Различни гуми отпред и отзад?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Различни гуми отпред и отзад?

Мнение от Lenco » 25 Апр 2020, 20:41

kiko написа:За 2000км нямя почти никакво значение,новите и от ляво да ги сложиш е все тая :mhihi:

Не е баш така, ако спираш пред дискотеката с дясната страна е добре да са отдясно.
Сърце не ми дава да слагам нови отзад.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 25 Апр 2020, 21:02

немо написа:
bum_bum написа: Задницата се овладява далеч по-лесно от предницата.

Това сериозно ли го написа?

Колегата сигурно има сериозно количество гени на финландски ралипилот в кръвта си :)
Всички масови съвременни автомобили се проектират да са склонни да недозавиват при достигане границата на сцепление, защото масовият водач реагира с рязко отнемане на газта в такава ситуация, което при недозавиващ автомобил помага за овладяването и тотално прецаква нещата при презавиващ.
Да, и за не М-ковите БМВ-та се отнася. Друг е въпросът, че кола със задно лесно можеш съзнателно да я накараш да презавива.

Към автора - новите гуми ги слагай на двигателния мост, за следващия сезон ще са еднакви всичките.
Но при каране в рамките на законовите ограничения, няма начин да усетиш разлика в поведението на автомобила както и да ги монтираш.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Апр 2020, 21:07

Напротив масово продължават да навиват волана с надежда да "захапе"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Апр 2020, 21:10

AGD написа:защото масовият водач реагира с рязко отнемане на газта в такава ситуация, което при недозавиващ автомобил помага за овладяването и тотално прецаква нещата при презавиващ.

Това нещо не го разбрах...
При презавиване като отнемеш рязко газта и продължаваш да презавиваш?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Апр 2020, 21:27

немо написа:
bum_bum написа: Задницата се овладява далеч по-лесно от предницата.

Това сериозно ли го написа?

Предполага се, че тук сме нинджи все пак. Масово колите се правят с тенденция да недозавиват, защото за лелката ще е достатъчно да отпусне газта и да се опита да следи траекторията.От там нататък божа работа, но много вероятно ще излезе от лентата си за движение. Предполагам обаче, че в такава ситуация много от хората скачат на спирачката и тогава дали презавиваш или недозавиваш резултата е един и същ. Ако не си ловен от гората и си карал малко от малко кола вероятно контрола на задницата когато не се насираш прекалено със скороста няма да ти е труден и ще успееш да си останеш в лентата.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Апр 2020, 21:36

Имал съм голф 2 и 3 и бенве ис-требител, с голфовете 3 пъти съм влизал в ситуация, като 2та случая НЕ беше моя вина (поне не предвидима за обикновен шАфьор), е доста ми се дръпна екскремента да ви кажа..
С баварецо един път предвидимо и един път от неопитност съм плъзгал задницата, овладях с уплах, но имах контрол над ситуацията! А съм като цяло обикновен шофьор, без спортни компетенции и много км (сигурно са под 200к) .. :dunno:
Голфа 3ката в 95 процента от времето съм го карал с нови гуми, купувани от мен, не по-стари от 3-4 сезона..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 25 Апр 2020, 22:15

drago_pavlov написа:
AGD написа:защото масовият водач реагира с рязко отнемане на газта в такава ситуация, което при недозавиващ автомобил помага за овладяването и тотално прецаква нещата при презавиващ.

Това нещо не го разбрах...
При презавиване като отнемеш рязко газта и продължаваш да презавиваш?

Да.
Особено когато говорим за неочаквано възникнала ситуация - някой не е преценил скоростта в завой - а не за контролирано хлъзгане, тук се приема, че знаеш какво правиш.
Когато презавиваш имаш недостатъчно сцепление на задните колела и инерцията се опитва да те завърти около преднцита. Ти вдигаш рязко крака от газта, следва също така рязко преразпределение на масата на автомобила към предния мост => задницата олеква, губи още повече сцепление и се завърташ гарантирано и безвъзвратно.
Ако нещата не са твърде извън границата на сцепление колата се овладява със задържане на газта и контриране с волана (създване на противозанясящ момент според учебниците, дрифт според бързи и яростни) и когато се е разминало мазалото плавно намаляваш и си плюеш в пазвата.
Само че отнемането на газта е инстинктивно за повечето водачи без значение кой мост е поднесъл и затова колите се правят така, че да реагират правилно на преобладаващата човешка реакция.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 25 Апр 2020, 22:17

bum_bum написа:Предполага се, че тук сме нинджи все пак.

Простете на гостенина :ok:
Кое е по-лесно за овладяване е спорен въпрос ,и мисля ,че всеки ще гледа от собствената си камбанария.
А недозавиването води до това да се пляснеш с муцуната напред някъде,и както съвсем отговорно е упоменато в Божието слово това е относително най-безопасния начин да катастрофираш,поради причината,че онези от EuroNcap гледат най-вече какво става като се пляснеш с муцуната напред.
Иначе по темата:по-добрите гуми отпред.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Апр 2020, 22:18

Аз винаги слагам новите отпред, особено на кола с предно предаване да ги сложиш отзад е тотално безсмислено.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 25 Апр 2020, 22:57

Питайте Валтер Рьол , той ще ви обясни защо новите и по добри се слагат отзад...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 25 Апр 2020, 23:06

На колегата задал въпроса , имам друг въпрос :
Ти еб***ш ли са ...?
Тва е като да си питаш фризьора на къде да ти завие перчема - лево , десно - все тая
Че и има две страници филосостване :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Апр 2020, 0:36

Сетих се, че преди 100 години бях пускал тема по въпроса, та ето ако ти се чете:

viewtopic.php?f=4&t=346225

Помня, че много се палех като ми обясняваха, че трябвало новите да са отзад :mhihi: А от доста време вече ми е все тая какво ми говорят ;) Аз за себе си винаги ще сложа новите отпред, щото... казали са хората защо, и аз за себе си съм усетил това за по-безопасно. Та така :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 26 Апр 2020, 7:29

Общо взето темата е безсмислена ако се кара с долу горе хубави гуми и се спазва ЗДП ,без значение е къде са гумите с една идея по голям грайфер.Смисъл има ако се кара спортно и агресивно . Но това не е разрешено по обществената пътна мрежа . На писта предпочитам да виждам накъде не иска да отива колата , отколкото да го усещам ,затова гумите с по добро сцепление отзад :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 26 Апр 2020, 9:42

Доводи много, но седнете в един тежък камион, сложете галошите отзад и покарайте зимата на сняг - после кажете как лесно сте овладели задницата, защото на втория завой сте или в насрещното, или в канавката... С лоши гуми отпред, ако се внимава, ситуацията е далеч по-контролируема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Различни гуми отпред и отзад?

Мнение от steeN » 26 Апр 2020, 9:45

На писта или не, ако си със задно предаване неизбежно караш с по-износените отзад много скоро след като си сложил нови еднакви гуми :mhihi: Дори и да караш като баба. Така, че не се вживявайте прекалено много.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата