Жени, пари и меркантилността в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Жени, пари и меркантилността в днешно време

Мнение от K_Ilkov » 16 Яну 2019, 14:41

Elesar74 написа:Съжалявам, че намесвам тази страна на нещата в темата

Не се прави ... ти нямаш друга страна така или иначе :mhihi:

Нямаш мнение дето да не говориш като свидетел на нещата от книгата :winky:
Сигурно из техническите само не се позоваваш на Бог :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 16 Яну 2019, 15:00

Elesar74 написа:Веднъж един доктор каза на жена ми, всичко зависи от подхода на мъжа. Много време ми отне да осъзная истината зад тези думи. И съм съгласен с човека. Голяма част от проблема се състои и в това, че жените и мъжете били равни. Пълни глупости, по кое точно са равни? Мъжете са си мъже, жените са си жени, никакво равенство няма тук, не може и да има. Ние сме най-малко биологично различни. Мъжете са лидери в абсолютно всичко и са по-добри от всяка жена, в каквото и да се захванат. Най-добрите готвачи са мъже, най-добрите дизайнери на женски дрехи, са мъже, най-добрите инженери, изобретатели и ….. са мъже. Това е положението. Тук там някоя жена, за цвят и красота, няма лошо. За какво равенство иде реч? И пак казвам, не се оплаквайте от жените, а вижте себе си. Как се държите, какво правите, вие сте мъже, за Бога, създадени сте по Неговият образ. Първо мъжа беше създаден, после жената. И жената се излъга, не мъжа. Съжалявам, че намесвам тази страна на нещата в темата, но това е много, много важно. То е толкова важно, че хиляди години след това, апостола наречен Павел, е забранил жени, да поучават мъже. Жени, да учат мъже, представяте ли си колко са сериозни нещата? Именно защото жените имат склонност лесно да бъдат лъгани и манипулирани. Така пише, Ева се е излъгала, но Адам, не. Той просто се е съгласил с нея, знаел е какво прави. От това страдаме всички ние днес. От една нищо и никаква лъжа, повярвана от една жена. Късно е да упрекваме Ева за това, но това е положението. Не казвам, че жените са нещо непълноценни, но, всяка жаба, да си знае гьола. Жената има своето място, да бъде майка, съпруга, бизнес организатор и подкрепа за своя мъж. А мъжа трябва да бъде глава(лидер), съпруг, баща, да възпитава децата и да осигурява доходи и прехрана в семейството. Патриархално ли звуча? По-добре това, от меките китки, мамините синчета и анаболните фигури. Ей го на, оня, дето го били във Войводино, бил на колко мисии, набили го две пишлемета. Пък другите, дръпки с Корсата, като слязал оня с брадвата, заключили се в колата и на 112... Мъже. Мъже, пред телевизора, пред децата, на някой мач, такъв тип мъже. Ние живеем във време, за което е пророкувано, че хората ще бъдат такива и такива в това време. И аз не съм учуден, никак даже, че те са такива и такива. Това обаче не значи, че трябва да се спестява истината и да не се казва на глас. Всичко това се случва, защото хората отказват, да познаят Бога. Въпреки, че Той е близо при всеки един от тях.

Амин.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Яну 2019, 15:43

Elesar74 написа:Въпреки, че Той е близо при всеки един от тях.

аз пък винаги съм знаел, че Той е във всеки един от нас... дори не е близо. просто човек трябва да се ослуша внимателно и да погледне където повечето хора по една или друга причина не гледат - навътре във себе си. разбира се Той е и навсякъде около нас, но в случая дори не трябва да се търси "отвън"...

по темата - равноправни трябва да сме - в смисъл, че жената допълва мъжа и обратното. не случайно там където на нас ни стърчи на тях им е вдлъбнато :) проблема идва, че в днешно време жените искат да правят мъжката работа а мъжете нямат нищо против да правят женската. мъжа е проектиран със съзнание за единична цел и задълбаване в нея, жената е многоцелева, но с по-плитък подход. и двата подхода са важни за постигане на крайната цел и които си мисли че едното може без другото- грешка е.
Последна промяна alx на 16 Яну 2019, 15:47, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Яну 2019, 15:44

Колега Елесар, не искам да влизаме в теологични спорове, но... представяш историята с Адам и Ева леко тенденциозно, според мен. Ева е била съблазнена да вземе забранения плод на познанието. Тя е яла от него и е дала на Адам. Той го приема без въпроси, колебания и възражения. Господ ги хваща и Адам се оправдава - бях подведен от жената, която ТИ ми даде. Ама номерът не минава и Господ ги изгонва и двамата. Значи в очите на Бог и ДВАМАТА са еднакво виновни, не само Ева (иначе щеше да я натири на изток от рая и после да пробва втори път с друго ребро на Адам).

Пиша това, защото твърдиш, че Ева била податлива на манипулации, излъгала се, а Адам - не, той всичко рабирал и му било ясно. А защо тогава е нарушил забраната на Бог? Ако го е направил съзнателно - значи пак е виновен, дори повече... А истината е, че нищо не е рабирал - още първият мъж (създаден от Бог по Негов образ и подобие) си е бил шемет и жена му го въртяла както си иска. А ние... ние сме негови наследници... :ok: :ok:
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар

Мнение от Aneta Boninska » 16 Яну 2019, 15:45

Аз като жена, ще изкажа едно леко странично мнение.. , което естествено не важи за всички мъже, но важи при доста от тях.
Не един и два пъти съм слушала от познати, приятели, близки и не толкова близки хора-мъже, как им е омръзнало от кифли с които една дума не могат да си кажат, немогат да споделят, не могат да разчитат на тях и освен за коси и маникюри и да мрънкат за глупости за друго не могат да говорят.
Обаче какво излиза на практика... появява се някое нормално, обикновенно, красиво, интелигентнно, с нормална и прилична работа момиче и познайте..на човека нещо все не му е както трябва, нещо не й харесва, не му изнася.. И не е външния вид..или каквото и да е друго в самата нея, а просто факта, че не е “кифла”...
А в по лошия случай го виждам след някакво време човека “х” точно с такъв тип жена.., която до вчера обиждаше и категоризираше..
Обаче на него явно му е много готино да се движи с нея и се чувства щастлив. Така, че всеки сам си решава и избира. Въпроса опира по скоро до това да не говориш празни приказки и да си стоиш зад думите на Мъж..все пак. Този тип жени знаят, че мъжете ги харесват точно заради такива примери и се възползват.
Другото което се получава в същата тази ситуация е, че обикновенното момиче след един, два... такива случая...какво ще се помисли..., че трябва и тя да е такава, защото мъжете бягат от нормалните жени за които това да си с един човек се основава на чувства, а не на пари.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 16 Яну 2019, 15:49

Като бял, хетеро атеист ми иде да ви заиграя с черпаците за тее глупости, ама оня с патрулката за картинка пак ще сочи с пръст... чувствайте се уважени все пак :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от Aneta Boninska » 16 Яну 2019, 16:11

BMW_POWER написа:
Elesar74 написа:Проблема не е в жените. Проблема е в мъжете. Защото мъжете престанаха да бъдат мъже. Те са неспособни:
1. Да създадат и поддържат семейство. Да бъдат съпрузи и бащи.
2. Да бъдат основен източник на доходи в семейството
3. Да поемат отговорности да възпитават деца.

….
Мога и още да изброя, гледах предаването и за съжаление, жените са много прави. Казвам го с огромно съжаление. Днес имаме дори жени канцлерки, смятам, че това е много много вредно за една нация. Къде са мъжете, лидерите, водачите и тези, които поемат отговорности водят? Ето затова, има такива жени. И те търсят лидерите, водачите, отговорните, но тях ги няма. Те се епилират, лакират, прически, гримове.... страшна работа. Не обвинявайте жените само. Извън техните собствени приумици и прищевки, тяхното поведение и държание е такова, именно заради мъжете. Мъже, тип мамини синчета и подобни. Мъжът е този, който води, който определя посоката, който поема отговорност, който е източник на доходи и който има власт в една връзка. Жената го следва. Не обратното. В момента обаче в много случаи за съжаление, е точно това. Мъжете, изнасилиха жените да поемат тяхната роля и във връзките и в семействата и в обществото. Събудете се, мъже, ако има такива останали.

