Закон за авторски права - музика
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://www.musicautor.org/bg/article/Z ... koto-pravo
Оказва се, че това било отдавна(1година)но явно сега тръгват на лов като е влезнало в сила. Тая сутрин си говоря с мой приятел, който има магазин за плочки и ми казва 2000-20000 глоба ако си пуне някое радио и не е платил за това. Вика айде да съм заведение бих го разбрал, но продавам плочки и музиката ми върви за фон, но според тях това може да спомогне да изкарам някой лев защото клиента се чувствал предразположен да харчи. Говорил си с негов познат, който си отвори студио за масаж и го съветва да се връща в Дубай там да си прави масажите защото от ден на ден по-зле става. Онзи чак не смее да вземе нов клиент за да не би случайно да не му издаде касова бележка и да олекне, а там в Дубай просто си бачкаш за луди пари и никой не се вълнува от дребния човечец.
Обаче доскоро е можело да те глобява министерство на културата само според моя приятел, а сега вече дават права на общината и тя гушва половината пари.
Скоро ги очаквам в такситата да тормозят защо върви някое радио. А на магазина кой ще му плати, че клиентите слушат рекламите на радиото? А ако клиент пусне музика по телефона и тя се чува кой ще глобят? Пита ли ги, но не знаели.
Някой от вас запознат? Вярно това мюзикаутор е преди всеки филм в киното вече.
Оказва се, че това било отдавна(1година)но явно сега тръгват на лов като е влезнало в сила. Тая сутрин си говоря с мой приятел, който има магазин за плочки и ми казва 2000-20000 глоба ако си пуне някое радио и не е платил за това. Вика айде да съм заведение бих го разбрал, но продавам плочки и музиката ми върви за фон, но според тях това може да спомогне да изкарам някой лев защото клиента се чувствал предразположен да харчи. Говорил си с негов познат, който си отвори студио за масаж и го съветва да се връща в Дубай там да си прави масажите защото от ден на ден по-зле става. Онзи чак не смее да вземе нов клиент за да не би случайно да не му издаде касова бележка и да олекне, а там в Дубай просто си бачкаш за луди пари и никой не се вълнува от дребния човечец.
Обаче доскоро е можело да те глобява министерство на културата само според моя приятел, а сега вече дават права на общината и тя гушва половината пари.
Скоро ги очаквам в такситата да тормозят защо върви някое радио. А на магазина кой ще му плати, че клиентите слушат рекламите на радиото? А ако клиент пусне музика по телефона и тя се чува кой ще глобят? Пита ли ги, но не знаели.
Последна промяна Top Gun Maverick на 01 Май 2019, 9:21, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Закон за авторски права - музика
Скоро сигурно ще забранят гледането на мачове в еврофутбол, така, както са тръгнали.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Демокрация викат било.
In God we trust, all others we track.

Top Gun Maverick написа:Тая сутрин си говоря с мой приятел, който има магазин за плочки и ми казва 2000-20000 глоба ако си пуне някое радио и не е платил за това.
Ако разбирам правилно, твоят приятел може да се притеснява само в случай, че освен магазин за плочки, има и радиостанция:
https://www.musicautor.org/bg/p/polzvateli/medii-i-prepredavane/radio
Не би трябвало крайният потребител изобщо да разбира каквото и да е от цялата работа. Както има платени филмови канали, най-вероятно музикалните такива също ще станат платени, в което има доста логика всъщност. Тези въпроси би трябвало да касаят Музикаутор и всеки доставчик на музика под една или друга форма, крайният клиент едва ли има за какво да се притеснява

Ето тук има повече информация:
https://www.musicautor.org/bg/p/polzvateli
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Скоро очаквайте данък на радиото в колата ! То преди много години имаше и такъв , но вероятно повечето даже не знаят . ОЛИГОФРЕНСКО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА !!!!
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
AGT написа:Скоро очаквайте данък на радиото в колата ! То преди много години имаше и такъв , но вероятно повечето даже не знаят . ОЛИГОФРЕНСКО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА !!!!
И за телевизор в данъчното като дете съм плащал 12 лева за година и го вписваха в една мазна книжка която всеки телевизор имаше... Така , че само малко им трябва... няма да посмеят обаче да посегнат на “ сапунките” ще вземат една от малкото залъгалки на хората..
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Изобщо не е от скоро. Миналото лято бяха подпукали всички заведения в общината. До колкото знам никой не им върза на тези. Явно сега е на ред Казанлък.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Това е от много години, имаше на времето няколко песни, които не влизаха в авторското право- говоря за 2011г. Тогава се занимавах лично с цялата простотия и затова знам, че имаше един списък...
Иначе има и още една нисша- разпитайте за онлайн радио- даже може да се направи частно такова.
Иначе има и още една нисша- разпитайте за онлайн радио- даже може да се направи частно такова.
Top Gun Maverick написа:https://www.musicautor.org/bg/article/Zatyaga-se-kontrolat-po-spazvaneto-na-zakona-za-avtorskoto-pravo
Радиото си е платило лиценза за песните които пуска, не вярвам всеки слушащ радио да се очаква да плаща лиценз още венъж, сигурен ли си, че твоя познат може да чете добре?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
bioz написа:Top Gun Maverick написа:сигурен ли си, че твоя познат може да чете добре?
Най вероятно не

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
https://www.musicautor.org/bg/article/Z ... koto-pravo
https://trud.bg/10-%D1%85%D0%B8%D0%BB-% ... %82%D0%BE/
https://trud.bg/10-%D1%85%D0%B8%D0%BB-% ... %82%D0%BE/
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
racing_team_vidin написа:Това е от много години, имаше на времето няколко песни, които не влизаха в авторското право- говоря за 2011г. Тогава се занимавах лично с цялата простотия и затова знам, че имаше един списък...
Това обяснява ли защо на доста ефирни радиостанции програмата им (музикалната) се състои от 50 парчета за цялата година?

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Това с авторските права към Мюзикаутор и Профон го има от години, просто сега затягат контрола и бъркат в джоба на малкия бизнес за съжаление.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
То пък една музика... повръща ми се като я чуя масовата музика по радиата и телевизиите.

14 мнения
• Страница 1 от 1