Закон за авторски права - музика

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Май 2019, 8:36

https://www.musicautor.org/bg/article/Z ... koto-pravo
Оказва се, че това било отдавна(1година)но явно сега тръгват на лов като е влезнало в сила. Тая сутрин си говоря с мой приятел, който има магазин за плочки и ми казва 2000-20000 глоба ако си пуне някое радио и не е платил за това. Вика айде да съм заведение бих го разбрал, но продавам плочки и музиката ми върви за фон, но според тях това може да спомогне да изкарам някой лев защото клиента се чувствал предразположен да харчи. Говорил си с негов познат, който си отвори студио за масаж и го съветва да се връща в Дубай там да си прави масажите защото от ден на ден по-зле става. Онзи чак не смее да вземе нов клиент за да не би случайно да не му издаде касова бележка и да олекне, а там в Дубай просто си бачкаш за луди пари и никой не се вълнува от дребния човечец.
Обаче доскоро е можело да те глобява министерство на културата само според моя приятел, а сега вече дават права на общината и тя гушва половината пари.
Скоро ги очаквам в такситата да тормозят защо върви някое радио. А на магазина кой ще му плати, че клиентите слушат рекламите на радиото? А ако клиент пусне музика по телефона и тя се чува кой ще глобят? Пита ли ги, но не знаели.
Някой от вас запознат? Вярно това мюзикаутор е преди всеки филм в киното вече.
Последна промяна Top Gun Maverick на 01 Май 2019, 9:21, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Закон за авторски права - музика

Мнение от drifty » 01 Май 2019, 8:47

Скоро сигурно ще забранят гледането на мачове в еврофутбол, така, както са тръгнали.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Май 2019, 9:22

Демокрация викат било.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 01 Май 2019, 10:32

Top Gun Maverick написа:Тая сутрин си говоря с мой приятел, който има магазин за плочки и ми казва 2000-20000 глоба ако си пуне някое радио и не е платил за това.

Ако разбирам правилно, твоят приятел може да се притеснява само в случай, че освен магазин за плочки, има и радиостанция:

https://www.musicautor.org/bg/p/polzvateli/medii-i-prepredavane/radio

Не би трябвало крайният потребител изобщо да разбира каквото и да е от цялата работа. Както има платени филмови канали, най-вероятно музикалните такива също ще станат платени, в което има доста логика всъщност. Тези въпроси би трябвало да касаят Музикаутор и всеки доставчик на музика под една или друга форма, крайният клиент едва ли има за какво да се притеснява :dunno:

Ето тук има повече информация:

https://www.musicautor.org/bg/p/polzvateli

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Май 2019, 10:57

Скоро очаквайте данък на радиото в колата ! То преди много години имаше и такъв , но вероятно повечето даже не знаят . ОЛИГОФРЕНСКО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА !!!!

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 01 Май 2019, 11:41

AGT написа:Скоро очаквайте данък на радиото в колата ! То преди много години имаше и такъв , но вероятно повечето даже не знаят . ОЛИГОФРЕНСКО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА !!!!

Sent from my iPhone X using Tapatalk

И за телевизор в данъчното като дете съм плащал 12 лева за година и го вписваха в една мазна книжка която всеки телевизор имаше... Така , че само малко им трябва... няма да посмеят обаче да посегнат на “ сапунките” ще вземат една от малкото залъгалки на хората..

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 01 Май 2019, 12:07

Изобщо не е от скоро. Миналото лято бяха подпукали всички заведения в общината. До колкото знам никой не им върза на тези. Явно сега е на ред Казанлък.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 01 Май 2019, 19:02

Това е от много години, имаше на времето няколко песни, които не влизаха в авторското право- говоря за 2011г. Тогава се занимавах лично с цялата простотия и затова знам, че имаше един списък...
Иначе има и още една нисша- разпитайте за онлайн радио- даже може да се направи частно такова.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 01 Май 2019, 19:20

Top Gun Maverick написа:https://www.musicautor.org/bg/article/Zatyaga-se-kontrolat-po-spazvaneto-na-zakona-za-avtorskoto-pravo
Оказва се, че това било отдавна(1година)но явно сега тръгват на лов като е влезнало в сила. Тая сутрин си говоря с мой приятел, който има магазин за плочки и ми казва 2000-20000 глоба ако си пуне някое радио и не е платил за това. Вика айде да съм заведение бих го разбрал, но продавам плочки и музиката ми върви за фон, но според тях това може да спомогне да изкарам някой лев защото клиента се чувствал предразположен да харчи. Говорил си с негов познат, който си отвори студио за масаж и го съветва да се връща в Дубай там да си прави масажите защото от ден на ден по-зле става. Онзи чак не смее да вземе нов клиент за да не би случайно да не му издаде касова бележка и да олекне, а там в Дубай просто си бачкаш за луди пари и никой не се вълнува от дребния човечец.
Обаче доскоро е можело да те глобява министерство на културата само според моя приятел, а сега вече дават права на общината и тя гушва половината пари.
Скоро ги очаквам в такситата да тормозят защо върви някое радио. А на магазина кой ще му плати, че клиентите слушат рекламите на радиото? А ако клиент пусне музика по телефона и тя се чува кой ще глобят? Пита ли ги, но не знаели.
Някой от вас запознат? Вярно това мюзикаутор е преди всеки филм в киното вече.

Радиото си е платило лиценза за песните които пуска, не вярвам всеки слушащ радио да се очаква да плаща лиценз още венъж, сигурен ли си, че твоя познат може да чете добре?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Май 2019, 19:42

bioz написа:
Top Gun Maverick написа:сигурен ли си, че твоя познат може да чете добре?

Най вероятно не :mhihi: По тъпа скалъпена фалшива новина скоро не бях чел като в първия пост в темата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 01 Май 2019, 20:27

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 01 Май 2019, 21:41

racing_team_vidin написа:Това е от много години, имаше на времето няколко песни, които не влизаха в авторското право- говоря за 2011г. Тогава се занимавах лично с цялата простотия и затова знам, че имаше един списък...

Това обяснява ли защо на доста ефирни радиостанции програмата им (музикалната) се състои от 50 парчета за цялата година? :ok:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 01 Май 2019, 22:26

Това с авторските права към Мюзикаутор и Профон го има от години, просто сега затягат контрола и бъркат в джоба на малкия бизнес за съжаление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Май 2019, 23:59

То пък една музика... повръща ми се като я чуя масовата музика по радиата и телевизиите.
Изображение

Назад към Извън Темата