Това е глас в пустиня и ще ти кажа защо. Днес няма нищо по-срамно от това, да си мъж, бял и хетеросексуален. Ти си последен в редицата за каквото и да е. Жени, деца, джендъри, педали, феминистки, цветни, малцинства, религиозни и всякаква друга сган те сочи с пръст и ти по презумция си виновен. За какво се бориш? Какъв шанс имаш? Каква канцлерка, какви пет лева. Хелмут Кол създаде Германия и обедини Европа. Тая ялова крава успя да събори континента. ЕС се управлява от хора без деца. За какво говориш изобщо???

Елесар74 е напълно прав. До това нещо се стигна с години...бавно и незабелязано.
Разбиранията за мъж и жена са изкривени...
Аз друг пример ще дам...приятели, познати, близки и не толкова близки хора с които контактувам говорят как всички жени са кифли, които само пари търсят, как не могат да говорят за нищо с тях, да споделят, да разчитат, как нямало вече свестни момичета и т.н..
Обаче..в един момент се появява момиче, нормално, красиво, интелигентно, с нормална и прилична работа...обаче на него нещо не му харесва, не му изнася..нещо не и било наред и какво се получава в следващия момент след някакво време го виждам точно с такъв тип жена (с тунинг отгоре до долу), която до вчера категоризираше и обиждаше.
Явно на мъжете (естествено не на всички) им харесва да са до такива жени, чувстват се добре и са щастливи. А нормалното момиче какво да си помисли.., освен, че такива като нея-обикновенно не ги харесват и става един омагьосан кръг.
Примери много, най-различни...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Яну 2019, 17:07

Jarvis написа:Като бял, хетеро атеист ми иде да ви заиграя с черпаците за тее глупости, ама оня с патрулката за картинка пак ще сочи с пръст... чувствайте се уважени все пак :lol:

малък си още. ще ти дойде и твоето време да видиш нещата :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Яну 2019, 17:34

Само лека констатация.

Бедността е анти афродизиак.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Яну 2019, 17:52

Е.Димитров написа:Само лека констатация.

ако беше така циганите щяха да са със затихваща функция
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 16 Яну 2019, 19:11

alx написа:
Е.Димитров написа:Само лека констатация.

ако беше така циганите щяха да са със затихваща функция

Е, циганите се таковат с цигани...се им е тая, не мисля че са показател.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Яну 2019, 19:19

Aneta Boninska написа:Елесар74 е напълно прав.

'начии, щом и на Елесар жена му се включи в темата вече всичко е ясно :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 16 Яну 2019, 19:57

Косьо тука всички сме прави, малко като телевизори сме.
Иначе наистина, намираш си свястно момиче, хубаво, добро, е, не може да готви, ама това да му е кусура, има добра работа, направо прекрасно същество и след десетина години започва даже и да готви, обаче става такава кучка, че от момичето вече няма и следа. Е как става така и аз не знам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар

Мнение от Aneta Boninska » 16 Яну 2019, 20:11

K_Ilkov написа:
Aneta Boninska написа:Елесар74 е напълно прав.

'начии, щом и на Елесар жена му се включи в темата вече всичко е ясно :ok:

В голяма грешка си приятел...
Нали не си във форум да определяш кой на кой е мъж или жена...
Коментирай това което съм казала, а на кой съм жена...недей. Може и на никой да не съм..защото нямам силикон

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Яну 2019, 20:49

С времето жената става точно каквато я направиш. Имам предвид, че твоите действия и бездействия в огромна степен определят това. Разбира се не в 100%-та от случаите, но почти всички. Особено след 10 години съжителство. И жена го казва същото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата