Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Ganchev__ » 01 Дек 2017, 0:53

И аз не мога да се преборя с паркирането пред гаража, понеже е в близост до няколко блока.Стикер съм лепнал на вратите, има и надпис с червена боя.Като спрат им оставям бележка и след няколко дена пак същото.Само един си оставя номера като спре, другите редовно си нощуват отпред.С нормални разговори не става, а градска мобилност и куките вдигат ръце.
Не ми се иска да изпускам гуми и т.н, та вече не знам какво да правя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 01 Дек 2017, 1:22

Няма оправяне с това паркиране и все по-лошо ще става. :mhihi:
Лично аз гледам винаги да паркирам така, че да не преча на абсолютно никой.
В рядките случаи когато съм запушвал някого е било за много малко време и задължително съм си оставял телефонния номер на таблото.
Мисля това е добро решение за подобни ситуации. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 01 Дек 2017, 9:33

За паметниците - трябва да са минали 3 години от последния прекаран технически преглед, за да можеш да сигнализираш в общината да я разкарат.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Дек 2017, 9:57

Снощи се разходих до София и обратно и полудях на няколко пъти..

Както вече споменаха някой колеги, карането на дълги имам чувството, че е закон.
Хубавото е, че повечето като им светнеш си превключват.

НО, имаше един хубавец с пасат(б2 май се водеха, от тия старите) с ксенон естествено. Изпреварвам го и пича си кара на дълги. Докато се отдалечавах пусках аварийки бла бла, никаква реакция.. Намалих докато тоя не ме задмина и му застанах на 10м с дълги и халогени. Почна да пуска аварийки да намаля ама и аз намалям :D . Поседях така минута сигурно, мина ми яда и си продължих по пътя.

Друг караше зад мен с включени халогени, които много заслепяваха. Пуснах си допълнителните светлини за мъгла отзад и веднага се сети и ги изгаси.
-------------
В коопертацията, където живея имаме вход за подземен паркинг и точно до него хранителен магазин. От другата страна пък частна поликлиника. Редовно си спират баш отпред, за да си купят набързо от магазина или пък спрат така, че половината кола седи на входа и неможеш да минеш. А от другата страна има импровизиран паркинг на поляната с 100 свободни места сигурно, но не, трябва да се спре най-отпред и най-наблизо. Аз вдигам чистачките за момента. Но един път аз излизах, един пък искаше да влиза и някой беше спрял. Поседяхме 10мин, никой не дойде, закачихме колата с въже и я изтеглихме напреки на улицата, този му спадна и 4-те гуми и си заминахме.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Дек 2017, 10:01

Къде се подава сигнал за неправилно паркирани автомобили на пътното платно?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 01 Дек 2017, 10:57

Kroki написа:но не, трябва да се спре най-отпред и най-наблизо

За българина е най-голямото унижение да не успее да спре точно пред вратата на дома/магазина/работата/дискотеката. В гъ3а му бърка ако ще и само на 10 метра встрани да се наложи да остави колата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 01 Дек 2017, 11:26

streetz написа:За българина е най-голямото унижение да не успее да спре точно пред вратата..

Пред входа на който и да е хипермаркет това се вижда ежедневно. Понякога наглостта е безгранична. Особено ме дразнят овчакупелските простаци пред местния Кауфланд.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 01 Дек 2017, 11:41

https://www.24chasa.bg/novini/article/6584705

Пазете се, като карате! Пазете и другите!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Дек 2017, 11:58

Тоя се е опазил...

Сори, ама там е 50!!! Да не говорим, че има камера в обратна посока и не е лошо да намаляваш и нагоре...

Има нещо положително... бил е сам и не е уцелил друга кола
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 01 Дек 2017, 12:02

Според мен е искал да се престрои, но не са го пуснали. Доста подобни случаи съм виждал там, но обикновено успяват на косъм да се шмугнат преди мантинелата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Дек 2017, 12:09

Четох, че бил с изтъркани летни гуми

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Дек 2017, 12:14

streetz написа:
Kroki написа:но не, трябва да се спре най-отпред и най-наблизо

За българина е най-голямото унижение да не успее да спре точно пред вратата на дома/магазина/работата/дискотеката. В гъ3а му бърка ако ще и само на 10 метра встрани да се наложи да остави колата.

При нас точно на 100м има голям паркинг (към недовършена 15 етажна сграда, само до 3-4 етаж я докараха :lol: ), ама на никой не му се върви. Дори там 24/7 има стоянка на СОТ кола. Не е охраняем, ама всички знаем как на сотаджиите не е хубаво да им даваш причина да те спукат от бой, че само това търсят. Т.е. реално пред блока има по-голям шанс да ти свалят огледалото, отколкото на паркинга. От другата страна на сградата има още един, по-малък. Там обаче има и камери от заведение, аптека и игрална зала. Ако случайно няма място на този паркинг, на 50 метра от другата страна има още един, малко по-голям. Като нямах гараж, един път не е нощувала пред блока, понеже... както обясних няма паркинги в района :mhihi: , обичат и да се запушват :ok: Особено две лелки с разни малки колички. Не на всички колите са им дълги 1,50м :ranting: Топ идиотите обаче са тези, които спират на един стеснен участък. Когато спре Нисан Микра или VW Лупо няма проблем, минава се. Ама като спрат един шишко-уонаби-нинджа-селяк с голямото Волво или един с новия Авенсис... и няма минаване без да се приберат огледалата. Единия път ни се чукнаха леко огледалата :banghead: :ranting: Виждал съм от терасата как един джип даде назад да обикаля. И всичкото това е, щото не им се върви 50-100м.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 01 Дек 2017, 12:17

Вичка, искам с ръка на сърцето да ми кажеш, че там караш с 50... :D
Аз намалявам заради камерата, нищо, че не е в посока нагоре, но след това определено не съм с 50 или 60, или 70...
ПП А отдавна съм се кротнал, но просто има места с МАЛОУМНИ ограничения..
За въпросната случка - пак добре, че е без жертви.. Тъкмо се чудех сутринта защо е паркинг на Яворов..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 01 Дек 2017, 12:24

streetz написа:Според мен е искал да се престрои, но не са го пуснали. Доста подобни случаи съм виждал там, но обикновено успяват на косъм да се шмугнат преди мантинелата.

Едва ли в 6:30 (тогава е станало, според медиите) е имало такъв трафик. А ако е бил толкова упорит при 1в1 да изпреварва на всяка цена, да се престроява, си е виновен сам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Дек 2017, 12:41

Bexim написа:Вичка, искам с ръка на сърцето да ми кажеш, че там караш с 50... :D

АБСОЛЮТНО ВИНАГИ!!!

последните години карам все по-бавно в града ;)

п.с. ако не броим драга, ама той е само на едно място с 4-5 ленти :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата