Какво ме дразни в е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 10 Яну 2007, 13:34

повечето хора ги дразни че имат проблеми с колите си .. тази тема мислех че е за това какво предлага е36 фабрично дори ако е с всички екстри и какво не е направено като хората (или поне не е 100% перфектно като функционалност) .. а не какви са индивидуалните проблеми при нашите 10+ годишни коли карани по разбитите ни пътища .. изкриви се малко смисъла ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 10 Яну 2007, 13:42

KickingKing написа:
Kris написа:Не просто моделите без клима духат само студено по средата.

Абе нали за т'ва е врътката с синьото и червеното квадратче под средната духалка...

Да ама това го имат моделите с клима само, а тия без клима имат само отваряне/затваряне на клапите ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 10 Яну 2007, 14:44

Единственото нещо което ме дразни в тази кола е че неможе да говори иначе си е перфектна, а и това че м-ките станаха повече от хората в България. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 10 Яну 2007, 16:03

Дразни ме често срещаният проблем с ел. стъклата :evil: , иначе много си го обичам :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 10 Яну 2007, 19:28

Май повечето хора тук ги дразнят все неща, които се появяват като ЕГНто на колата е с по-малка цифричка отпред, но с по-маняшка поддръжка нещата в тази област се коригират.
Е36 си е идеална когато си е комплектована както трябва.
Духа си топло и студено и в центъра и има доста степени като е с клинюматроник. Има си и регулиране на времето на прекъснатата степен, така че не е вярно че и липсва междинна между прекъсната и първа на чистачките. И изобщо всичко си е екстра когато не е с поорязани екстри.
Само едно нещо липсва при мен и то е осветление на врътките за пускане и спиране на въздуха от духалките на таблото, но щом господата от BMW са го пропуснали винаги мога да си го коригирам :).
Скоро ще бъде отстранен този пропуск в моята колица.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 10 Яну 2007, 19:58

juro написа:Има си и регулиране на времето на прекъснатата степен, така че не е вярно че и липсва междинна между прекъсната и първа на чистачките.

Това би ли споделил от къде се прави?? За нищо подобно не се сещам по мойта :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 10 Яну 2007, 20:29

От лоста за чистачките си се прави само че съм го пробвал само в началото като купих колата и не помня как ставаше точно. Мисля че беше с включване изключване и пак включване на прекъснатата степен след времето, което искаш да е интервал между две включвания. Някъде го пишеше из книжките. Ако не се лъжа пишеше, че максимум е 25 секунди.
Трябва да пробвам пак, че книжката иа позатрих :):):):).
Честно казано аз не го ползвам това защото карам на първа степен почти винаги.
Все трябва да има някой тук, който да знае как точно ставаше. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв Е39 525

Мнение от ceko_vv » 10 Яну 2007, 21:13

Единственото което ме дразни мен още от както я купих мойта колица е това че капака на жабката е малко провиснал от годинките и поне аз не можах да открия начин да го регулирам(виждал съм същия проблем и при други Е36 ци)! Иначе мога да кажа само едно БМВ-то си е БМВ и аз лично се радвам че все повече хора в България го осъзнават. Покрай тая кола създадох доста приятелства с другите БМВ ентусиасти от града. Пък и след 10х годинки дизайна на Е36 още хваща окото. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Яну 2007, 22:16

ако миеш предното стъкло на отворен прозорец капе в купето ; болтовете на джантите имат навика за се заваряват за джантата ; предното окачване можеше да е малко по здраво ,дифа също ... друго не се сещам ,автомобила като цяло е много пипнат и помислен и много ме кефи ,аз затова и 5 години си го карам вече

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 11 Яну 2007, 1:07

Дразни ме, че 20ската няма щпер :mhihi:
По въпроса с чистаките: мойта има сензор в огледалото за обратно виждане, който гледа към предното стъкло и когато съм пуснал слаба степен, а почне да вали яко или увелича скороста с която се движа, чистачките почват да се движат по-бързо и обтратно - когато намали дъжда или аз намаля скороста и те почват по-бавно. Яко а :)
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NS325TDS » 11 Яну 2007, 1:28

Loewe написа:Дразни ме, че 20ската няма щпер :mhihi:
По въпроса с чистаките: мойта има сензор в огледалото за обратно виждане, който гледа към предното стъкло и когато съм пуснал слаба степен, а почне да вали яко или увелича скороста с която се движа, чистачките почват да се движат по-бързо и обтратно - когато намали дъжда или аз намаля скороста и те почват по-бавно. Яко а :)

Това за чистачките като го видях за пръв път на моята и си рекох-айде изгоря нещо ... :mhihi:
Има зависимост от дъжда и скороста...Ама първият път е шашкащо-защото си викаш айде в дъжда без чистачки...Ама като превключиш ръчката и се успокояваш...
А иначе нищо не ме дразни и с удоволствие си джиткам с него...Имах и едно E200cdi ама стана излишно...По икономично беше ама до там ...Продадох го и си оставих БМВ марката...
Ами това от мен...и както казват от БТВ: -Юксел :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Яну 2007, 1:56

Мен ме дразни тва че големият борд не е по дефолт :(
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 11 Яну 2007, 2:11

Dimo написа:Мен ме дразни тва че големият борд не е по дефолт :(

Подкрепям, и на мен това ми е "кусура" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 11 Яну 2007, 10:05

дразни ме, 4е не ми е купе, седан и touring едновременно. Kогато каквото ми потрябва !

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 11 Яну 2007, 14:55

KickingKing написа:Thorm-Ka!

SuPeR_FLY написа:дразни ме, че е тясно отзад и че нямам подлакътник отпред :D

На мене не ми пука к'во е отзад щото аз се возя отпред.

Е да ама на мен ми пука щото не ми е приятно като возя семейството си да се натискат отзад и аз да не мога да си дръпна седалката назад щото ще им счупя краката :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36