Земеделска тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Земеделска тема

Мнение от Моджо » 11 Авг 2021, 17:08

Съгласен. И даже финансовия ресурс треа да се пренасочи към дребните и средни такива. А не при некакви да си купуват бентлита. Вместо комбайни например.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 11 Авг 2021, 21:13

Древен, на теб разчитам да поемеш "бизнеса" със сланината.
Не знам твоята каква е, трябва да се пробва. "Моята" е (беше) варена и после пушена във варел с някаква дървесина... Също е от домашни прасета, но не съм я виждал в суров (необработен) вид. Зорът е опаковането, мъкненето до Еконта и разпращането из цялата страна. Че и в чужбина май беше стигнала тая сланина... Други ядове няма, хората са точни, досега никой не се е оплакал и няма лимит на потреблението - колкото имаш, всичката я взимат и питат за още. Никакви проблеми с реализацията и пласмента на продукцията... :yes: :yes:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 12 Авг 2021, 0:15

BMW_POWER написа:
Аудито, как реши, че съм "мижав"? Помня, колко съм дал за градината, колко вкарах в ремонт тази година, колко съм дал за ремонт на колата... Не мисля, че са много хората, които да не помнят по-сериозните си харчове в последните 3-4 месеца. Или не знаеш значението на тази дума, или обиждаш. Ама не виждам за какво, защото не си спомням аз да съм казал нещо за теб :OT:

Не бих си позволил да обидя човек от форума, когото по принцип чета с удоволствие, още повече споделям мненията му грубо в почти всичко. Говорех за западнярите, ти си българин :D Изобщо не съм визирал теб
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Авг 2021, 0:58

ivoaudi написа:
BMW_POWER написа:
Аудито, как реши, че съм "мижав"? Помня, колко съм дал за градината, колко вкарах в ремонт тази година, колко съм дал за ремонт на колата... Не мисля, че са много хората, които да не помнят по-сериозните си харчове в последните 3-4 месеца. Или не знаеш значението на тази дума, или обиждаш. Ама не виждам за какво, защото не си спомням аз да съм казал нещо за теб :OT:

Не бих си позволил да обидя човек от форума, когото по принцип чета с удоволствие, още повече споделям мненията му грубо в почти всичко. Говорех за западнярите, ти си българин :D Изобщо не съм визирал теб

:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 12 Авг 2021, 7:43

Borymeckata написа:Древен, на теб разчитам да поемеш "бизнеса" със сланината.
Не знам твоята каква е, трябва да се пробва. "Моята" е (беше) варена и после пушена във варел с някаква дървесина... Също е от домашни прасета, но не съм я виждал в суров (необработен) вид. Зорът е опаковането, мъкненето до Еконта и разпращането из цялата страна. Че и в чужбина май беше стигнала тая сланина... Други ядове няма, хората са точни, досега никой не се е оплакал и няма лимит на потреблението - колкото имаш, всичката я взимат и питат за още. Никакви проблеми с реализацията и пласмента на продукцията... :yes: :yes:

Ето виждаш ли , не ти трябва да си търговец, твоята стака се продава сама, в темата има записа ли се още преди да има нова продукция :D
Човек ако искаш вярвай, ама един приятел я сънува тая сланина, излизаме снощи и вика: 'абе Ванка, сънувах онази сланина дето ядохме' :kuku: :kuku:
А той не е фен на сланината, ама изобщо даже, но като опита се наложи да си скрия запасите че :conf: :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Авг 2021, 14:00

ivanski_2 написа:

Ето виждаш ли , не ти трябва да си търговец, твоята стака се продава сама, в темата има записа ли се още преди да има нова продукция :D
Човек ако искаш вярвай, ама един приятел я сънува тая сланина, излизаме снощи и вика: 'абе Ванка, сънувах онази сланина дето ядохме' :kuku: :kuku:
А той не е фен на сланината, ама изобщо даже, но като опита се наложи да си скрия запасите че :conf: :mhihi:

Яко спам се лее в последните страници. Или си отивайте в темата за "Винско и свинско", или ще ви докладвам на Светата Администрация! :ranting: :ranting: :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 12 Авг 2021, 15:37

Ние не я правим по този начин, не я варим и не опушваме. Така, че може и да не се хареса.
Правим я така след , като оправим прасетата т.е. месото суджуци, дедорци, сланината стои 2-3 дена и после направо я слагаме в кацата да я насолим.
Реда е едра морска сол после сланина пак солта и така до горе и се пълни вода и тва е така стои. Кара много дълго време. И винаги си стои бяла като сняг. Сега не съм в къщи ще снимам, като се прибера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Авг 2021, 17:53

Айде един по здрав от мене за земеделците доматопроизводители ... :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=OgRiJ3yc4ew
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 13 Авг 2021, 12:13

Тая година лек провал откъм обгрижване на градината. Много работа и не остава време да ходя редовно. Последната ми визита е била преди месец :( Очаквано през това време е станала джунгла и в резултат - тепърва зреят доматите, много цвят, явно пак ще правя лютеница от зелени домати. Иначе вчера спретнах една селска салата с пресни продукти и пивка ракия.
Боб пробвах за сефте, получи се
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 16 Авг 2021, 15:56

Айде малко на сланината. Тази е от последните гудета. Забелязвам, че вече по трудно се намират прасета които да имат после дебела сланина.
Предимно имат повече месо. По миналата година се случи така, че едното имаше само 2 см сланина добре че другото компенсира.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 17 Авг 2021, 9:08

Абе ние нямахме ли си и животновъдна тема?

https://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=442264
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Авг 2021, 15:23

Животновъдна има ама тя не върши работа , трябва тема само за гудета ...печени гудета и сланина от тяхна милост . С други думи - свинска тема :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 17 Авг 2021, 17:04

Jordana написа:Животновъдна има ама тя не върши работа , трябва тема само за гудета ...печени гудета и сланина от тяхна милост . С други думи - свинска тема :mhihi:

Нямаше ли свинско&винско тема?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 17 Авг 2021, 19:07

МноУ жега още и на нея ще и дойде реда :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 17 Авг 2021, 21:10

hell's angel написа:МноУ жега още и на нея ще и дойде реда :mhihi:

Айде сега приказки... :mhihi:
По темата днес взех панчета от вивендата.Ще я видим как ще е тия дни на скарата. :bchug:
Имат и много яки наденички с ябълка и джинджифил. :shock:
С картофи соте много пият... :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата