Пазара на труда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Пазара на труда

Мнение от Jordana » 18 Дек 2017, 20:44

Западняка има различна нагласа за тия работи . Ако се изтупани шефа с една фиеста 1.1 щото е много икономична в трафика , бачкатора мое ли се нареди до него на служебния паркинг с някое R6 ? Дали няма да му намекнат любезно че бензина е скъп и задръстванията са кофти за такива коли ? Тука всичко е омешано , няма никакъв самоконтрол в персонала затова шефа стреля направо в десятката и малко отгоре даже да не даде ниска летва :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Дек 2017, 22:36

Jordana написа:Я па ей туй не моа го разбера и тва е . Купил си там неква каласяка шефа и да идва на работа с метрото а за къв чеп му е тая благинка ? Вечер като си прибере да и удари един микрофибър в гаража че леко прашасяла и да я погледа преди лягане . Тва да си купиш убава кола и да я криеш в гаража щото некой от работниците щял да се фростира яко от вида и....требе си голям пустиняк верно :mhihi:

Не е проблем, когато началника си купи скъпа кола. Проблем е когато го направи и нон-стоп ти обяснява, че фирмата е пред фалит за това ти си на ниска заплата или не я получаваш редовно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 18 Дек 2017, 23:20

Давам пример. Бачках във фирма и взимах 550лв след време даже спаднаха на 458 ама шефа си взима през 2 години нови инфинити джипче, че това остаряло. Няма пари да дигне заплатите, за това няма пари, работиш извънредно плащаш си храната като си командировка е това е тъпото. Жив и здрав нека кара и 5 инфинитита, но да не се подиграва с труда на хората, които по между другото изкарват парите за това инфинити. Сега бачкам във фирма, която има печалба от около 900 милиона за тази година и CEO-то кара Ситроен джипче най-обикновенно, ама ми плащат извънредния труд, ама празничните ми ги плащат на 400%, ама има и ваучери за папане, ама сега и половин заплата за празниците ще дадът, ама всяка година ръст от 15% на заплатата.

Колата не е определяща, познавам хора милионери в Италия, които имат няколко десетки имота за над 500 милиона евро, но мацката(жената на баровеца) се движи с пиаджо веспа облечена в рокличка, е вярно чантата и струва колкото 5 мой заплати ама се вози на веспата нали :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 18 Дек 2017, 23:43

Пазар на труда ли,къде тва!?

В момента живея на около 300 км от София и тук преди има няма 2-3 години се пръкна един "работодател" ,но не нов,а такъв,който си мести бизнеса от столицата в провинцията,уж да му е било по-спокойно,а и тук да имали хората работа :mhihi: Занимава се с препакетаж на храни.
Цялата истина обаче била,че заплатите в София били много високи и той е трябвало да плаща по 1000 лв всеки месец на човек,а те дори не искали да работят извън работно време или в съботите и неделите!
Тук гледам е намерил хора в пенсионна възраст и дънят за по 500 на месец и оставането им след работа им го смята час по час и им дава почивни дни,а камионите му всеки ден изминават около 2000 км и пак бил на сметка. В събота и неделя работили да можел да ги пусне на 28 и 29 :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Дек 2017, 23:55

KUM4o написа: ама празничните ми ги плащат на 400%, ама има и ваучери за папане, ама сега и половин заплата за празниците ще дадът, ама всяка година ръст от 15% на заплатата.
:shock:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2017, 0:18

KUM4o написа: ама се вози на веспата нали :D

Тя една Веспа ГТС, дето е баси и тротинетката умряла е 12к :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 19 Дек 2017, 0:47

Bogat-Beden написа:
KUM4o написа: ама празничните ми ги плащат на 400%, ама има и ваучери за папане, ама сега и половин заплата за празниците ще дадът, ама всяка година ръст от 15% на заплатата.

Мда има и такива фирми в бг. В месеца имам средно около 8 нощни смени, всеки 8ми час от смяната ми го смятат за извънреден и така на края на месеца събирам 8 часа извънреден труд само от нощните, който ми се плаща под формата на 117лв към брутната заплата. А празничните ги плащат 117+117 демек близо 400% на надника. Отделно допълнителна здравна застраховка, преференции към банки с по 1% по ниски лихви. И между другото хората работещи в тази фирма пак и намират неща от които са недоволни...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 19 Дек 2017, 9:43

