НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Leon » 19 Фев 2019, 23:10

Около 4гр.въглехидрати на 100гр. са, но зависи от сорта и как са гледани.
Never mistake motion for action...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 22 Фев 2019, 22:56

Колеги я споделете в период на качване на колко грама въглехидрати сте и съответно като започне чистенето на колко грама ги сваляте? Говорим главно за ориза

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2019, 0:32

Бъркаш нещо темите. Тук ориз не се яде. А качване, чистене са неща за културистите..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 29 Мар 2019, 19:34

Пичове,отдавна искам да споделя за домашния черен шоколад. Честно казано по добър не съм ял. Смесват се какао на прах,какаово масло,кокосово масло. Разбърква се и се оставя да изстине. Може да се добави стевия или мед за подслаждане като с меда не се прекалява,сами се сещате защо. Аз слагам и сурови бадеми. Трябва да се държи постоянно в хладилник. Рецепта точна няма,не съм гледал от никъде. Като цяло гледам основните продукти да са 1:1:1.като какаото може и да е повече според вкуса. Снимки по късно ;)
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Мар 2019, 20:01

Това звучи добре.
Аз отскоро открих кокосовото масло, голяма благинка е - много полезно за червата :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Мар 2019, 23:09

magareto_yori написа:Смесват се какао на прах,какаово масло,кокосово масло.

Опитай и с какаова паста, вместо кокосово масло. А за подсладител еритритол, вместо мед или стевия. При теб може и да намериш в Амазон и еритритол с монашенски плод или алулоза. Леко ще хруска, но вкуса е неразличим от захар.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 29 Мар 2019, 23:44

За подсладителите не ми е дерт щото аз си го ям и без тях. Децата се мръщят обаче,щото им горчи. Честно казано ако ще подслаждам предпочитам да е с истински мед,за който съм сигурен от къде е. Иначе шоколада става и само с какаово масло или само с кокосово масло.За какаовата паста даже не бях чувал.Ще пробвам! Иначе е тва стана

55611035_438414993629461_8561625547724029952_n.jpg

Имам и рецепта за едни сушени филийки от семена и ядки.Направо са лудница :mhihi: Ама за тях по-късно
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2019, 11:22

За децата става и с мед или фурми. Аз какаовата паста я рупам и така и мине като шоколад, без да я смесвам с нищо. Еритритола не горчи. Тоя, който е смесен с малко количество Стевия за да стане 1:1 на подслаждане със захарта, също. Но за деца не е и абсолютно необходимо да ги пазиш от някакви малки количества мед или сладки плодове.

Иначе с подсладителите с 0 ГИ вече можеш да правиш и шоколадови торти и всякакви по-завъртяни неща.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Мар 2019, 13:57

Тая тема като се прояви пред 4-5 години я прегледах отгоре-отгоре и реших, че не е за мен тая работа... Вкъщи ядем само бутове и филета, свинско и телешко, без тлъсто, без шарено, а сланина даже и с л@йняна пръчка не докосвам...

Та преди 1 седмица жената реши, че ще минава на това хранене и аз реших да се присъединя. Наблягаме най-вече на млечни продукти, масло, яйца, сметана, свинско, ядки. Но след една седмица на пържоли решихме да разнообразим малко:
20190329_210347.jpg

Блата е от бадемово брашно и моцарела, отгоре моцарела и чоризо.
3500 ккал, 7% въглехидрати, 23% протеин и 70% мазнини.
Обикновена пица с такъв размер не ни стига и си дояждаме с нещо. От тази хартиса снощи :mhihi:
Малкия дори не разбра, че има нещо различно :mhihi:

За една седмица свалих 2 кг, без никакви ограничения в количеството храна и без да докосвам въглехидрат. Освен тая царевица в пицата, 1-2 ябълки и зеленчуците.
Най-странното е, че прехода го направихме много рЕзко без никакви последствия - от пица Доминос и сладолед в неделя до свинско филе със сметана в понеделник.
При мен няма никакви грижи, даже се чувствам по-тонизиран през деня. Жената малко и се гадеше от мазнотиите, виене на свят сутрин преди да яде, но нищо фрапиращо. А може и да е от нерви и липса на сън, че е счетоводител, и послената седмица на март е малко тегава :mhihi:
Най-странното е, че изобщо не ми се яде сладко. А преди не можех да изкарам и ден без шоколад, сладолед, бисквити, вафли и какво ли не. Като малко дете нямах търпение да си изям основното, че да дойде време за десерт :mhihi: Сега ги подминавам в магазина без да ми трепне сърцето :ok:

Най-големият проблем за мен в това хранене е липсата на разнообразие. Толкова много сирене и кашкавал не съм ял никога... Но без сланина няма как...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2019, 14:08

В основата са месата и мазнините, над тях са зеленчуците и чак тогава идват млечните, а най-отгоре са ядките. Не, че зрелите сирена и кашкавали не са добра храна, но количествата като калориен прием са някъде в този ред.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 30 Мар 2019, 14:29

Не знам как да стане това без сланина...
Ние дори тлъсти меса не ядем. А в бута и филетата няма достатъчно мазнини...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2019, 15:29

Няма как. Така се получава високо протеиново хранене, което е нещо съвсем различно.

Ограничаването същевременно и на въглехидратите и на мазнините не мисля, че е разумно.

Иначе отслабването в първите дни след спирането на големите количества въглехидрати идва предимно от изхвърлената вода и е напълно нормално и очаквано.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Мар 2019, 16:21

drago_pavlov написа:Не знам как да стане това без сланина...
Ние дори тлъсти меса не ядем. А в бута и филетата няма достатъчно мазнини...

Краве масло?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 30 Мар 2019, 19:25

Аз мазнините си ги набавям, но не от сланина.
Предимно от краве масло, сметана, цедено кисело мляко, кашкавал и сирене.
Но и кравето масло не мога да го ям като сладолед - 80-100 грама макс на ден.
Но със сигурност не съм на високо протеиново хранене.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2019, 19:46

Много краве и кокосово масло можеш да поемеш с кафе. Гледай да спазваш процентното съотношение мазнини : протеин, нетните въглехидрати под 20гр и това е. Включи повече от горните масла и зехтин и намали млечните.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата