Жени, пари и меркантилността в днешно време
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Жени, пари и меркантилността в днешно време
Elesar74 написа:Съжалявам, че намесвам тази страна на нещата в темата
Не се прави ... ти нямаш друга страна така или иначе

Нямаш мнение дето да не говориш като свидетел на нещата от книгата

Сигурно из техническите само не се позоваваш на Бог

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Elesar74 написа:Веднъж един доктор каза на жена ми, всичко зависи от подхода на мъжа. Много време ми отне да осъзная истината зад тези думи. И съм съгласен с човека. Голяма част от проблема се състои и в това, че жените и мъжете били равни. Пълни глупости, по кое точно са равни? Мъжете са си мъже, жените са си жени, никакво равенство няма тук, не може и да има. Ние сме най-малко биологично различни. Мъжете са лидери в абсолютно всичко и са по-добри от всяка жена, в каквото и да се захванат. Най-добрите готвачи са мъже, най-добрите дизайнери на женски дрехи, са мъже, най-добрите инженери, изобретатели и ….. са мъже. Това е положението. Тук там някоя жена, за цвят и красота, няма лошо. За какво равенство иде реч? И пак казвам, не се оплаквайте от жените, а вижте себе си. Как се държите, какво правите, вие сте мъже, за Бога, създадени сте по Неговият образ. Първо мъжа беше създаден, после жената. И жената се излъга, не мъжа. Съжалявам, че намесвам тази страна на нещата в темата, но това е много, много важно. То е толкова важно, че хиляди години след това, апостола наречен Павел, е забранил жени, да поучават мъже. Жени, да учат мъже, представяте ли си колко са сериозни нещата? Именно защото жените имат склонност лесно да бъдат лъгани и манипулирани. Така пише, Ева се е излъгала, но Адам, не. Той просто се е съгласил с нея, знаел е какво прави. От това страдаме всички ние днес. От една нищо и никаква лъжа, повярвана от една жена. Късно е да упрекваме Ева за това, но това е положението. Не казвам, че жените са нещо непълноценни, но, всяка жаба, да си знае гьола. Жената има своето място, да бъде майка, съпруга, бизнес организатор и подкрепа за своя мъж. А мъжа трябва да бъде глава(лидер), съпруг, баща, да възпитава децата и да осигурява доходи и прехрана в семейството. Патриархално ли звуча? По-добре това, от меките китки, мамините синчета и анаболните фигури. Ей го на, оня, дето го били във Войводино, бил на колко мисии, набили го две пишлемета. Пък другите, дръпки с Корсата, като слязал оня с брадвата, заключили се в колата и на 112... Мъже. Мъже, пред телевизора, пред децата, на някой мач, такъв тип мъже. Ние живеем във време, за което е пророкувано, че хората ще бъдат такива и такива в това време. И аз не съм учуден, никак даже, че те са такива и такива. Това обаче не значи, че трябва да се спестява истината и да не се казва на глас. Всичко това се случва, защото хората отказват, да познаят Бога. Въпреки, че Той е близо при всеки един от тях.
Амин.

Elesar74 написа:Въпреки, че Той е близо при всеки един от тях.
аз пък винаги съм знаел, че Той е във всеки един от нас... дори не е близо. просто човек трябва да се ослуша внимателно и да погледне където повечето хора по една или друга причина не гледат - навътре във себе си. разбира се Той е и навсякъде около нас, но в случая дори не трябва да се търси "отвън"...
по темата - равноправни трябва да сме - в смисъл, че жената допълва мъжа и обратното. не случайно там където на нас ни стърчи на тях им е вдлъбнато

Последна промяна alx на 16 Яну 2019, 15:47, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колега Елесар, не искам да влизаме в теологични спорове, но... представяш историята с Адам и Ева леко тенденциозно, според мен. Ева е била съблазнена да вземе забранения плод на познанието. Тя е яла от него и е дала на Адам. Той го приема без въпроси, колебания и възражения. Господ ги хваща и Адам се оправдава - бях подведен от жената, която ТИ ми даде. Ама номерът не минава и Господ ги изгонва и двамата. Значи в очите на Бог и ДВАМАТА са еднакво виновни, не само Ева (иначе щеше да я натири на изток от рая и после да пробва втори път с друго ребро на Адам).
Пиша това, защото твърдиш, че Ева била податлива на манипулации, излъгала се, а Адам - не, той всичко рабирал и му било ясно. А защо тогава е нарушил забраната на Бог? Ако го е направил съзнателно - значи пак е виновен, дори повече... А истината е, че нищо не е рабирал - още първият мъж (създаден от Бог по Негов образ и подобие) си е бил шемет и жена му го въртяла както си иска. А ние... ние сме негови наследници...

Пиша това, защото твърдиш, че Ева била податлива на манипулации, излъгала се, а Адам - не, той всичко рабирал и му било ясно. А защо тогава е нарушил забраната на Бог? Ако го е направил съзнателно - значи пак е виновен, дори повече... А истината е, че нищо не е рабирал - още първият мъж (създаден от Бог по Негов образ и подобие) си е бил шемет и жена му го въртяла както си иска. А ние... ние сме негови наследници...

Excellent! Steven is my name!
- Aneta Boninska
- Потребител
-
Аз като жена, ще изкажа едно леко странично мнение.. , което естествено не важи за всички мъже, но важи при доста от тях.
Не един и два пъти съм слушала от познати, приятели, близки и не толкова близки хора-мъже, как им е омръзнало от кифли с които една дума не могат да си кажат, немогат да споделят, не могат да разчитат на тях и освен за коси и маникюри и да мрънкат за глупости за друго не могат да говорят.
Обаче какво излиза на практика... появява се някое нормално, обикновенно, красиво, интелигентнно, с нормална и прилична работа момиче и познайте..на човека нещо все не му е както трябва, нещо не й харесва, не му изнася.. И не е външния вид..или каквото и да е друго в самата нея, а просто факта, че не е “кифла”...
А в по лошия случай го виждам след някакво време човека “х” точно с такъв тип жена.., която до вчера обиждаше и категоризираше..
Обаче на него явно му е много готино да се движи с нея и се чувства щастлив. Така, че всеки сам си решава и избира. Въпроса опира по скоро до това да не говориш празни приказки и да си стоиш зад думите на Мъж..все пак. Този тип жени знаят, че мъжете ги харесват точно заради такива примери и се възползват.
Другото което се получава в същата тази ситуация е, че обикновенното момиче след един, два... такива случая...какво ще се помисли..., че трябва и тя да е такава, защото мъжете бягат от нормалните жени за които това да си с един човек се основава на чувства, а не на пари.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не един и два пъти съм слушала от познати, приятели, близки и не толкова близки хора-мъже, как им е омръзнало от кифли с които една дума не могат да си кажат, немогат да споделят, не могат да разчитат на тях и освен за коси и маникюри и да мрънкат за глупости за друго не могат да говорят.
Обаче какво излиза на практика... появява се някое нормално, обикновенно, красиво, интелигентнно, с нормална и прилична работа момиче и познайте..на човека нещо все не му е както трябва, нещо не й харесва, не му изнася.. И не е външния вид..или каквото и да е друго в самата нея, а просто факта, че не е “кифла”...
А в по лошия случай го виждам след някакво време човека “х” точно с такъв тип жена.., която до вчера обиждаше и категоризираше..
Обаче на него явно му е много готино да се движи с нея и се чувства щастлив. Така, че всеки сам си решава и избира. Въпроса опира по скоро до това да не говориш празни приказки и да си стоиш зад думите на Мъж..все пак. Този тип жени знаят, че мъжете ги харесват точно заради такива примери и се възползват.
Другото което се получава в същата тази ситуация е, че обикновенното момиче след един, два... такива случая...какво ще се помисли..., че трябва и тя да е такава, защото мъжете бягат от нормалните жени за които това да си с един човек се основава на чувства, а не на пари.
Като бял, хетеро атеист ми иде да ви заиграя с черпаците за тее глупости, ама оня с патрулката за картинка пак ще сочи с пръст... чувствайте се уважени все пак 

- Aneta Boninska
- Потребител
-
BMW_POWER написа:Elesar74 написа:Проблема не е в жените. Проблема е в мъжете. Защото мъжете престанаха да бъдат мъже. Те са неспособни:
1. Да създадат и поддържат семейство. Да бъдат съпрузи и бащи.
2. Да бъдат основен източник на доходи в семейството
3. Да поемат отговорности да възпитават деца.
….
Мога и още да изброя, гледах предаването и за съжаление, жените са много прави. Казвам го с огромно съжаление. Днес имаме дори жени канцлерки, смятам, че това е много много вредно за една нация. Къде са мъжете, лидерите, водачите и тези, които поемат отговорности водят? Ето затова, има такива жени. И те търсят лидерите, водачите, отговорните, но тях ги няма. Те се епилират, лакират, прически, гримове.... страшна работа. Не обвинявайте жените само. Извън техните собствени приумици и прищевки, тяхното поведение и държание е такова, именно заради мъжете. Мъже, тип мамини синчета и подобни. Мъжът е този, който води, който определя посоката, който поема отговорност, който е източник на доходи и който има власт в една връзка. Жената го следва. Не обратното. В момента обаче в много случаи за съжаление, е точно това. Мъжете, изнасилиха жените да поемат тяхната роля и във връзките и в семействата и в обществото. Събудете се, мъже, ако има такива останали.
Това е глас в пустиня и ще ти кажа защо. Днес няма нищо по-срамно от това, да си мъж, бял и хетеросексуален. Ти си последен в редицата за каквото и да е. Жени, деца, джендъри, педали, феминистки, цветни, малцинства, религиозни и всякаква друга сган те сочи с пръст и ти по презумция си виновен. За какво се бориш? Какъв шанс имаш? Каква канцлерка, какви пет лева. Хелмут Кол създаде Германия и обедини Европа. Тая ялова крава успя да събори континента. ЕС се управлява от хора без деца. За какво говориш изобщо???
Елесар74 е напълно прав. До това нещо се стигна с години...бавно и незабелязано.
Разбиранията за мъж и жена са изкривени...
Аз друг пример ще дам...приятели, познати, близки и не толкова близки хора с които контактувам говорят как всички жени са кифли, които само пари търсят, как не могат да говорят за нищо с тях, да споделят, да разчитат, как нямало вече свестни момичета и т.н..
Обаче..в един момент се появява момиче, нормално, красиво, интелигентно, с нормална и прилична работа...обаче на него нещо не му харесва, не му изнася..нещо не и било наред и какво се получава в следващия момент след някакво време го виждам точно с такъв тип жена (с тунинг отгоре до долу), която до вчера категоризираше и обиждаше.
Явно на мъжете (естествено не на всички) им харесва да са до такива жени, чувстват се добре и са щастливи. А нормалното момиче какво да си помисли.., освен, че такива като нея-обикновенно не ги харесват и става един омагьосан кръг.
Примери много, най-различни...
Jarvis написа:Като бял, хетеро атеист ми иде да ви заиграя с черпаците за тее глупости, ама оня с патрулката за картинка пак ще сочи с пръст... чувствайте се уважени все пак
малък си още. ще ти дойде и твоето време да видиш нещата

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Само лека констатация.
Бедността е анти афродизиак.
Е.Димитров написа:Само лека констатация.
ако беше така циганите щяха да са със затихваща функция
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
alx написа:Е.Димитров написа:Само лека констатация.
ако беше така циганите щяха да са със затихваща функция
Е, циганите се таковат с цигани...се им е тая, не мисля че са показател.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Aneta Boninska написа:Елесар74 е напълно прав.
'начии, щом и на Елесар жена му се включи в темата вече всичко е ясно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Косьо тука всички сме прави, малко като телевизори сме.
Иначе наистина, намираш си свястно момиче, хубаво, добро, е, не може да готви, ама това да му е кусура, има добра работа, направо прекрасно същество и след десетина години започва даже и да готви, обаче става такава кучка, че от момичето вече няма и следа. Е как става така и аз не знам.
Иначе наистина, намираш си свястно момиче, хубаво, добро, е, не може да готви, ама това да му е кусура, има добра работа, направо прекрасно същество и след десетина години започва даже и да готви, обаче става такава кучка, че от момичето вече няма и следа. Е как става така и аз не знам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Aneta Boninska
- Потребител
-
K_Ilkov написа:Aneta Boninska написа:Елесар74 е напълно прав.
'начии, щом и на Елесар жена му се включи в темата вече всичко е ясно
В голяма грешка си приятел...
Нали не си във форум да определяш кой на кой е мъж или жена...
Коментирай това което съм казала, а на кой съм жена...недей. Може и на никой да не съм..защото нямам силикон

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
С времето жената става точно каквато я направиш. Имам предвид, че твоите действия и бездействия в огромна степен определят това. Разбира се не в 100%-та от случаите, но почти всички. Особено след 10 години съжителство. И жена го казва същото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.