Don_Diego написа:Според мен пък е признак на рационално мислене - защо да мъчиш бегачката ( в случай, че имаш Порше, Макларън, Ламбо или Ферари) в трафика и да се чудиш кой кога ще те отнесе/ожули и тн, къде да паркираш (защото има страшно богати хора с офиси на места където буквално няма паркиране). Отгоре на това ще я караш сутрин и вечер по 30-40минути. Е къде е кефа от това? По-добре някаква нормална, удобна кола, която да покрива санитарния минимум от екстри и с която да отидеш до паркинга при най-удобната ти метро спирка и оттам с влака. В центъра метро станциите са толкова на гъсто вече, че не остана централно място без удобна метро станция. В моя пример - шефа ми работи в президентството - там местата са кът, а метро станцията е на 500м от офиса ни. Трябва да си особено голям идиот за да предпочетеш да караш кола вместо да си четеш книжка във влака :kuku:

Ще ме извиняваш, ама тук в пълна сила важи правилото, че ако имаш някоя от тия марки коли, задължително трябва да имаш (МИНИМУМ) служебен абонамент :ok: Тъй че това с "няма къде да паркирам" не важи. :ok:

KUM4o, вече останаха малко фирми, които плащат х4 на празници и сам се сещаш колко от тях НЕ са с български корени :ok: В офиса на сестра ми се прескачаха на празниците, докато не им смъкнаха труда по празници на х2 :lol: Сега никой не иска да работи, защото му е малко :ok:

На мен пък ми дават цяла заплата за Коледа, ама аз бачкам от май месец, тъй че ще получа към 70% :ok: От догодина и аз се надявам да има ваучери за папане. Много хора ми се чудят защо се върнах в същата фирма, след като бях съкратен. Еми взимам си това, което съм си уговорил, получавам гореизброените неща + още социални благинки. И знам, че като дойде дадата, възнаграждението ми е в сметката. А понякога и по-рано.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Дек 2017, 9:50

KUM4o написа:
Bogat-Beden написа:

Мда има и такива фирми в бг. В месеца имам средно около 8 нощни смени, всеки 8ми час от смяната ми го смятат за извънреден и така на края на месеца събирам 8 часа извънреден труд само от нощните, който ми се плаща под формата на 117лв към брутната заплата. А празничните ги плащат 117+117 демек близо 400% на надника. Отделно допълнителна здравна застраховка, преференции към банки с по 1% по ниски лихви. И между другото хората работещи в тази фирма пак и намират неща от които са недоволни...

Аз не разбрах къде са тия 400%. Отделно, че виждам, че плащали всеки 8-ми час само, другите 7 не се броят за нощна ли??

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 19 Дек 2017, 9:56

Прочети и моя пост. Има чужди фирми, които на празници плащат х4. При нощна смяна мисля, че 8-ят се явява извънреден. Колегата ще потвърди.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Дек 2017, 9:59

Knoxville_ написа:Ще ме извиняваш, ама тук в пълна сила важи правилото, че ако имаш някоя от тия марки коли, задължително трябва да имаш (МИНИМУМ) служебен абонамент :ok: Тъй че това с "няма къде да паркирам" не важи. :ok: .

Какво трябва да имаш и какво имаш са две различни неща! Веднага се сещам за няколко псевдо гъзари със заведения из централните улици на София, със скъпи играчки/коли дето не плащат абонамент, а си пазят място със столове :kuku:
Те тия затова имат се, защото не дават :mhihi:
Това са хора, които парите са им дошли даром и нямат 5 минути смислен труд през живота си. Познавам обаче и другата крайност - такива където имат цели сгради на жълтите павета с няколко етажа подземен паркинг, а паркинга е като в пещерата на Али Баба, но те пък са с шофьор и не карат колите, които си купуват :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Дек 2017, 10:03

Knoxville_ написа:Прочети и моя пост. Има чужди фирми, които на празници плащат х4. При нощна смяна мисля, че 8-ят се явява извънреден. Колегата ще потвърди.

По-лесно ще е да каже колко му е надника и колко са му дали, а с тия сметки за 8мия час и разни схеми не става много ясно къде са 400%.
Ако взима примерно брутни 100лв на ден-нощ, взима ли брутни 400лв на празник, това питам?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Дек 2017, 10:11

Както каза бум_бум, не е проблем, че шефа има самолет, стига да не същестуват оправдания, то сега пари няма, знаеш как е. :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Дек 2017, 10:54

Според закона,празничните дни се плащат х2 (200%),събота/неделя на 175%,оставане след работно време (извънредни след 8-я час работа) на 150%! Добавката за нощна смяна е над 1лв/ч,но не помня колко точно (ще видя на края на месеца)!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Дек 2017, 11:11

Kroki написа:Както каза бум_бум, не е проблем, че шефа има самолет, стига да не същестуват оправдания, то сега пари няма, знаеш как е. :D

Да де, но някои тук споменаха, че шефа трябва да се държи на положение пред бачкаторите-робите си.
Ако не сменя редовно премиумите и джипове на себе си и държанките си, как ще гледат на него робите му??
Това е изкривяване у нас и няма да се промени и след 50 години

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата