..
За въпросната случка - пак добре, че е без жертви.. Тъкмо се чудех сутринта защо е паркинг на Яворов..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
streetz написа:Според мен е искал да се престрои, но не са го пуснали. Доста подобни случаи съм виждал там, но обикновено успяват на косъм да се шмугнат преди мантинелата.
Едва ли в 6:30 (тогава е станало, според медиите) е имало такъв трафик. А ако е бил толкова упорит при 1в1 да изпреварва на всяка цена, да се престроява, си е виновен сам.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bexim написа:Вичка, искам с ръка на сърцето да ми кажеш, че там караш с 50...![]()
АБСОЛЮТНО ВИНАГИ!!!
последните години карам все по-бавно в града

п.с. ако не броим драга, ама той е само на едно място с 4-5 ленти

You said: "Time will change!" What if it changes you?