Медина Мед - закупуване на гуми с отстъпка ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше M54 , сега N53
Мечтае да кара: нормално
Детайли за колата: КомБееее

Медина Мед - закупуване на гуми с отстъпка ?

Мнение от Stoqnchev » 26 Апр 2018, 21:35

Здравейте , някой колега пазарува ли там с отстъпка ?
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Медина Мед - закупуване на гуми с отстъпка ?

Мнение от Don_Diego » 26 Апр 2018, 22:32

Дори с отстъпка не дават добри цени :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 26 Апр 2018, 22:58

Къде са добрите цени ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 26 Апр 2018, 23:09

Kurtov написа:Къде са добрите цени ?

Ето ти един сайт https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/
Разгледай го и сравни цените в Медина Мед, Диана и разни големи компании.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 26 Апр 2018, 23:15

Ако си член на Мтел клуб, в Медина Мед можеш да ползваш 35% отстъпка. Само че, не знам тая отстъпка важи ли за продукти в "промоция" защото, реално така като гледам на тях всичко им е в "промоция". Опитах се да се свържа с тях няколко пъти чрез мейл, но отговор не получих на запитването....малко несериозно ми се вижда. :dunno:
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 26 Апр 2018, 23:26

И диана така правят - постоянно намалени гуми, а в известен сайт са по-евтини.

Взехме гуми от медина мед миналата година, дот 2015...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 27 Апр 2018, 2:14

maxoyn написа:И диана така правят - постоянно намалени гуми, а в известен сайт са по-евтини.

А защо не си питал предварително за Дот-а? :shock: При всяка поръчка онлайн когато съм купувал винаги съм питал - винаги са ми казвали и изненади не е имало.
От Менина купувах миналият юни на място в магазина им в Пазарджик, дота беше от април. Отстъпка не съм ползвал. Цената беше близка до тази която и сега виждам в момента. Понеже купувах 4 ме "глезиха" с подаръци от Continental - това беше по- особено при покупката на място.
stony1 написа: Ето ти един сайт https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/ Разгледай го и сравни цените в Медина Мед, Диана и разни големи компании.

Ами да сравним Continental PREMIUMCONTACT6 225/45R17 FR 91Y :
- bg.avtogumi.bg - 189.66лв.
- medina-med.com - 181.97 лв.
- diana-ltd.com - 181.99 лв.
Който ползва отстъпки някъде вече е друг въпрос. Цените винаги варират с разлики +/- 5-10лв. и всяко отклонение към по ниска цена е вече препоставка или за по-стар DOT или нещо друго...
Имал съм един случай когато се появи Continental Premium Contact 5 серията (за 16 цола беше тогава въпроса) - цената на 2 гуми закупени от Германия с актуален dot + цената за доставка до врата беше по-ниска от цените на всички "евтини" сайтове и магазини които продаваха тук. Та цените от време на време и там трябва да се гледат понякога.. :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 27 Апр 2018, 7:48

maxoyn написа:И диана така правят - постоянно намалени гуми, а в известен сайт са по-евтини.

На мен пък ми сложиха гуми с 3 различни дота... :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 27 Апр 2018, 8:53

Да, гумите също така не са всички с еднакъв дот. Май са 2 по 2 различни.

Не питах, защото бях изключил и все пак имах представата за купуване на нови гуми. Не съм сигурен дали е толкова сериозен проблем, просто е неприятно. Моя грешка си беше.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Апр 2018, 10:39

Голяма мъка, като идете да си купите бисквити или сирене, на два отделни пакета има различна дата на изтичане на срока. Май за гумите има по-голям дерт, ако са произведени през 2-3 месеца, отколкото за храната..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Апр 2018, 10:54

Ползвал съм какви ли не отстъпки в Медина Мед, Диан, Примекс и всеки път крайната цена излиза по-висока, отколкото ако си поръчам гумите от интернет сайт и ми ги монтира гумаджия.
Тези отстъпки за членове на разни клубове не важат за гуми в промоция и за гуми, закупени онлайин.
Аз лично използвам гуми DUNLOP SPT MAXX RT2 235/45R17 94Y и ако се разтърси човек ще открие, че в Холандия цените за тези гуми започват от €85, а в Германия €77. В България всеки си слага някаква надценка по негови си критерии се опитва да лъже и шикалкави. В 70% от случаите се продават гуми със стар дот, обикновено до 12 месеца, защото складовете в Европа гледат да ги разчистят и българските фирми ги плащата на по-ниски цени. По този начин генерират по-голяма печалба на гърба на потребителя.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 27 Апр 2018, 11:33

Ами затова питайте предварително. Средата на март ходих в Дианата за 2 летни обувки и попитах годината 18-та ли ще бъде, при което някакъв чичко ме изгледа лошо в дъното на магазина (сигурно беше някакъв меринджей), но ми донесоха гуми 4917. И конкретно там питайте за всякакви отстъпки. В интернет цените са едни, на място са други, а като член на СБА и на СДИ ползвам различни отстъпки и накрая ми излезе по-евтино отколкото онлайн. Може би понеже не купих 4 гуми, ми предложиха монтаж за "около 25 лева" :ok: , върнах се и в гумаджийницата до нас ми ги монтираха за 14.

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 27 Апр 2018, 12:13

На мен и летните Vredestein Ultrac Cento, и зимните Continental WinterContact са ми от Дианата, изобщо не съм питал какви дотове са, и двата комплекта ми ги дадоха с адски пресен дот (на 2-3 седмици) и скоростен индекс Y, без да съм се интересувал конкретно. Доста съм доволен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 27 Апр 2018, 13:17

Миналата зима ходих на място в Медина мед да питам за цени. Обявените от тях цени бяха същите като в сайта им ( в сайта пишеше, че са намалени ) и ми направиха допълнителна отстъпка, защото имам карта на Мтел клуб, но картата е от старите и мисля че е около 10-15%. Отстъпката важи и за монтажа. Относно ДОТ-а предварително ги питах и ми казаха, че ще ми докарат от същата година ( гумите не бяха налични в склада във Варна ).

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 27 Апр 2018, 16:58

Миналата седмица взехме гуми от там.Отстъпката от Мтел клуб е 35%, но в сайта гумите бяха намалени с 31% и реално с отстъпката от мтел ми дадоха още 4%, защото вече са намалени.Май имаше и 20% отстъпка за монтажните дейности.

Следваща

Назад към Извън Темата