Какъв автомобил бихте си купили(изкл.BMW)
Модератор: Общи модератори
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Re: Какъв автомобил бихте си купили(изкл.BMW)
Гледам, че съм писал "мерцедес" назад....и ся си го карам
След ф11 минах за кратко на х5 , докато не открих W166 със екстрите , които търсих и мирясах. С термични стъкла и шумоизолация се радвам на тишината, а и на качествен саунд, щото "Хармъна" звучи по-друг начин, когато е обезшумено....нещото, което най-много ми липсваше при ф-серията

След ф11 минах за кратко на х5 , докато не открих W166 със екстрите , които търсих и мирясах. С термични стъкла и шумоизолация се радвам на тишината, а и на качествен саунд, щото "Хармъна" звучи по-друг начин, когато е обезшумено....нещото, което най-много ми липсваше при ф-серията
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мерцедес бензин. От 10 години карам Мерцедес Е и CLK с мотор 2.0 Компресор 193кс и съм много доволен.
Имах кратка авантюра с Ф11 но еВати и скъпата поддръжка, в сравнение с въпросните Мерцедеси
Имах кратка авантюра с Ф11 но еВати и скъпата поддръжка, в сравнение с въпросните Мерцедеси

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
barty написа:Мерцедес бензин. От 10 години карам Мерцедес Е и CLK с мотор 2.0 Компресор 193кс и съм много доволен.
не ти ли е омръзнало?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:barty написа:Мерцедес бензин. От 10 години карам Мерцедес Е и CLK с мотор 2.0 Компресор 193кс и съм много доволен.
не ти ли е омръзнало?![]()
Ми той колегата го е писал, кат видиш кви пари върят по новите, много бързо ти омръзва да обикаляш сервизи

bioz написа:vicho написа:barty написа:Мерцедес бензин. От 10 години карам Мерцедес Е и CLK с мотор 2.0 Компресор 193кс и съм много доволен.
не ти ли е омръзнало?![]()
Ми той колегата го е писал, кат видиш кви пари върят по новите, много бързо ти омръзва да обикаляш сервизи
съгласен. новите бенцове са доста проблематични. просто защото са много сложни и има много неща които могат да се счупят. имат също проблеми с главни агрегати- но това е основно защото съвремените еко изисквания налагат решения които са доста... компромисни като качество/ стойност/ ефективност.
ама аз не съм им много сърдит щото поне оправиха abc-то на амг-тата последните години

но пиша по темата защото явно съм се променил- поне тука където живея не мисля, че повече ще си купя кола с двг. човек веднъж като подкара някоя мощна електричка и след това няма връщане. и това ви го казва човек дето... както знаете обича колите

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
alx написа:но пиша по темата защото явно съм се променил- поне тука където живея не мисля, че повече ще си купя кола с двг. човек веднъж като подкара някоя мощна електричка и след това няма връщане. и това ви го казва човек дето... както знаете обича колите
Дам, аз още не съм карал от така модерните мини-тролеи, обаче явно има нещо в тях защото постоянно чувам подобни отзиви. Например прекия ми шеф има Порше 911ка (поколение 997 от последните) и само се захласва по разни Тесли... А миналата седмица ми разправяше, че мислел да се ъпгрейдне към Порше Тайкан (електрическа Панамера).
Та де да знам, и аз си обичам добрите стари ДВГ-та и бях много скептичен към електричките, но с толкова много позитивни отзиви в момента съм по-скоро скептично-любопитен.

Иначе по темата - преди съм отговорил с ВАГ, сега по-скоро бих гласувал за Мьерцидьес, понеже нали си купих SLK за фън кола през лятото...

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа:не мисля, че повече ще си купя кола с двг. човек веднъж като подкара някоя мощна електричка и след това няма връщане.
100-200?! - "да!"

или 60-130mph по вашему

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Тайкана не е толкова зле май... под 8 сек 100-200

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
vicho написа:Тайкана не е толкова зле май... под 8 сек 100-200![]()
Тайкана е за пресиж, да, нямат право на излагация. Не знам къде е еквивалентната Панамера, нямам Драги акаунт под ръка, но едва ли е много далеч

Е... ше дойде време, ше станат бегачки и те

Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:vicho написа:Тайкана не е толкова зле май... под 8 сек 100-200![]()
Тайкана е за пресиж, да, нямат право на излагация. Не знам къде е еквивалентната Панамера, нямам Драги акаунт под ръка, но едва ли е много далечНо знаеш като се пипне евентуално една Панамера, как стоят нещата
![]()
Е... ше дойде време, ше станат бегачки и теСамо дотогава по-леко с настъпването 100-200
слагам/ изчислявам ти мисленето за електрички точно 2 години назад (точно тогава и аз си мислех, че след 120 падат по лице).
... мога съвсем отговорно да ти кажа, че при всякакви човешки скорости (под 260км примерно) тайкана е на кантар със 911 турбо на доускорение (и не е изненада- аз лично дадох 10.1 със 132 мили терминална на драга което е горе долу каквото дава едно 911 турбо от последните)... това са времена които много много трудно можеш да дадеш в реалния свят с примерно един вайпър от последно поколение... (това пак отговорно го пиша нали

електричките може да са компромис като предавки (но не забравяй, че тайкана има 2 скорости), но ползата е че във всеки един момент всичкия въртящ момент/ коне са налични което е много важно първите 2-3 секунди при едно внезапно доускорение на скорост.., докато при един двг имаш едни 500-1000 оборота в които си дава максималните стойности... и тия 500-1000 я ги нацелиш я не в началото на доускорението а както знаеш които "скочи" първи има голямо предимство.
тас мисълта ми е, че при "лабораторни" условия електричките може да не са още на нивото на супер двг колите, но в реалния свят нямат стигане...
да не говориме на хоризонта кви електрички идват- теслата с 3те мотора дето идва догодина мога само да си я представя каква ще бъде (говоря за модел С плад, дори не за роудстера)... ама и нея ще я видиме

1:30 на лагуна сека е .... безумно бързо. безумно.
https://www.youtube.com/watch?v=ZacjQyMLzoQ
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Аз говоря за числа - 100-200kph, 60-130mph, иначе усет, доускорение и т.н. нищо от това не оспорвам. Малко ми звучиш като дизелджия, но да речем че не в такава степен чак
Не го мерите това много в щатите, ама си има причина
Числа искам.
Еквивалентен клас съвременен автомобил с ДВГ с леки доработки знаеш къде отива, а за електричките е още никому непонятно как се "прави" и докъде се разпростира тунингът им
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Еквивалентен клас съвременен автомобил с ДВГ с леки доработки знаеш къде отива, а за електричките е още никому непонятно как се "прави" и докъде се разпростира тунингът им

Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колко минава тай-кана с едно зареждане (при цивилизовано каране)?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Nickelback написа:Аз говоря за числа - 100-200kph, 60-130mph, иначе усет, доускорение и т.н. нищо от това не оспорвам
https://www.youtube.com/watch?v=RY_rboo ... _rel_pause
https://www.youtube.com/watch?v=l2ojCqh ... =emb_title
забележи на 911 видеото на доускорението какво се случва... и имай напредвид, че 911 турбо с в момента е едно от най- бързите возила в реалния свят

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Bogat-Beden написа:Колко минава тай-кана с едно зареждане (при цивилизовано каране)?
300км през лятото и 220 през зимата (май- още нямам сериозни наблюдения) - но рейндж-а му не е приоритет. аз моя го карам доста хайдушката...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
alx написа:Nickelback написа:Аз говоря за числа - 100-200kph, 60-130mph, иначе усет, доускорение и т.н. нищо от това не оспорвам
https://www.youtube.com/watch?v=RY_rboo ... _rel_pause
https://www.youtube.com/watch?v=l2ojCqh ... =emb_title
забележи на 911 видеото на доускорението какво се случва... и имай напредвид, че 911 турбо с в момента е едно от най- бързите возила в реалния свят
Аз такава 911-ка (да не е и предния модел даже) знам на БГ почва дето е в 4-ките 100-200, което е... на около 3 секунди пред Тайкана, та да, имам НАпредвид

Лето две и седемнаесто.