Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Икономическата криза 2020-2022
Ако Путин продължава да затяга кранчето за Европа, от Западна Европа да не решат, че ни е позволено вече да намерим 

Top Gun Maverick написа:Сега слушах интервю с онзи дългокосия Ричард Алибегов май се казваше, относно задаващата се ковид вълна и евентуални ограничения в бранша от правителството. Категоричен е, ще излизат с обща позиция, че нито едно заведение няма да спазва абсолютно никакви мерки въведени от това правителство. Обясни за многото лъжи наговорени от управляващите относно бранша, празните обещания, спрените помощи и общо взето кръчми ще има.
За какви помощи реват тея цървули

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:Сега слушах интервю с онзи дългокосия Ричард Алибегов...
Тоя пак откъде го изтърваха, че е изскочил в новините

Както обичам да казвам, пак ги активираха такива като него

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
seimo написа:Top Gun Maverick написа:Сега слушах интервю с онзи дългокосия Ричард Алибегов май се казваше, относно задаващата се ковид вълна и евентуални ограничения в бранша от правителството. Категоричен е, ще излизат с обща позиция, че нито едно заведение няма да спазва абсолютно никакви мерки въведени от това правителство. Обясни за многото лъжи наговорени от управляващите относно бранша, празните обещания, спрените помощи и общо взето кръчми ще има.
За какви помощи реват тея цървулиВсичко са вдигнали до безобразие, а качеството е нула. Предвид че хората покрай ковид отвикнаха да ходят на заведения през ден, кризата и високите цени очаквам заслужени масови фалити скоро.
Щях да пиша същото

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тук нещата са доста 'по-лесни'! Просто всеки 'гласува' с парите си, като решава дали да ги похарчи на определено място или не ... Пазарна икономика от най-чист вид!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Не е смешно 

Тази зима Путин ще докаже на Европа, че глобалното затопляне е мит.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
С какво ще се отоплявате зимата?
Ние сме на газ централно и от сега почвам да събирам пари за тая зима, че нещата отиват на лошо. От този месец вече природния газ за киловат стана по скъп от тока с 0.02ст на kw по мои изчисления *(с доставка/разпределение).
Даже пропан бутана е по евтин на kw в момента, което е нелепо, но не ми се мъкнат бутилки като ненормален.
Купувам в момента маслени радиатори и конвектори от олх и ще пускам бойлера ако цените се задържат такива или се вдигнат. За догодина може да се наложи инвестиция в термопомпа, че сега още не съм подготвен финансово и психически за такава сума.
Ние сме на газ централно и от сега почвам да събирам пари за тая зима, че нещата отиват на лошо. От този месец вече природния газ за киловат стана по скъп от тока с 0.02ст на kw по мои изчисления *(с доставка/разпределение).
Даже пропан бутана е по евтин на kw в момента, което е нелепо, но не ми се мъкнат бутилки като ненормален.
Купувам в момента маслени радиатори и конвектори от олх и ще пускам бойлера ако цените се задържат такива или се вдигнат. За догодина може да се наложи инвестиция в термопомпа, че сега още не съм подготвен финансово и психически за такава сума.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Днес в една малка бензиностанция 'Лукойл' (в Чепеларе) ми се направиха на интересни и ми отказаха с довода, че отстъпката за двуколесни била само за L1e - мотопеди
! Мотоциклетите се водят L3e... Сутрината в Пловдив нямах проблем със отстъпките, дори си добават и тази от картата, ако водача има такава! Сега погледнах как са описани категориите с право на отстъпка и навсякъде пише категория L ! Така ли е или бъркам нещо?

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Съвет , не зареждай точно там , имали сме кофти случаи точно с гориво от там и то не веднъж … Круиза ти е на 3-4 минутки от там …ildivvy написа:Днес в една малка бензиностанция 'Лукойл' (в Чепеларе) ми се направиха на интересни и ми отказаха с довода, че отстъпката за двуколесни била само за L1e - мотопеди! Мотоциклетите се водят L3e... Сутрината в Пловдив нямах проблем със отстъпките, дори си добават и тази от картата, ако водача има такава! Сега погледнах как са описани категориите с право на отстъпка и навсякъде пише категория L ! Така ли е или бъркам нещо?
Иначе и на мен днес там ми отказаха на пикапа , но нормално той се бил водеил товарен , а зареждам там защото се ползва само за гората и няма винетка.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ivanski_2 написа:Съвет , не зареждай точно там , имали сме кофти случаи точно с гориво от там и то не веднъж … Круиза ти е на 3-4 минутки от там …ildivvy написа:Днес в една малка бензиностанция 'Лукойл' (в Чепеларе) ми се направиха на интересни и ми отказаха с довода, че отстъпката за двуколесни била само за L1e - мотопеди! Мотоциклетите се водят L3e... Сутрината в Пловдив нямах проблем със отстъпките, дори си добават и тази от картата, ако водача има такава! Сега погледнах как са описани категориите с право на отстъпка и навсякъде пише категория L ! Така ли е или бъркам нещо?
Иначе и на мен днес там ми отказаха на пикапа , но нормално той се бил водеил товарен , а зареждам там защото се ползва само за гората и няма винетка.![]()
Съвет! Избягвам всякакви лукойли

след като колата ми почти спря на магистралата след зареждане на тая до Бизнес Парк София

После четох, че доста хора имат драми. Дори тук във форума ми казаха колегите, да не правя такива грешки повече!
Та зареждал съм след това дори на бензиностанции в малки градчета, дето са Сам съм си рекърдс и няма проблеми.
Никога повече Лукойл, докато има други бензиностанции...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

Целият екип от екотерористи, които принудиха преди 10 години Германия да се откаже от ядрена енергетика са представени да получат държавни награди от Руската федерация.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:Съвет , не зареждай точно там , имали сме кофти случаи точно с гориво от там и то не веднъж … Круиза ти е на 3-4 минутки от там …ildivvy написа:Днес в една малка бензиностанция 'Лукойл' (в Чепеларе) ми се направиха на интересни и ми отказаха с довода, че отстъпката за двуколесни била само за L1e - мотопеди! Мотоциклетите се водят L3e... Сутрината в Пловдив нямах проблем със отстъпките, дори си добават и тази от картата, ако водача има такава! Сега погледнах как са описани категориите с право на отстъпка и навсякъде пише категория L ! Така ли е или бъркам нещо?
Иначе и на мен днес там ми отказаха на пикапа , но нормално той се бил водеил товарен , а зареждам там защото се ползва само за гората и няма винетка.![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Всъщност, там сложих само за 15лв, колкото да се прибера по-сигурно до Пловдив! Това ми е второто спиране на тази бензиностанция в живота, като предишното беше пред 2-3 години май... Зараждах на ЕКО, но по едно време ми направиха отстъпките с карта в Лукойл доста добри и затова почнах там! Отделно има няколко на точно определени места, които са ми доста удобни... Най-много да ги сменя отново с ЕКО и Петрол... Днес зареждах на две места и нямаше проблем с отстъпките...

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
ildivvy написа:Тук нещата са доста 'по-лесни'! Просто всеки 'гласува' с парите си, като решава дали да ги похарчи на определено място или не ... Пазарна икономика от най-чист вид!
Абе мани ти. Като си говорихме същото за цените на бензина и дизела се оказа, че и 10лв да стане повечето хора в метро и рейс няма да стъпят.
Сега и с ракията, салатата и по некое друго пилешко филе с корн флейкс ще се окаже съвсем същото. Така, че цените са си съвсем нормални, нищо им няма

По този повод:
Гейм, сет и мач
"Agree to end the underpricing of fossil fuels, which is the principal factor preventing a clean energy transition."
Гейм, сет и мач

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
https://news.bg/int-politics/turtsiya-e ... briks.html
Това го оставям тука специално за фен бой групата на санкциите
Това го оставям тука специално за фен бой групата на санкциите

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...