Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Re: Икономическата криза 2020-2022
TNT написа:Сигурно и през 2 реда чета, но то си личи шамарите и виковете колко ефект са имали
По-скоро си личи без шамари и казарма докъде се стига...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
И тука ли дойде да ръсиш акъл де го нямаш. Заставяли ги да не пишат отсъствия, това сигурно пак го видя в телеграма или от където се информираш.Grozdanoff написа:TNT написа:Сигурно и през 2 реда чета, но то си личи шамарите и виковете колко ефект са имали
Всичките проблеми идват от родителите, особенно такива дето наскоро са се замогнали след година бране на ягоди в Англия или някъв тарикати бизнес.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
bioz написа:И тука ли дойде да ръсиш акъл де го нямаш. Заставяли ги да не пишат отсъствия, това сигурно пак го видя в телеграма или от където се информираш.Grozdanoff написа:TNT написа:Сигурно и през 2 реда чета, но то си личи шамарите и виковете колко ефект са имали
Всичките проблеми идват от родителите, особенно такива дето наскоро са се замогнали след година бране на ягоди в Англия или някъв тарикати бизнес.
Прав си, това за родители мисля, че и аз го казах вече... Просто пак казвам, имам наблюдения върху образованието и проблемът не е единствено в тези родители. Във въпросното училище всеки месец имат жалби и то много нелепи... когато учителят знае, че на Иванчо татко му ако дойде ще го заплашва, а ако на Иванчо майка му разбере, че му са се скарали ще пусне жалба, в един момент въпросният учител вдига ръце... Там идва проблемът, че Иванчо ще има същото образование като друго дете, което всъщност е учило, за да си изкара оценката...
пс: аз така правя по форумите, ръся акъл...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
https://glasnews.bg/balgariia-stranata/ ... ie-479625/
Според мен пък и 1500лв са им много. Както казахте повечето преподават частни урици, аз включително съм ходил, друга голяма част прави кандидатстудентски тестове на кандидатстващи за 50лв на час. И то сега бая си го правят това.
Отделно лятото почиват, отделно няма нощни, няма празници и куп други.
Сега с онлайн обучението 2 години, да не мислите че нещо си мръднаха пръста ?
Учебния час е 30 минути, от които 25 се чакат да влязат и да си спрат микрофоните. Седят си готвят си, гледат си децата, вършат си домакинските работи и помеждудругото се появят на камерата, ако изобщо не са пуснали учениците в свободен час ...... Фискултура какво, как преподават онлайн ? и т.н. и т.н.
На мен друго ми е интересно, говорите за дисциплина и т.н., но защо не споменавате нещо за полицаи, пожарникари, граничари,военни и т.н., тия по затворите и т.н. ?
При тях няма празник, няма делник, няма нощ, няма ден. Няма рожденни дни на децата няма нищо, на което другите хора са свикнали ?
Отделно мисля, че стреса при тях е доста по-голям. Кое е по-кофти да се занимаваш със клоаката на обществото или с пищящи и правещи се на интересни деца ?
Щом един учител взима 1500 лв и може да работи частно и т.н., един полицай трябва да взима поне 2000лв, а не 1000лв, както е сега. Не знам дали имате познати и роднини полицаи, но почти половината не доживяват до пенсия.
Според мен пък и 1500лв са им много. Както казахте повечето преподават частни урици, аз включително съм ходил, друга голяма част прави кандидатстудентски тестове на кандидатстващи за 50лв на час. И то сега бая си го правят това.
Отделно лятото почиват, отделно няма нощни, няма празници и куп други.
Сега с онлайн обучението 2 години, да не мислите че нещо си мръднаха пръста ?
Учебния час е 30 минути, от които 25 се чакат да влязат и да си спрат микрофоните. Седят си готвят си, гледат си децата, вършат си домакинските работи и помеждудругото се появят на камерата, ако изобщо не са пуснали учениците в свободен час ...... Фискултура какво, как преподават онлайн ? и т.н. и т.н.
На мен друго ми е интересно, говорите за дисциплина и т.н., но защо не споменавате нещо за полицаи, пожарникари, граничари,военни и т.н., тия по затворите и т.н. ?
При тях няма празник, няма делник, няма нощ, няма ден. Няма рожденни дни на децата няма нищо, на което другите хора са свикнали ?
Отделно мисля, че стреса при тях е доста по-голям. Кое е по-кофти да се занимаваш със клоаката на обществото или с пищящи и правещи се на интересни деца ?
Щом един учител взима 1500 лв и може да работи частно и т.н., един полицай трябва да взима поне 2000лв, а не 1000лв, както е сега. Не знам дали имате познати и роднини полицаи, но почти половината не доживяват до пенсия.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Тия, които ги споменаваш, нали затова се пенсионират след 20 години стаж - измъчени катаджии, по цял ден играещи карти военни и спящи по цял ден гранична полиция.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
BaDxBoY написа:
Според мен пък и 1500лв са им много.
Браво, колега! Колко трябва да взема човекът, който ще учи децата ти?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Не е баш така, щото ако от училище и университети излезнат повече кадърни хора, ще има драстично по-малко работа за полицаите. Колегата преди мен даже ме изпревари с отговора. Страните отделящи по-голям процент от БВП за образование и наука са едни от бързоразвиващите се, с високи технологии. Както писах и по-назад, не е един проблема. Заплати на учители, от там и качеството им. Родители. Страх от директори, министерства, регионални някакви си и т.н. От там идва и кофти среда. В някои квартални училища, над 80% са си тревоманчета. Остаряла система за образование. Учат се неща, които са били актуални за 91-ва, не и сега. Липса на инфраструктура - в колко училища има читави компютри за всички (щото вече на колко работни места не ти трябва ? ), колко читави физкултурни салони и т.н. От всичко по МНОГО е. Ако някъде нямат единият проблем, значи имат останалите.BaDxBoY написа:Щом един учител взима 1500 лв и може да работи частно и т.н., един полицай трябва да взима поне 2000лв, а не 1000лв, както е сега.

Не мога да повярвам как мислите ... Не сте влизали в учебен час май скоро ? Няколко пъти съм свидетел на онлайн часове и учителката си готвеше, а учениците половината си говореха глупости и свиркаха на микрофоните .. За университет пък не ми се коментира въобще, приятелката ми магистратура кара, не е стъпила в университета, само плаща по 1500лв на семестър. Учебните часове или учителят пише, че няма да се провеждат, или влиза 30 мин. след посочения час и казва, че няма да се проведат и излиза ..
Не знам на коя планета живеете, честно...
В следващия момент според вас, хората дето стоят на -20 градуса на улицата, другите стоят по 12 часа в гората на още по-минусови температури, занимаващи се с бежанци,цигани и рецидивисти, без никакви условия, без да знаят дали ще се приберат живи, според вас заслужават по-малко ?
20-те години и пенсия е мит, не можеш да се пенсионираш след тях, намерете някой ваш познат и го попитайте.
Това за картите не знам къде сте го видяли или чули, но сте доста далеч от истината. Точно за КАТ говоря, понеже там имам най-пряка информация. Сигурен съм, че половината от вас няма да издържат цяла зима по нощите на улицата и на всичкото отгоре да те гледат 40 човека на камерите докато пикаеш Да не говоря, че се чудиш коя кола ще те блъсне или кой ще те застреля.. И докато не съм чул за убит учител в България, случаите на блъснати и ранени полицаи е огромен.
Единия отговаря пред 40 закона и го следят под лупа за всичко.....Познавам и учители и полицаи .. Много е грозно, че ги сравнявате ! Може би мнението ви е от 90-те години, защото са ми разказвали, че тогава е било различно.
Всичките тия снимки с размазани коли и хора в долната тема, полицайте седят и пазят по няколко часа. На колко учители ще издържи психиката ? И за това взимат 1100 лв начално. Една продавачка в селския магазин взима толкова ..
Не знам на коя планета живеете, честно...
В следващия момент според вас, хората дето стоят на -20 градуса на улицата, другите стоят по 12 часа в гората на още по-минусови температури, занимаващи се с бежанци,цигани и рецидивисти, без никакви условия, без да знаят дали ще се приберат живи, според вас заслужават по-малко ?
20-те години и пенсия е мит, не можеш да се пенсионираш след тях, намерете някой ваш познат и го попитайте.
Това за картите не знам къде сте го видяли или чули, но сте доста далеч от истината. Точно за КАТ говоря, понеже там имам най-пряка информация. Сигурен съм, че половината от вас няма да издържат цяла зима по нощите на улицата и на всичкото отгоре да те гледат 40 човека на камерите докато пикаеш Да не говоря, че се чудиш коя кола ще те блъсне или кой ще те застреля.. И докато не съм чул за убит учител в България, случаите на блъснати и ранени полицаи е огромен.
Единия отговаря пред 40 закона и го следят под лупа за всичко.....Познавам и учители и полицаи .. Много е грозно, че ги сравнявате ! Може би мнението ви е от 90-те години, защото са ми разказвали, че тогава е било различно.
Всичките тия снимки с размазани коли и хора в долната тема, полицайте седят и пазят по няколко часа. На колко учители ще издържи психиката ? И за това взимат 1100 лв начално. Една продавачка в селския магазин взима толкова ..
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То е тъжно ти как мислиш, че ще имаме бъдеще в държава с учители, със заплати на касиерки в супермаркет. Други си е полиция да има на всеки ъгъл 

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
Тъжно е, че вече има хора, които не ценят образованието, ами хората, които работели в гората и нощен труд... потрес!!! Еми дай да направим на общите работници по 3к заплатите, пък инженери и лекарите по 900лв!?! Как е възможно изобщо да се разсъждава така....??? Понеже в "запада" Ви е хвърлен пъпа на някои, ще го дам като пример така: образованите и висококлалифицирани кадри вземат много повече, иначе няма прогрес!
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Абе плочкаджия взима ~500 лв. надник на ден пък не знам 

Можеш взимаш.Мързи те и не можеш не взимаш.
За две неща се взимат много пари. За това дето всеки го може, но никой не иска да прави и за това дето никой не може, но всеки иска да го прави.
Алх май го беше писал това навремето та съм го възприел като добра практика от моя страна.
За две неща се взимат много пари. За това дето всеки го може, но никой не иска да прави и за това дето никой не може, но всеки иска да го прави.

Алх май го беше писал това навремето та съм го възприел като добра практика от моя страна.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Grozdanoff написа:TNT написа: Резултатът от днешното образование, ще видим след 20 години!
Това и за моя набор го говореха, не знам как са другите, но повечето ми съученици са на прилично ниво.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:c04 написа:Jordana написа:Според мен и това което им плаща държавата на учителите в момента е много .
+100
Учителите в бг-то са доведени до някаква безумна крайност. Просто системата в сбъркана. Учител трябва да визима поне 3000лв и да ходи с гордо вдигната глава, а не да се чуди, как да си докара допълнителни доходи и да върже месеца. Това са хората, които създават бъдещето на страната.

Grozdanoff написа:за да не порастне детето ми инфлуенсар
нали знаеш, че един среден по големина инфлуенсър (с които е пълно) ще удари в земята произволен ай-ти специалист като доходи? само да вметна... не че одобрявам разни такива паразити...
за образованието- ние проблем с образнованието нямаме... имаме проблем с домашното възпитание. да не се бъркат понятията... преподавателя не е звероукротител и не може да се очаква от него/ нея да ги владее тия похвати. дисциплината (и съответно ефективноста на учебния процес) са такива защото учителя го нямат за нищо- а това с дисциплина не се оправя. или поне не по наше време.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила