Пазара на труда
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Пазара на труда
Западняка има различна нагласа за тия работи . Ако се изтупани шефа с една фиеста 1.1 щото е много икономична в трафика , бачкатора мое ли се нареди до него на служебния паркинг с някое R6 ? Дали няма да му намекнат любезно че бензина е скъп и задръстванията са кофти за такива коли ? Тука всичко е омешано , няма никакъв самоконтрол в персонала затова шефа стреля направо в десятката и малко отгоре даже да не даде ниска летва 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Jordana написа:Я па ей туй не моа го разбера и тва е . Купил си там неква каласяка шефа и да идва на работа с метрото а за къв чеп му е тая благинка ? Вечер като си прибере да и удари един микрофибър в гаража че леко прашасяла и да я погледа преди лягане . Тва да си купиш убава кола и да я криеш в гаража щото некой от работниците щял да се фростира яко от вида и....требе си голям пустиняк верно
Не е проблем, когато началника си купи скъпа кола. Проблем е когато го направи и нон-стоп ти обяснява, че фирмата е пред фалит за това ти си на ниска заплата или не я получаваш редовно.
Давам пример. Бачках във фирма и взимах 550лв след време даже спаднаха на 458 ама шефа си взима през 2 години нови инфинити джипче, че това остаряло. Няма пари да дигне заплатите, за това няма пари, работиш извънредно плащаш си храната като си командировка е това е тъпото. Жив и здрав нека кара и 5 инфинитита, но да не се подиграва с труда на хората, които по между другото изкарват парите за това инфинити. Сега бачкам във фирма, която има печалба от около 900 милиона за тази година и CEO-то кара Ситроен джипче най-обикновенно, ама ми плащат извънредния труд, ама празничните ми ги плащат на 400%, ама има и ваучери за папане, ама сега и половин заплата за празниците ще дадът, ама всяка година ръст от 15% на заплатата.
Колата не е определяща, познавам хора милионери в Италия, които имат няколко десетки имота за над 500 милиона евро, но мацката(жената на баровеца) се движи с пиаджо веспа облечена в рокличка, е вярно чантата и струва колкото 5 мой заплати ама се вози на веспата нали
Колата не е определяща, познавам хора милионери в Италия, които имат няколко десетки имота за над 500 милиона евро, но мацката(жената на баровеца) се движи с пиаджо веспа облечена в рокличка, е вярно чантата и струва колкото 5 мой заплати ама се вози на веспата нали

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Пазар на труда ли,къде тва!?
В момента живея на около 300 км от София и тук преди има няма 2-3 години се пръкна един "работодател" ,но не нов,а такъв,който си мести бизнеса от столицата в провинцията,уж да му е било по-спокойно,а и тук да имали хората работа
Занимава се с препакетаж на храни.
Цялата истина обаче била,че заплатите в София били много високи и той е трябвало да плаща по 1000 лв всеки месец на човек,а те дори не искали да работят извън работно време или в съботите и неделите!
Тук гледам е намерил хора в пенсионна възраст и дънят за по 500 на месец и оставането им след работа им го смята час по час и им дава почивни дни,а камионите му всеки ден изминават около 2000 км и пак бил на сметка. В събота и неделя работили да можел да ги пусне на 28 и 29
В момента живея на около 300 км от София и тук преди има няма 2-3 години се пръкна един "работодател" ,но не нов,а такъв,който си мести бизнеса от столицата в провинцията,уж да му е било по-спокойно,а и тук да имали хората работа

Цялата истина обаче била,че заплатите в София били много високи и той е трябвало да плаща по 1000 лв всеки месец на човек,а те дори не искали да работят извън работно време или в съботите и неделите!
Тук гледам е намерил хора в пенсионна възраст и дънят за по 500 на месец и оставането им след работа им го смята час по час и им дава почивни дни,а камионите му всеки ден изминават около 2000 км и пак бил на сметка. В събота и неделя работили да можел да ги пусне на 28 и 29

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
KUM4o написа: ама празничните ми ги плащат на 400%, ама има и ваучери за папане, ама сега и половин заплата за празниците ще дадът, ама всяка година ръст от 15% на заплатата.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
KUM4o написа: ама се вози на веспата нали
Тя една Веспа ГТС, дето е баси и тротинетката умряла е 12к

Bogat-Beden написа:KUM4o написа: ама празничните ми ги плащат на 400%, ама има и ваучери за папане, ама сега и половин заплата за празниците ще дадът, ама всяка година ръст от 15% на заплатата.
Мда има и такива фирми в бг. В месеца имам средно около 8 нощни смени, всеки 8ми час от смяната ми го смятат за извънреден и така на края на месеца събирам 8 часа извънреден труд само от нощните, който ми се плаща под формата на 117лв към брутната заплата. А празничните ги плащат 117+117 демек близо 400% на надника. Отделно допълнителна здравна застраховка, преференции към банки с по 1% по ниски лихви. И между другото хората работещи в тази фирма пак и намират неща от които са недоволни...

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Don_Diego написа:Според мен пък е признак на рационално мислене - защо да мъчиш бегачката ( в случай, че имаш Порше, Макларън, Ламбо или Ферари) в трафика и да се чудиш кой кога ще те отнесе/ожули и тн, къде да паркираш (защото има страшно богати хора с офиси на места където буквално няма паркиране). Отгоре на това ще я караш сутрин и вечер по 30-40минути. Е къде е кефа от това? По-добре някаква нормална, удобна кола, която да покрива санитарния минимум от екстри и с която да отидеш до паркинга при най-удобната ти метро спирка и оттам с влака. В центъра метро станциите са толкова на гъсто вече, че не остана централно място без удобна метро станция. В моя пример - шефа ми работи в президентството - там местата са кът, а метро станцията е на 500м от офиса ни. Трябва да си особено голям идиот за да предпочетеш да караш кола вместо да си четеш книжка във влака
Ще ме извиняваш, ама тук в пълна сила важи правилото, че ако имаш някоя от тия марки коли, задължително трябва да имаш (МИНИМУМ) служебен абонамент

KUM4o, вече останаха малко фирми, които плащат х4 на празници и сам се сещаш колко от тях НЕ са с български корени

На мен пък ми дават цяла заплата за Коледа, ама аз бачкам от май месец, тъй че ще получа към 70%

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
KUM4o написа:Bogat-Beden написа:KUM4o написа: ама празничните ми ги плащат на 400%, ама има и ваучери за папане, ама сега и половин заплата за празниците ще дадът, ама всяка година ръст от 15% на заплатата.
Мда има и такива фирми в бг. В месеца имам средно около 8 нощни смени, всеки 8ми час от смяната ми го смятат за извънреден и така на края на месеца събирам 8 часа извънреден труд само от нощните, който ми се плаща под формата на 117лв към брутната заплата. А празничните ги плащат 117+117 демек близо 400% на надника. Отделно допълнителна здравна застраховка, преференции към банки с по 1% по ниски лихви. И между другото хората работещи в тази фирма пак и намират неща от които са недоволни...
Аз не разбрах къде са тия 400%. Отделно, че виждам, че плащали всеки 8-ми час само, другите 7 не се броят за нощна ли??
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Прочети и моя пост. Има чужди фирми, които на празници плащат х4. При нощна смяна мисля, че 8-ят се явява извънреден. Колегата ще потвърди.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Knoxville_ написа:Ще ме извиняваш, ама тук в пълна сила важи правилото, че ако имаш някоя от тия марки коли, задължително трябва да имаш (МИНИМУМ) служебен абонаментТъй че това с "няма къде да паркирам" не важи.
.
Какво трябва да имаш и какво имаш са две различни неща! Веднага се сещам за няколко псевдо гъзари със заведения из централните улици на София, със скъпи играчки/коли дето не плащат абонамент, а си пазят място със столове

Те тия затова имат се, защото не дават

Това са хора, които парите са им дошли даром и нямат 5 минути смислен труд през живота си. Познавам обаче и другата крайност - такива където имат цели сгради на жълтите павета с няколко етажа подземен паркинг, а паркинга е като в пещерата на Али Баба, но те пък са с шофьор и не карат колите, които си купуват

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Knoxville_ написа:Прочети и моя пост. Има чужди фирми, които на празници плащат х4. При нощна смяна мисля, че 8-ят се явява извънреден. Колегата ще потвърди.
По-лесно ще е да каже колко му е надника и колко са му дали, а с тия сметки за 8мия час и разни схеми не става много ясно къде са 400%.
Ако взима примерно брутни 100лв на ден-нощ, взима ли брутни 400лв на празник, това питам?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Както каза бум_бум, не е проблем, че шефа има самолет, стига да не същестуват оправдания, то сега пари няма, знаеш как е. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Според закона,празничните дни се плащат х2 (200%),събота/неделя на 175%,оставане след работно време (извънредни след 8-я час работа) на 150%! Добавката за нощна смяна е над 1лв/ч,но не помня колко точно (ще видя на края на месеца)!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Kroki написа:Както каза бум_бум, не е проблем, че шефа има самолет, стига да не същестуват оправдания, то сега пари няма, знаеш как е.
Да де, но някои тук споменаха, че шефа трябва да се държи на положение пред бачкаторите-робите си.
Ако не сменя редовно премиумите и джипове на себе си и държанките си, как ще гледат на него робите му??
Това е изкривяване у нас и няма да се промени и след 50 години