Какъв автомобил бихте си купили(изкл.BMW)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв автомобил(изкл.BMW)

1.Dacia
13
5%
2.Mercedes
90
35%
3.VAG
34
13%
4.Fiat/Alfa/Lancia
8
3%
5.Hyundai/Kia
10
4%
6.PSA
4
2%
7.Opel
10
4%
8.Renault/Nissan
5
2%
9.Ford
10
4%
10.Volvo
10
4%
11.Toyota/Subaru
26
10%
12.Honda
9
3%
13.Mazda
8
3%
14.GM
0
Няма гласували
15.Други..
23
9%

Общо гласове : 260
младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Re: Какъв автомобил бихте си купили(изкл.BMW)

Мнение от toncho83 » 05 Ное 2020, 9:50

Гледам, че съм писал "мерцедес" назад....и ся си го карам :D

След ф11 минах за кратко на х5 , докато не открих W166 със екстрите , които търсих и мирясах. С термични стъкла и шумоизолация се радвам на тишината, а и на качествен саунд, щото "Хармъна" звучи по-друг начин, когато е обезшумено....нещото, което най-много ми липсваше при ф-серията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Ное 2020, 11:06

Мерцедес бензин. От 10 години карам Мерцедес Е и CLK с мотор 2.0 Компресор 193кс и съм много доволен.
Имах кратка авантюра с Ф11 но еВати и скъпата поддръжка, в сравнение с въпросните Мерцедеси :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Ное 2020, 12:28

barty написа:Мерцедес бензин. От 10 години карам Мерцедес Е и CLK с мотор 2.0 Компресор 193кс и съм много доволен.

не ти ли е омръзнало? :dunno: :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 05 Ное 2020, 13:19

vicho написа:
barty написа:Мерцедес бензин. От 10 години карам Мерцедес Е и CLK с мотор 2.0 Компресор 193кс и съм много доволен.

Ми той колегата го е писал, кат видиш кви пари върят по новите, много бързо ти омръзва да обикаляш сервизи :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Ное 2020, 15:25

bioz написа:
vicho написа:

Ми той колегата го е писал, кат видиш кви пари върят по новите, много бързо ти омръзва да обикаляш сервизи :mhihi:

съгласен. новите бенцове са доста проблематични. просто защото са много сложни и има много неща които могат да се счупят. имат също проблеми с главни агрегати- но това е основно защото съвремените еко изисквания налагат решения които са доста... компромисни като качество/ стойност/ ефективност.

ама аз не съм им много сърдит щото поне оправиха abc-то на амг-тата последните години :driving:

но пиша по темата защото явно съм се променил- поне тука където живея не мисля, че повече ще си купя кола с двг. човек веднъж като подкара някоя мощна електричка и след това няма връщане. и това ви го казва човек дето... както знаете обича колите :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 05 Ное 2020, 15:57

alx написа:но пиша по темата защото явно съм се променил- поне тука където живея не мисля, че повече ще си купя кола с двг. човек веднъж като подкара някоя мощна електричка и след това няма връщане. и това ви го казва човек дето... както знаете обича колите :)

Дам, аз още не съм карал от така модерните мини-тролеи, обаче явно има нещо в тях защото постоянно чувам подобни отзиви. Например прекия ми шеф има Порше 911ка (поколение 997 от последните) и само се захласва по разни Тесли... А миналата седмица ми разправяше, че мислел да се ъпгрейдне към Порше Тайкан (електрическа Панамера).

Та де да знам, и аз си обичам добрите стари ДВГ-та и бях много скептичен към електричките, но с толкова много позитивни отзиви в момента съм по-скоро скептично-любопитен. :dunno:

Иначе по темата - преди съм отговорил с ВАГ, сега по-скоро бих гласувал за Мьерцидьес, понеже нали си купих SLK за фън кола през лятото... :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 05 Ное 2020, 17:12

alx написа:не мисля, че повече ще си купя кола с двг. човек веднъж като подкара някоя мощна електричка и след това няма връщане.

100-200?! - "да!" :mhihi:
или 60-130mph по вашему :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Ное 2020, 17:20

Тайкана не е толкова зле май... под 8 сек 100-200 :idea:

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 05 Ное 2020, 17:28

vicho написа:Тайкана не е толкова зле май... под 8 сек 100-200 :idea:

Тайкана е за пресиж, да, нямат право на излагация. Не знам къде е еквивалентната Панамера, нямам Драги акаунт под ръка, но едва ли е много далеч :dunno: Но знаеш като се пипне евентуално една Панамера, как стоят нещата :ok:
Е... ше дойде време, ше станат бегачки и те :ok: Само дотогава по-леко с настъпването 100-200 :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Ное 2020, 18:30

Nickelback написа:
vicho написа:Тайкана не е толкова зле май... под 8 сек 100-200 :idea:

Тайкана е за пресиж, да, нямат право на излагация. Не знам къде е еквивалентната Панамера, нямам Драги акаунт под ръка, но едва ли е много далеч :dunno: Но знаеш като се пипне евентуално една Панамера, как стоят нещата :ok:
Е... ше дойде време, ше станат бегачки и те :ok: Само дотогава по-леко с настъпването 100-200 :ok:

слагам/ изчислявам ти мисленето за електрички точно 2 години назад (точно тогава и аз си мислех, че след 120 падат по лице).

... мога съвсем отговорно да ти кажа, че при всякакви човешки скорости (под 260км примерно) тайкана е на кантар със 911 турбо на доускорение (и не е изненада- аз лично дадох 10.1 със 132 мили терминална на драга което е горе долу каквото дава едно 911 турбо от последните)... това са времена които много много трудно можеш да дадеш в реалния свят с примерно един вайпър от последно поколение... (това пак отговорно го пиша нали :)

електричките може да са компромис като предавки (но не забравяй, че тайкана има 2 скорости), но ползата е че във всеки един момент всичкия въртящ момент/ коне са налични което е много важно първите 2-3 секунди при едно внезапно доускорение на скорост.., докато при един двг имаш едни 500-1000 оборота в които си дава максималните стойности... и тия 500-1000 я ги нацелиш я не в началото на доускорението а както знаеш които "скочи" първи има голямо предимство.

тас мисълта ми е, че при "лабораторни" условия електричките може да не са още на нивото на супер двг колите, но в реалния свят нямат стигане...

да не говориме на хоризонта кви електрички идват- теслата с 3те мотора дето идва догодина мога само да си я представя каква ще бъде (говоря за модел С плад, дори не за роудстера)... ама и нея ще я видиме :)

1:30 на лагуна сека е .... безумно бързо. безумно.

https://www.youtube.com/watch?v=ZacjQyMLzoQ
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 05 Ное 2020, 18:49

Аз говоря за числа - 100-200kph, 60-130mph, иначе усет, доускорение и т.н. нищо от това не оспорвам. Малко ми звучиш като дизелджия, но да речем че не в такава степен чак :mhihi: Не го мерите това много в щатите, ама си има причина :ok: Числа искам.
Еквивалентен клас съвременен автомобил с ДВГ с леки доработки знаеш къде отива, а за електричките е още никому непонятно как се "прави" и докъде се разпростира тунингът им ;)

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2020, 19:00

Колко минава тай-кана с едно зареждане (при цивилизовано каране)?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Ное 2020, 19:00

Nickelback написа:Аз говоря за числа - 100-200kph, 60-130mph, иначе усет, доускорение и т.н. нищо от това не оспорвам

https://www.youtube.com/watch?v=RY_rboo ... _rel_pause

https://www.youtube.com/watch?v=l2ojCqh ... =emb_title

забележи на 911 видеото на доускорението какво се случва... и имай напредвид, че 911 турбо с в момента е едно от най- бързите возила в реалния свят ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Ное 2020, 19:01

Bogat-Beden написа:Колко минава тай-кана с едно зареждане (при цивилизовано каране)?

300км през лятото и 220 през зимата (май- още нямам сериозни наблюдения) - но рейндж-а му не е приоритет. аз моя го карам доста хайдушката...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 05 Ное 2020, 19:08

alx написа:
Nickelback написа:Аз говоря за числа - 100-200kph, 60-130mph, иначе усет, доускорение и т.н. нищо от това не оспорвам

https://www.youtube.com/watch?v=RY_rboo ... _rel_pause

https://www.youtube.com/watch?v=l2ojCqh ... =emb_title

забележи на 911 видеото на доускорението какво се случва... и имай напредвид, че 911 турбо с в момента е едно от най- бързите возила в реалния свят ;)

Аз такава 911-ка (да не е и предния модел даже) знам на БГ почва дето е в 4-ките 100-200, което е... на около 3 секунди пред Тайкана, та да, имам НАпредвид :ok:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата