Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- GlavanizeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
- Мечтае да кара: Нещо нечупливо
Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Аско-96, всички снимки им изглеждат добре, а колите в 90% от случаите са уникални гробници. Преди имаха много интересна практика - купиш си кошницата оттам, мине не мине 200-300 км и се наложи да се повозиш на пътна помощ, оттам, защото са пичове, ти казват - Няма проблем, батко, ще оправим нещата. Отива колата на техен сервиз, ремонта и е 2000 лева, майстора ти казва на теб 4000 лв и те ти казват “Батко, 4 бона е ремонта, ние може да платим половината”. Всички са доволни и ти, че са ти платили “половината” и те
. Един познат си купи АЛди от тях, след 1000 км - обтегачи, скорости(двете около 4000) и още една камара грешки по всички възможни модули. За там мога да разкажа доста истории, не е голям шанса да попаднеш на читав екземпляр.
П.С Преди месец бях ходил там да гледам един Нисан, на който на обявата му пишеше с големи букви 4Х4, влизам в салона, питам търговеца и ми отговаря, че не е

П.С Преди месец бях ходил там да гледам един Нисан, на който на обявата му пишеше с големи букви 4Х4, влизам в салона, питам търговеца и ми отговаря, че не е

Човек това за Аско от още един авер го бях чул.Явно от тези да стоя на далеч.Иначе да, без диагностика нищо няма какво да се каже.Но мисля, че по добрия избор ще е или от собственик или направо да стегна багажа за Германия/Белгия/Швейцария и да потърся нещо читаво, че да мога да се порадвам малко. Още един въпрос имам обаче.При правене на ТЕС-драйв/оглед, за какво да се оглеждам.Пълен нууб съм и дори гледам видеота в YouTube с най-местите проблеми на е92ките.Ако някой с повече опит да сподели ще съм благодарен.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
"Аско 96" само като име, звучи доста респектиращо 

- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
GlavanizeR написа:Аско-96, всички снимки им изглеждат добре, а колите в 90% от случаите са уникални гробници. Преди имаха много интересна практика - купиш си кошницата оттам, мине не мине 200-300 км и се наложи да се повозиш на пътна помощ, оттам, защото са пичове, ти казват - Няма проблем, батко, ще оправим нещата. Отива колата на техен сервиз, ремонта и е 2000 лева, майстора ти казва на теб 4000 лв и те ти казват “Батко, 4 бона е ремонта, ние може да платим половината”. Всички са доволни и ти, че са ти платили “половината” и те. Един познат си купи АЛди от тях, след 1000 км - обтегачи, скорости(двете около 4000) и още една камара грешки по всички възможни модули. За там мога да разкажа доста истории, не е голям шанса да попаднеш на читав екземпляр.
99% от колите са им гробници! Другият един процент ги продават на роднини

Ама не е прост този дето яде баницата! Тук всеки иска хубава кола ама да е евтина и после започват един форумни легенди, че след 200000 километра колите им трябват нови вериги, турбота, скоростни кутии... Колко познати го "изядоха" и то повече от един път... Аз тъпака купувам от горният ценови клас на даден модел автомобил и слушам, че колата била на късмет... Смятай какъв късметлия съм... За четвърти път подред...
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Тази изглежда визуално добре. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=6ibtrc . Колко са реални километрите е друг въпрос.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
На много хора не искат да им уврат мозъците, че в 80% от случаите на внесени 177кс на ниска цена, мотора е бил на салата...
dextuar написа:На много хора не искат да им уврат мозъците, че в 80% от случаите на внесени 177кс на ниска цена, мотора е бил на салата...
Извиняй за въпроса, понеже съм още зелен на теам е92ки, но това, което разбирам е този двигател да не го търся изобщо, така ли? Бензиновия Н53 по-добре ли се представя и дали е по-лесно да с енамери в България нещо читаво.
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
clb написа:Тук какво ли е толкова спешното?
Верига може би!?
PV87045
https://www.mobile.bg/11521498780392281
Някаква схема върти, била на студент турчин колата, прекъснал и не можел да си е вземе в турция, та затова спешно я продавал едно друго. Одеве звъннахме да отидем да я видим пътувал за София, щеше да ни даде номера на собственика, още в 1 на обяд, спря да вдига телефона. Одеве звънна в 6 вечерта, да дойдели след 1 час да сме я гледали колата. Цял ден не вдигна телефона, после искаше по тъмно да я кара да я гледаме.
А човека, който я е пуснал, му бил застрахователя, дето му правил каското.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
zodaka1 написа:dextuar написа:На много хора не искат да им уврат мозъците, че в 80% от случаите на внесени 177кс на ниска цена, мотора е бил на салата...
Извиняй за въпроса, понеже съм още зелен на теам е92ки, но това, което разбирам е този двигател да не го търся изобщо, така ли? Бензиновия Н53 по-добре ли се представя и дали е по-лесно да с енамери в България нещо читаво.
Просто този двигател е с малко проблемна верига - ако намериш такъв здрав, който да е минал по сервизна акция или пък ти си готов превантивно да я смениш, не виждам проблем да си я караш.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
stocky написа:Гледах колатa с този VIN:
WBAVC31000KT70279
Ако може справка за историята и?
Като впечатления - захабена вътре, но нищо непоправимо. Отвън е почти плачевна, но отново всичко е поправимо, поне няма криви детайли. Има за смяна спирачки на първо четене, иначе вози стегнато и върви адекватно. Откъм шумове - нищо притеснително. Ауспуха е черен, но виждам, че колата е излязла от завода в Мюнхен с DPF, което малко ме тревожи. След оглед в сервиз ще мога да кажа и повече детайли. Колата няма обява, няма и да има, но като ми кажат рег. номер ще го постна тук, за да се знае (не го запомних, защото ми дадоха директно VIN-а при огледа).
За последната седмица в Пловдив имам огледани сигурно 10 Е90ки в ценови диапазон 12-17к и нито една не бих я купил за себе си. Ако излезе нещо читаво ще споделя.
На колата, за която питах за история, номерът е РВ2349ТА.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Здравейте,
Може ли малко инфо за кола със следния VIN:
A603343
Благодаря предварително.
A603343
Благодаря предварително.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
jivko2828 написа:Здравейте,
A603343
Благодаря предварително.
А може ли обява?
пазят си ги 
на тая първия собственик е бил мизерник, но втория я е поддържал официално от 180 - 260хкм 10.2015 - 10.2017, няма записани ремонти. на обявата сигурно пише 160 РЕАЛНИ

на тая първия собственик е бил мизерник, но втория я е поддържал официално от 180 - 260хкм 10.2015 - 10.2017, няма записани ремонти. на обявата сигурно пише 160 РЕАЛНИ