Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от grkv » 28 Сеп 2020, 9:00

KUM4o написа:
grkv написа:Тоя пост е точно тип киселото грозде... вманиачаване друг път.
А Тигър съм карал и аз за кратко, разказах вече защо ''за кратко''... ако ще купувате на тъщата - може.

Виж гроздето не ми е кисело. Минавам между 6000-7000км месечно с тези гуми и ядове не съм имал. Давам около 1000лв само за гориво и според теб дали не мога да си позволя гуми за 600-700, мога но няма смисъл. Работя в производство и правим много неща за премиум марки уж БМВ ,Мерцедес ,Ламборгини и познай същите неща за тези премиум само им сменяме маркировката и влизат във Фиат,Алфа и Рено, та това с марките и кое е премиум съм го видял с очите си. Прехваленото немско качество да ти дам пример с Валео, пише на пластмасата произведено в Германия, а в същото време се прави в дълбока БГ провинция. Хубав ден на всички.

Чакай сега... дебитомер, термостат и копчета за климатика не определят живота ти, без значение какво пише на кутията в която са дошли. Тук говорим за гуми.
И аз карам доста и съм карал доста и още не съм намерил компромиса. Не карам гуми повече от втори сезон, та колко карат ми е все тая, искам да държат когато ги карам. С евтините съм се наигравал почти фатално неведнъж, за каране в града сигурно стават, ама при магистрални скорости и нагоре - само ако е сухо и топло навън.
Скъпите в това отношение са много по-добре, но за 20% по-добра гума плащаш 300% провече, което не е окей.
Аз за себе си все още търся компромиса... за летни де, зимните е горе-долу все тая, БМВ-то все е кекаво...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 28 Сеп 2020, 9:23

KUM4o написа:Виж гроздето не ми е кисело. Минавам между 6000-7000км месечно с тези гуми и ядове не съм имал. Давам около 1000лв само за гориво и според теб дали не мога да си позволя гуми за 600-700, мога но няма смисъл. Работя в производство и правим много неща за премиум марки уж БМВ ,Мерцедес ,Ламборгини и познай същите неща за тези премиум само им сменяме маркировката и влизат във Фиат,Алфа и Рено, та това с марките и кое е премиум съм го видял с очите си. Прехваленото немско качество да ти дам пример с Валео, пише на пластмасата произведено в Германия, а в същото време се прави в дълбока БГ провинция. Хубав ден на всички.

Off Topic: Добре де след като работиш в производството (да предположим 5 дни/седмично по 8 часа) къде, кога и как и въобще какво време имаш за да въртиш всичките тези км, да не би да става въпрос за годишно. Не че нещо, ма имам познати и приятели с разни бизнеси или върнали се след дълги години от чужбина, с изкарани доста кинти, не слизат от колите си, шлаят се по цял ден, ходят насам-натам из страната и Европа та като съм ги слушал дори те не стигат това което си споменал.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 28 Сеп 2020, 9:50

Това са по 300км на ден, всеки работен ден. Не е кой знае какво.
Щом ''марковите'' гуми са 600-700лв, не говорим за кола висок клас.
Сам да си каже, аз не е редно да гадая, че съм груб и пак ще ме пратят в отпуск от форума :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Сеп 2020, 10:52

ka4i написа:Има ли значение какви гуми ще взема с размер 175/70/13? Не за БМВ, за малка кола (Форд Фиеста '98), на майка ми. Колата не се кара много зимата.

Моята 39ка е така, само че целогодишно не се кара много - от както я оставих на брат ми и баща ми да се возят с нея, се кара много по-малко (от преглед до преглед имаше малко над 5к) и доста по-внимателно :lol: затова и не наливам пари за гуми. Взимам някакви средни марки с добри отвизи.
Зимата съм с Gislaved Euro Frost 5 - тази ще им е 4та и последна зима, грайфер има много и са меки, но представянето чувствително се влоши. Има какво да се желае на вода и киша, но пък досега не съм успял да се окопая.
Лятото съм с Nexen N'Blue HD Plus - търсех комфорт и относително добро поведение. За 4 годишни гуми са прекрасни, все още държат много добре на вода и са много тихи (за сравнение на Мерцедеса Пирелито е като офроуд гума, дразнещо шумни :shock:. Нямам търпение да сложа зимния Мишелин, че да утихне малко :mhihi: ).

Според мен при така зададените размер и тип каране - някакъв среден клас гума от европейски производител е най-добрия избор :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Сеп 2020, 11:10

Autobild/Tyrereviews класациите. Топ 3 са ясни общо взето. Назад гледаш какво влиза в бюджета. Ако нищо не влиза в бюджета, хубаво е да вдигнеш бюджета :lol: Миналата година се колебаех между Hankook и bfgoodrich. Hankook взех. Доволен бях, но от нова гума какво да не си доволен. Сега втори сезон ще видим.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 28 Сеп 2020, 11:26

Аз ще карам 3ти сезон с Nokian WD D4, 205/65/15. Първата зима драпаха супер, втората зима вървеше доволно, но 1-2 пъти имах сериозни затруднения с изкачване на голям баир :D, но единия път си беше подледено отдолу в най-стръмния участък, с 300 зора го качих, а втория път си беше непочистен проход /Твърдица - Елена/. Абе драпат си.
Иначе при спиране, поведение на пътя втората година сякаш дори бяха по-добри.

От друга страна, добавих шпер към зимното оборудване на 39ката, смятам, че и тази зима представянето ще е на ниво.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 28 Сеп 2020, 11:52

grkv написа:Това са по 300км на ден, всеки работен ден. Не е кой знае какво.
Щом ''марковите'' гуми са 600-700лв, не говорим за кола висок клас.
Сам да си каже, аз не е редно да гадая, че съм груб и пак ще ме пратят в отпуск от форума :lol:

Колата е Шевролет Матис 1,0 (абсолютно Тамагочи). Колата се използва по много от мен и жена ми, имаме разнос на пратки и прочие и се навъртат километри яко,имам и мотор който месечно прави 3к километра и той,налага се да шофираме. Маркови гледах някакви континентал около 130лв парчето. От сръбските сме доволни и са достатъчни за стила ми на каране. Не карам бързо, изпадал съм в ситуации на екстремно спиране и винаги е било успешно. Не казвам, че гумите са по по най от марковите, но не са толкова лоши колкото ги изкарвате. За мен е по-важно гумите да са съобразени с начина на шофиране, а не да си купиш модерна марка ама скоростния и индекс да е 240км.ч примерно, а този ,който я кара никога да не вдига повече от 120 с нея, кога ще я загрее хубаво тази гума?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Сеп 2020, 12:19

Ама кажи изначало, че става въпрос за гуми за Матиз :mhihi:
Тия тамагочита, наред с Тикото имат необосновано скъпи гуми от по-хубавите марки :banghead: . На времето Дебицата беше най-хубавата гума на земята за мен :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Сеп 2020, 12:27

За толкова лека кола и толкова км най-добре някакви енергоспестяващи гуми според мен, особено щом караш спокойно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 28 Сеп 2020, 12:58

За Матиз става всяка една гума, така или иначе рядко вдига над 80....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 28 Сеп 2020, 14:03

Ще спести доста от гориво и енергоспестяващите се износват по-бавно, защото са твърди гуми с широки канали и малка площ.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Сеп 2020, 14:04

Не мисля, че е разумно да се избира евтинко пред безопастно. Колко толкова пък е това "доста" ? 0,1л на 100км има или по-малко ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 28 Сеп 2020, 14:08

Какво значи евтино... всички електрически автомобили са с такива. Дори i3. Знам, че това е BMW форума и всички са пилоти от Шумахер нагоре тук, ама все пак :mrgreen:
Карал съм с такива гуми достатъчно, освен всичко на мокро са по-добре от средностатистическа гума.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Сеп 2020, 15:00

KUM4o написа: гумите да са съобразени с начина на шофиране, а не да си купиш модерна марка ама скоростния и индекс да е 240км.ч примерно, а този ,който я кара никога да не вдига повече от 120 с нея, кога ще я загрее хубаво тази гума?
Хахах, аз съм бил един такъв умник, над 12-30 не вдигам, а последните ми летни бяха с някакъв подобен скоростен индекс.. А на колата макса по книжка май беше 145 :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 28 Сеп 2020, 17:56

За мен да са кръгли и гумени, моля. При все че карам само с "премиум" съвсем спокойно мога да карам с гуми от по 20 лв парчето. Даже тая година ме домързе да сменям на две коли и шкодата си остана със зимните. Но тва да раздавам газ, да влизам с 200 в завой и подобни мина отдавна.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата