Евтин семеен автомобил?
Модератор: Общи модератори
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: Евтин семеен автомобил?
Абе карайте си БМВ-тата и не се занимавайте с глупости. То ако другите коли бяха хубави, нямаше да има BMW-та 

barty написа:ildivvy написа:Оф-топик: Какъв е този модул?
SBC е спирачен модул, умиращ почти внезапноПри фейса го махат.
Ремонтират ги в Дупница / о земльо техническа, майка на шотландския боец и вечния Кивот/ срещу 600лв
аз този четвъртит съм го ял...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
slatanic написа:Я напиши цената за нов,че го има само оригинален да ахнат всички!
Бе към 3 бона май беше

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
По темата: Разгледай SAAB 1.9TiD . Колата е здрава,а двигателя е масов и 'безпроблемен' (1.9JTD),познат e на всички автомобилисти...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ildivvy написа:По темата: Разгледай SAAB 1.9TiD . Колата е здрава,а двигателя е масов и 'безпроблемен' (1.9JTD),познат e на всички автомобилисти...
Ако ще е SAAB, по-добре Fiat Croma или Opel Vectra/Signum от тези години с 1.9JTD. Все пак са трите са на една платформа, но Кромата и Вектрата са доста по-разпространени и съответно евтини.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
И какво му е евтиното на 1.9JTD? 
То най-добре да е на Alfa монтиран

То най-добре да е на Alfa монтиран
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ами всичко му е като на всеки един 'комън рейл' от тези години..! Иначе,аз и Алфа бих препоръчал,но ми е малко притеснено...

- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
A.Velikov написа:ildivvy написа:По темата: Разгледай SAAB 1.9TiD . Колата е здрава,а двигателя е масов и 'безпроблемен' (1.9JTD),познат e на всички автомобилисти...
Ако ще е SAAB, по-добре Fiat Croma или Opel Vectra/Signum от тези години с 1.9JTD. Все пак са трите са на една платформа, но Кромата и Вектрата са доста по-разпространени и съответно евтини.
Без да се заяждам, но това е възможно най-лошият избор. Всички тези автомобили са със скоростна кутия ГМ М32 и тя се чупи на всеки 50000 км. Служебната ни Астра Н е с такава и вече за 100000 км втори път се чупи, като се смени всичко с оригинални части и дори се сложи друг капак от фейса, за да е по-здрава. Два пъти на магистрала на 6-та скорост се чупи. Има много в интернет за тази кутия и проблемите й. Ето тук има част от моделите с тази кутия https://stillrunningstrong.com/car-main ... -bearings/ и никога не бих си взел кола с тази кутия.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Някой предложи ли HONDA ACCORD след 2004 модела -Vбензин / газ . В бюджета е , здрави мотори , добре върви .
Карах такава и съм много доволен , махнах я единствено щото не е BMW
Карах такава и съм много доволен , махнах я единствено щото не е BMW

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
6per40 написа:
Без да се заяждам, но това е възможно най-лошият избор. Всички тези автомобили са със скоростна кутия ГМ М32 и тя се чупи на всеки 50000 км. Служебната ни Астра Н е с такава и вече за 100000 км втори път се чупи, като се смени всичко с оригинални части и дори се сложи друг капак от фейса, за да е по-здрава. Два пъти на магистрала на 6-та скорост се чупи. Има много в интернет за тази кутия и проблемите й. Ето тук има част от моделите с тази кутия https://stillrunningstrong.com/car-main ... -bearings/ и никога не бих си взел кола с тази кутия.
Еми да и бяхте сипали 800 грама допълнително масло и нямаше да се чупи... Има много писано по темата, ама в официален сервиз няма да ви ги кажат тия подробности...
За тях е най-добре на 10к км да я ремонтирате тая кутия

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Добавяне на още масло,както и смяната му с такова с по-високи температурни показатели ('Фухс' имали такова), доста удължават живота и,но все пак си е проблемен възел! След 2012г я 'ъгрейдват' с по-голям лагер и канал за масло към него и нещата се подреждат,но до тогава...

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Кола с двигател AFN или производните му (1.9 TDI 110 ps на VAG).
Може и версията с 90 p.s.
От комън-рейл най- здраво е Peugeot 2.0 HDI 90 коня - няма вихрови клапи, демпферен маховик, няма сложна турбина. Само едни дюзи и сензори трябва да се гледат.
При BMW - M47 някоя си версия, най-добре да не е с VP44, но в момента и тях ги лекуват. Съответно веднага махане на вихрови клапи, смяна на водна помпа и всичко по-капризно.
При Mercedes - 200 или 220 CDI 116 до 150 HP -
Съответно веднага махане на вихрови клапи (знам, че на някои има), смяна на водна помпа и всичко по-капризно.
Много по-добре от 1.9 JTD смятам.
Това от към дизелите.
След това са бензинките. Тук имаме доста избор, особено при БМВ.
Японците също са силни на бензина.
1.4 16V 75 hp на VAG на LPG и на купето на SEAT IBIZA гори 8 на 100 газ на магистрала... Макар, да не се води най-здравия мотор, не знам защо. Но е доста приятна колица, със 120 на магистралата си държи сравнително ниски обороти и се кара добре.
Тойота Корола 1.4 16V на газ - подобна ситуация като сеата, но е с верига и се води много надеждна кола.
Френските:
Peugeot/Citroen: 1.4 8 клапана , 75 коня - супер си е на газ.
1.6 - 8 или 16 клапана - стават на газ, по-добре вървят от 1.4 и дават нисък разход.
Май общо-взето това са по-катърските мотори в момента при старите коли.
Може и версията с 90 p.s.
От комън-рейл най- здраво е Peugeot 2.0 HDI 90 коня - няма вихрови клапи, демпферен маховик, няма сложна турбина. Само едни дюзи и сензори трябва да се гледат.
При BMW - M47 някоя си версия, най-добре да не е с VP44, но в момента и тях ги лекуват. Съответно веднага махане на вихрови клапи, смяна на водна помпа и всичко по-капризно.
При Mercedes - 200 или 220 CDI 116 до 150 HP -
Съответно веднага махане на вихрови клапи (знам, че на някои има), смяна на водна помпа и всичко по-капризно.
Много по-добре от 1.9 JTD смятам.
Това от към дизелите.
След това са бензинките. Тук имаме доста избор, особено при БМВ.
Японците също са силни на бензина.
1.4 16V 75 hp на VAG на LPG и на купето на SEAT IBIZA гори 8 на 100 газ на магистрала... Макар, да не се води най-здравия мотор, не знам защо. Но е доста приятна колица, със 120 на магистралата си държи сравнително ниски обороти и се кара добре.
Тойота Корола 1.4 16V на газ - подобна ситуация като сеата, но е с верига и се води много надеждна кола.
Френските:
Peugeot/Citroen: 1.4 8 клапана , 75 коня - супер си е на газ.
1.6 - 8 или 16 клапана - стават на газ, по-добре вървят от 1.4 и дават нисък разход.
Май общо-взето това са по-катърските мотори в момента при старите коли.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Браво , разбора е супер и човек дори да не е в час може да се ориентира що годе. Респект
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Така и така почнахме да обсъждаме други коли. Нкой колега с е60 може ли да ми каже дали на задните врати има ..ъъъ... джобове? Да може си сложиш 1,5 л или поне 0,5 л. бутилка, съответно и в предните. Че загледах една и нещо човеко зорлем отпред беше намушкал едно 0,5 л. шишенце.
Пример за колегите дето си мислят, че голям багажник=семейна кола.
Липсата на подобна работа мен би ме отказала от покупката на е60.
Пример за колегите дето си мислят, че голям багажник=семейна кола.
Липсата на подобна работа мен би ме отказала от покупката на е60.
Последна промяна Моджо на 05 Окт 2019, 19:20, променена общо 1 път
Хм,хм...
- Triforce
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD, 2015
- Детайли за колата: 530XD, 2015
Аз късно виждам темата, но най-добрият евтин автомобил е Пежо! Не знам какво не ги харесвате 
Маздата 5 също е добър избор, само не знам дали тия купета не гният. Опелите и Фолксвагените са ок, само зависи откъде са вкарани в България. Едно 307SW ако вземеш от 1-ви собственик ще забравиш направо! Имали сме такова, има много джобчета, място за очила, за телефона, за дамска чанта, за безалкохолни - абе супер удобна кола. Недостатък - зимата му замръзваше скоростната кутия и я чаках по 5 минути да мога да включа на 3-та и волана много се хлъзгаше. Забравих да напиша, че всички френски автомобили са с много смотани ръчни скорости и най-много ще го усети човек, който е карал БМВ. При Опел и Фолксваген няма да имаш този проблем.

Маздата 5 също е добър избор, само не знам дали тия купета не гният. Опелите и Фолксвагените са ок, само зависи откъде са вкарани в България. Едно 307SW ако вземеш от 1-ви собственик ще забравиш направо! Имали сме такова, има много джобчета, място за очила, за телефона, за дамска чанта, за безалкохолни - абе супер удобна кола. Недостатък - зимата му замръзваше скоростната кутия и я чаках по 5 минути да мога да включа на 3-та и волана много се хлъзгаше. Забравих да напиша, че всички френски автомобили са с много смотани ръчни скорости и най-много ще го усети човек, който е карал БМВ. При Опел и Фолксваген няма да имаш този проблем.