Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
Re: Икономическата криза 2020-2022
И много човек да може не е добре, че сега от зор, че никой не иска и може да влезе на едно кофти място и свърши една евана работа вместо да съм технически съм и заварчик и общ работник едновременно.
Та по добре да има кой да ковне пирона инак става така...

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е.Димитров написа:Всяко поколение си има предимства.
Ти може да поръчаш от интернет неща , ама по-старите могат да отгледат продукция за ядене, да направят "зимнина" , да...държат оръжие
Пък като спре тока или нета к'во прайм
Да, и по-старите ги научих да гледат клипове в нета как се гледа тая продукция

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
slatanic написа:И много човек да може не е добре, че сега от зор, че никой не иска и може да влезе на едно кофти място и свърши една евана работа вместо да съм технически съм и заварчик и общ работник едновременно.
Уважавам работа на всички заварчици и шлосери, без вас не може!

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
Там е проблема, аз не съм ни едно от двете въпреки, че мога и имам дипломи и тюф сертификати за тях.
Ма на... нямам кой да влезе през дупката къде от страх, къде, че са дебели, къде, че не искат.
Иначе мойта работа е да вляза да им кажа какво да правят и да го направвт ма като няма на кой да кажа и викам неволята слагайки маската...
Ма на... нямам кой да влезе през дупката къде от страх, къде, че са дебели, къде, че не искат.
Иначе мойта работа е да вляза да им кажа какво да правят и да го направвт ма като няма на кой да кажа и викам неволята слагайки маската...

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
slatanic написа:Там е проблема, аз не съм ни едно от двете въпреки, че мога и имам дипломи и тюф сертификати за тях.
Maшинен инженер, колега?!

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
Нц.По диплома съм електроизчислителна техника, а по призвание ОВиК специалист.
Дефакто съм скъпоплатен общ работник със ръководноорганизаторски функции.
Ама живот какво да го правиш. Мен не ми пречи тази работа, пречи ми, че няма читави хора с които да я работя.
Иначе за парите си прав.За този къртовски труд парите са смешни на фона на белите държави.

Дефакто съм скъпоплатен общ работник със ръководноорганизаторски функции.

Ама живот какво да го правиш. Мен не ми пречи тази работа, пречи ми, че няма читави хора с които да я работя.
Иначе за парите си прав.За този къртовски труд парите са смешни на фона на белите държави.

slatanic написа:Нц.По диплома съм електроизчислителна техника, а по призвание ОВиК специалист.![]()
Дефакто съм скъпоплатен общ работник със ръководноорганизаторски функции.![]()
един съвет- хубаво- свършил си мръсната работа дето никой не е искал да я свърши. ама понеже не ти е работа и не ти плащат за това- аз бих им го изкарал през носа на подчинени (тези дето е трябвало да го свършат) и на началници (да им обясниш, че не ти плащат да изглеждаш като стийм пънк екшън хиро и това да не се повтаря щото ще убият детето в тебе а това като стане - кофти за производствения процес и за тях)
случайни мисли...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това е участа на можещите и способните хора да ги товарят с работа повече от другите защото ще я свършат . Така е навсякъде по света , не само тука . Въпрос на управленски решения мотивация кариеризъм и интриги е.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:Това е участа на можещите и способните хора да ги товарят с работа повече от другите защото ще я свършат . Така е навсякъде по света , не само тука . Въпрос на управленски решения мотивация кариеризъм и интриги е.
пак не разбра какво написах...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Jordana написа:Това е участа на можещите и способните хора да ги товарят с работа повече от другите защото ще я свършат . Така е навсякъде по света , не само тука . Въпрос на управленски решения мотивация кариеризъм и интриги е.
пак не разбра какво написах...
Знаеш какво работя, ще ти кажа как е при нас. Като цяло в държавата. Плащат малко и никой не ебава да работи. Всички мои познати, които имат някакъв бизнес се оплакват, че няма работници. Накараш го да свърши нещо и той си тръгва. Гледам обяви, дето плащат до $50К и никой не им обръща внимание. При нас ... Тримата най-големи плюс акаунтинга са тук от години. Регионални мениджъри, супервайзъри и надолу са като река. Супервайзър, на кого да си го изкара? Тия под него просто се връткат и си тръгват. И аз съм го правил това преди години в Монреал. На втората работа. Опитаха се да ни накарат да работим четири часа за $10 общо и ние директно си тръгнахме. Целият екип. Познай, как за 15 секунди всичко се оправи...
Понеже не влизам с телефон на кофти места викам днес да ви сложа едно фото да видите, че и на тясна дупка не е хубаво човек да попадне. 
А кажете как минава 190см 90кила оттам без да се заглави с пълно бойно.
Колегата ме гледа и се радва отвън, че е дебел.
... А да... следващата дупка зад мен беше по тясна и от тази, ама там вече не издържах и отрязах стената.

А кажете как минава 190см 90кила оттам без да се заглави с пълно бойно.

Колегата ме гледа и се радва отвън, че е дебел.

... А да... следващата дупка зад мен беше по тясна и от тази, ама там вече не издържах и отрязах стената.

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
Дежа Ву... Влизам съм във всякакви танкове по корабите през такива отвори, вкл. фекален танк, за да инспектирам корпусна работа. В товарните танкове на големите танкери е голямия купон, те са на няколко нива и трябва да се внимава вътре, и макар да е вентилиран 48 часа, яко се надрусваш с пари ако стоиш повече от час...
Вие в какво влизате?
Вие в какво влизате?

Пак е вид резервоар/барабан да речем ама тук налягането стандартно е около 150 бара и температурата може да иде на 560 градуса. 
Бонуса е че ако вземе да се отвори някой от крановете няма и да имам време да разбера какво е станало докато дойде парата.
Здраве да е вижда му се края... на този..
Аз вентилирам нон стоп щото дупката е това дето се вижда и има още една от другата страна на 14 метра от мен пак такава.
И въздух йок. А и има една черна гняс като графитен прах дето няма миене и ти разказва играта и с маската та какво остава без.А като нахлупя и заваръчната маска ставам сина на Вейдър...

Бонуса е че ако вземе да се отвори някой от крановете няма и да имам време да разбера какво е станало докато дойде парата.

Аз вентилирам нон стоп щото дупката е това дето се вижда и има още една от другата страна на 14 метра от мен пак такава.
И въздух йок. А и има една черна гняс като графитен прах дето няма миене и ти разказва играта и с маската та какво остава без.А като нахлупя и заваръчната маска ставам сина на Вейдър...

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
slatanic написа:Пак е вид резервоар/барабан да речем ама тук налягането стандартно е около 150 бара и температурата може да иде на 560 градуса.
Аз го виждам, че е резервоар, котелен барабан?... струва ми се нещо, че си някой тец, аец...