Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от slatanic » 07 Апр 2022, 10:40

И много човек да може не е добре, че сега от зор, че никой не иска и може да влезе на едно кофти място и свърши една евана работа вместо да съм технически съм и заварчик и общ работник едновременно.
Та по добре да има кой да ковне пирона инак става така...
Screenshot_20220407_103915.jpg

:ok:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Апр 2022, 10:47

Е.Димитров написа:Всяко поколение си има предимства.
Ти може да поръчаш от интернет неща , ама по-старите могат да отгледат продукция за ядене, да направят "зимнина" , да...държат оръжие :)

Пък като спре тока или нета к'во прайм :mhihi:

Да, и по-старите ги научих да гледат клипове в нета как се гледа тая продукция :mhihi: Историята показва, че оцелява най-приспособимия. Т.е. го разбирай "този, който учи най-бързо".
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 07 Апр 2022, 10:48

slatanic написа:И много човек да може не е добре, че сега от зор, че никой не иска и може да влезе на едно кофти място и свърши една евана работа вместо да съм технически съм и заварчик и общ работник едновременно.
Та по добре да има кой да ковне пирона инак става така...
Screenshot_20220407_103915.jpg

:ok:

Уважавам работа на всички заварчици и шлосери, без вас не може! :bchug:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Апр 2022, 10:57

Там е проблема, аз не съм ни едно от двете въпреки, че мога и имам дипломи и тюф сертификати за тях.
Ма на... нямам кой да влезе през дупката къде от страх, къде, че са дебели, къде, че не искат.
Иначе мойта работа е да вляза да им кажа какво да правят и да го направвт ма като няма на кой да кажа и викам неволята слагайки маската... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 07 Апр 2022, 11:15

slatanic написа:Там е проблема, аз не съм ни едно от двете въпреки, че мога и имам дипломи и тюф сертификати за тях.
Ма на... нямам кой да влезе през дупката къде от страх, къде, че са дебели, къде, че не искат.
Иначе мойта работа е да вляза да им кажа какво да правят и да го направвт ма като няма на кой да кажа и викам неволята слагайки маската... :mhihi:

Maшинен инженер, колега?! :) Аз съм работил в кораборемонтен завод и тогава също това е била моя работа, да наблюдавам заварчици, корпусници... В кораба влизането в горивни, фекални и баластни танкове; трюмове и др. далеч не е приятно, но се намира кой да го върши, все още. На тези момчета не им се плаща добре, за това което вършат! На инженерите също не им се плаща това, което заслужават; това са хората, които трябва да знаят, могат и трябва да поемат отговорност...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Апр 2022, 12:05

Нц.По диплома съм електроизчислителна техника, а по призвание ОВиК специалист. :ok:
Дефакто съм скъпоплатен общ работник със ръководноорганизаторски функции. :dunno:
Ама живот какво да го правиш. Мен не ми пречи тази работа, пречи ми, че няма читави хора с които да я работя.
Иначе за парите си прав.За този къртовски труд парите са смешни на фона на белите държави. ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Апр 2022, 15:51

slatanic написа:Нц.По диплома съм електроизчислителна техника, а по призвание ОВиК специалист. :ok:
Дефакто съм скъпоплатен общ работник със ръководноорганизаторски функции. :dunno:
Ама живот какво да го правиш. Мен не ми пречи тази работа, пречи ми, че няма читави хора с които да я работя.
Иначе за парите си прав.За този къртовски труд парите са смешни на фона на белите държави. ;)

един съвет- хубаво- свършил си мръсната работа дето никой не е искал да я свърши. ама понеже не ти е работа и не ти плащат за това- аз бих им го изкарал през носа на подчинени (тези дето е трябвало да го свършат) и на началници (да им обясниш, че не ти плащат да изглеждаш като стийм пънк екшън хиро и това да не се повтаря щото ще убият детето в тебе а това като стане - кофти за производствения процес и за тях)

случайни мисли...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Апр 2022, 15:55

Това е участа на можещите и способните хора да ги товарят с работа повече от другите защото ще я свършат . Така е навсякъде по света , не само тука . Въпрос на управленски решения мотивация кариеризъм и интриги е.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Апр 2022, 16:47

Jordana написа:Това е участа на можещите и способните хора да ги товарят с работа повече от другите защото ще я свършат . Така е навсякъде по света , не само тука . Въпрос на управленски решения мотивация кариеризъм и интриги е.

пак не разбра какво написах... :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Апр 2022, 17:26

alx написа:
Jordana написа:Това е участа на можещите и способните хора да ги товарят с работа повече от другите защото ще я свършат . Така е навсякъде по света , не само тука . Въпрос на управленски решения мотивация кариеризъм и интриги е.

пак не разбра какво написах... :)

Знаеш какво работя, ще ти кажа как е при нас. Като цяло в държавата. Плащат малко и никой не ебава да работи. Всички мои познати, които имат някакъв бизнес се оплакват, че няма работници. Накараш го да свърши нещо и той си тръгва. Гледам обяви, дето плащат до $50К и никой не им обръща внимание. При нас ... Тримата най-големи плюс акаунтинга са тук от години. Регионални мениджъри, супервайзъри и надолу са като река. Супервайзър, на кого да си го изкара? Тия под него просто се връткат и си тръгват. И аз съм го правил това преди години в Монреал. На втората работа. Опитаха се да ни накарат да работим четири часа за $10 общо и ние директно си тръгнахме. Целият екип. Познай, как за 15 секунди всичко се оправи...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Апр 2022, 15:05

Понеже не влизам с телефон на кофти места викам днес да ви сложа едно фото да видите, че и на тясна дупка не е хубаво човек да попадне. :mhihi:
А кажете как минава 190см 90кила оттам без да се заглави с пълно бойно. :ok:
IMG_20220408_150021.jpg

Колегата ме гледа и се радва отвън, че е дебел. :ranting:
... А да... следващата дупка зад мен беше по тясна и от тази, ама там вече не издържах и отрязах стената. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 08 Апр 2022, 15:22

Дежа Ву... Влизам съм във всякакви танкове по корабите през такива отвори, вкл. фекален танк, за да инспектирам корпусна работа. В товарните танкове на големите танкери е голямия купон, те са на няколко нива и трябва да се внимава вътре, и макар да е вентилиран 48 часа, яко се надрусваш с пари ако стоиш повече от час...
Вие в какво влизате? :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Апр 2022, 15:43

Пак е вид резервоар/барабан да речем ама тук налягането стандартно е около 150 бара и температурата може да иде на 560 градуса. :mhihi:
Бонуса е че ако вземе да се отвори някой от крановете няма и да имам време да разбера какво е станало докато дойде парата.
Здраве да е вижда му се края... на този.. :roll:
Аз вентилирам нон стоп щото дупката е това дето се вижда и има още една от другата страна на 14 метра от мен пак такава.
И въздух йок. А и има една черна гняс като графитен прах дето няма миене и ти разказва играта и с маската та какво остава без.А като нахлупя и заваръчната маска ставам сина на Вейдър... :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 08 Апр 2022, 15:57

slatanic написа:Пак е вид резервоар/барабан да речем ама тук налягането стандартно е около 150 бара и температурата може да иде на 560 градуса. :mhihi:
Бонуса е че ако вземе да се отвори някой от крановете няма и да имам време да разбера какво е станало докато дойде парата.
Здраве да е вижда му се края... на този.. :roll:
Аз вентилирам нон стоп щото дупката е това дето се вижда и има още една от другата страна на 14 метра от мен пак такава.
И въздух йок. А и има една черна гняс като графитен прах дето няма миене и ти разказва играта и с маската та какво остава без.А като нахлупя и заваръчната маска ставам сина на Вейдър... :ok:

Аз го виждам, че е резервоар, котелен барабан?... струва ми се нещо, че си някой тец, аец... :mhihi: :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Апр 2022, 16:31

Котелен в ТЕЦ... :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата