Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от Grozdanoff » 06 Апр 2022, 13:07

TNT написа:Сигурно и през 2 реда чета, но то си личи шамарите и виковете колко ефект са имали :mhihi:

По-скоро си личи без шамари и казарма докъде се стига...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 06 Апр 2022, 13:19

Grozdanoff написа:
TNT написа:Сигурно и през 2 реда чета, но то си личи шамарите и виковете колко ефект са имали :mhihi:

И тука ли дойде да ръсиш акъл де го нямаш. Заставяли ги да не пишат отсъствия, това сигурно пак го видя в телеграма или от където се информираш.

Всичките проблеми идват от родителите, особенно такива дето наскоро са се замогнали след година бране на ягоди в Англия или някъв тарикати бизнес.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 06 Апр 2022, 13:59

bioz написа:
Grozdanoff написа:

И тука ли дойде да ръсиш акъл де го нямаш. Заставяли ги да не пишат отсъствия, това сигурно пак го видя в телеграма или от където се информираш.

Всичките проблеми идват от родителите, особенно такива дето наскоро са се замогнали след година бране на ягоди в Англия или някъв тарикати бизнес.

Прав си, това за родители мисля, че и аз го казах вече... Просто пак казвам, имам наблюдения върху образованието и проблемът не е единствено в тези родители. Във въпросното училище всеки месец имат жалби и то много нелепи... когато учителят знае, че на Иванчо татко му ако дойде ще го заплашва, а ако на Иванчо майка му разбере, че му са се скарали ще пусне жалба, в един момент въпросният учител вдига ръце... Там идва проблемът, че Иванчо ще има същото образование като друго дете, което всъщност е учило, за да си изкара оценката...

пс: аз така правя по форумите, ръся акъл...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 06 Апр 2022, 14:05

https://glasnews.bg/balgariia-stranata/ ... ie-479625/

Според мен пък и 1500лв са им много. Както казахте повечето преподават частни урици, аз включително съм ходил, друга голяма част прави кандидатстудентски тестове на кандидатстващи за 50лв на час. И то сега бая си го правят това.
Отделно лятото почиват, отделно няма нощни, няма празници и куп други.

Сега с онлайн обучението 2 години, да не мислите че нещо си мръднаха пръста ?
Учебния час е 30 минути, от които 25 се чакат да влязат и да си спрат микрофоните. Седят си готвят си, гледат си децата, вършат си домакинските работи и помеждудругото се появят на камерата, ако изобщо не са пуснали учениците в свободен час ...... Фискултура какво, как преподават онлайн ? и т.н. и т.н.

На мен друго ми е интересно, говорите за дисциплина и т.н., но защо не споменавате нещо за полицаи, пожарникари, граничари,военни и т.н., тия по затворите и т.н. ?
При тях няма празник, няма делник, няма нощ, няма ден. Няма рожденни дни на децата няма нищо, на което другите хора са свикнали ?
Отделно мисля, че стреса при тях е доста по-голям. Кое е по-кофти да се занимаваш със клоаката на обществото или с пищящи и правещи се на интересни деца ?
Щом един учител взима 1500 лв и може да работи частно и т.н., един полицай трябва да взима поне 2000лв, а не 1000лв, както е сега. Не знам дали имате познати и роднини полицаи, но почти половината не доживяват до пенсия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 06 Апр 2022, 14:12

Тия, които ги споменаваш, нали затова се пенсионират след 20 години стаж - измъчени катаджии, по цял ден играещи карти военни и спящи по цял ден гранична полиция.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 06 Апр 2022, 14:18

BaDxBoY написа:
Според мен пък и 1500лв са им много.

Браво, колега! Колко трябва да взема човекът, който ще учи децата ти?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Апр 2022, 14:23

BaDxBoY написа:Щом един учител взима 1500 лв и може да работи частно и т.н., един полицай трябва да взима поне 2000лв, а не 1000лв, както е сега.
Не е баш така, щото ако от училище и университети излезнат повече кадърни хора, ще има драстично по-малко работа за полицаите. Колегата преди мен даже ме изпревари с отговора. Страните отделящи по-голям процент от БВП за образование и наука са едни от бързоразвиващите се, с високи технологии. Както писах и по-назад, не е един проблема. Заплати на учители, от там и качеството им. Родители. Страх от директори, министерства, регионални някакви си и т.н. От там идва и кофти среда. В някои квартални училища, над 80% са си тревоманчета. Остаряла система за образование. Учат се неща, които са били актуални за 91-ва, не и сега. Липса на инфраструктура - в колко училища има читави компютри за всички (щото вече на колко работни места не ти трябва ? ), колко читави физкултурни салони и т.н. От всичко по МНОГО е. Ако някъде нямат единият проблем, значи имат останалите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 06 Апр 2022, 14:58

Не мога да повярвам как мислите ... Не сте влизали в учебен час май скоро ? Няколко пъти съм свидетел на онлайн часове и учителката си готвеше, а учениците половината си говореха глупости и свиркаха на микрофоните .. За университет пък не ми се коментира въобще, приятелката ми магистратура кара, не е стъпила в университета, само плаща по 1500лв на семестър. Учебните часове или учителят пише, че няма да се провеждат, или влиза 30 мин. след посочения час и казва, че няма да се проведат и излиза ..
Не знам на коя планета живеете, честно...

В следващия момент според вас, хората дето стоят на -20 градуса на улицата, другите стоят по 12 часа в гората на още по-минусови температури, занимаващи се с бежанци,цигани и рецидивисти, без никакви условия, без да знаят дали ще се приберат живи, според вас заслужават по-малко ?

20-те години и пенсия е мит, не можеш да се пенсионираш след тях, намерете някой ваш познат и го попитайте.
Това за картите не знам къде сте го видяли или чули, но сте доста далеч от истината. Точно за КАТ говоря, понеже там имам най-пряка информация. Сигурен съм, че половината от вас няма да издържат цяла зима по нощите на улицата и на всичкото отгоре да те гледат 40 човека на камерите докато пикаеш Да не говоря, че се чудиш коя кола ще те блъсне или кой ще те застреля.. И докато не съм чул за убит учител в България, случаите на блъснати и ранени полицаи е огромен.

Единия отговаря пред 40 закона и го следят под лупа за всичко.....Познавам и учители и полицаи .. Много е грозно, че ги сравнявате ! Може би мнението ви е от 90-те години, защото са ми разказвали, че тогава е било различно.

Всичките тия снимки с размазани коли и хора в долната тема, полицайте седят и пазят по няколко часа. На колко учители ще издържи психиката ? И за това взимат 1100 лв начално. Една продавачка в селския магазин взима толкова ..

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Апр 2022, 15:19

То е тъжно ти как мислиш, че ще имаме бъдеще в държава с учители, със заплати на касиерки в супермаркет. Други си е полиция да има на всеки ъгъл :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 06 Апр 2022, 15:29

Тъжно е, че вече има хора, които не ценят образованието, ами хората, които работели в гората и нощен труд... потрес!!! Еми дай да направим на общите работници по 3к заплатите, пък инженери и лекарите по 900лв!?! Как е възможно изобщо да се разсъждава така....??? Понеже в "запада" Ви е хвърлен пъпа на някои, ще го дам като пример така: образованите и висококлалифицирани кадри вземат много повече, иначе няма прогрес!

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 06 Апр 2022, 15:38

Абе плочкаджия взима ~500 лв. надник на ден пък не знам :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Апр 2022, 16:22

Можеш взимаш.Мързи те и не можеш не взимаш.
За две неща се взимат много пари. За това дето всеки го може, но никой не иска да прави и за това дето никой не може, но всеки иска да го прави. :ok:
Алх май го беше писал това навремето та съм го възприел като добра практика от моя страна. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 06 Апр 2022, 17:16

Grozdanoff написа:
TNT написа: Резултатът от днешното образование, ще видим след 20 години!

Това и за моя набор го говореха, не знам как са другите, но повечето ми съученици са на прилично ниво.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 06 Апр 2022, 19:07

BMW_POWER написа:
c04 написа:
Jordana написа:Според мен и това което им плаща държавата на учителите в момента е много .

+100 :yes:

Учителите в бг-то са доведени до някаква безумна крайност. Просто системата в сбъркана. Учител трябва да визима поне 3000лв и да ходи с гордо вдигната глава, а не да се чуди, как да си докара допълнителни доходи и да върже месеца. Това са хората, които създават бъдещето на страната.

:yes: Не съм учител, и още не съм родител. Дай боже някой ден да стана родител, за мен ще е много важно кой и как учи детето ми, за да не порастне детето ми инфлуенсар/охрана или да бере ягоди...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Апр 2022, 19:32

Grozdanoff написа:за да не порастне детето ми инфлуенсар

нали знаеш, че един среден по големина инфлуенсър (с които е пълно) ще удари в земята произволен ай-ти специалист като доходи? само да вметна... не че одобрявам разни такива паразити...

за образованието- ние проблем с образнованието нямаме... имаме проблем с домашното възпитание. да не се бъркат понятията... преподавателя не е звероукротител и не може да се очаква от него/ нея да ги владее тия похвати. дисциплината (и съответно ефективноста на учебния процес) са такива защото учителя го нямат за нищо- а това с дисциплина не се оправя. или поне не по наше време.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата