Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от TNT » 14 Юли 2022, 12:08

Ако Путин продължава да затяга кранчето за Европа, от Западна Европа да не решат, че ни е позволено вече да намерим :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 14 Юли 2022, 12:14

Top Gun Maverick написа:Сега слушах интервю с онзи дългокосия Ричард Алибегов май се казваше, относно задаващата се ковид вълна и евентуални ограничения в бранша от правителството. Категоричен е, ще излизат с обща позиция, че нито едно заведение няма да спазва абсолютно никакви мерки въведени от това правителство. Обясни за многото лъжи наговорени от управляващите относно бранша, празните обещания, спрените помощи и общо взето кръчми ще има. :ok:

За какви помощи реват тея цървули :banghead: Всичко са вдигнали до безобразие, а качеството е нула. Предвид че хората покрай ковид отвикнаха да ходят на заведения през ден, кризата и високите цени очаквам заслужени масови фалити скоро.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Юли 2022, 16:46

Top Gun Maverick написа:Сега слушах интервю с онзи дългокосия Ричард Алибегов...

Тоя пак откъде го изтърваха, че е изскочил в новините :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Както обичам да казвам, пак ги активираха такива като него :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 14 Юли 2022, 18:21

seimo написа:
Top Gun Maverick написа:Сега слушах интервю с онзи дългокосия Ричард Алибегов май се казваше, относно задаващата се ковид вълна и евентуални ограничения в бранша от правителството. Категоричен е, ще излизат с обща позиция, че нито едно заведение няма да спазва абсолютно никакви мерки въведени от това правителство. Обясни за многото лъжи наговорени от управляващите относно бранша, празните обещания, спрените помощи и общо взето кръчми ще има. :ok:

За какви помощи реват тея цървули :banghead: Всичко са вдигнали до безобразие, а качеството е нула. Предвид че хората покрай ковид отвикнаха да ходят на заведения през ден, кризата и високите цени очаквам заслужени масови фалити скоро.

Щях да пиша същото :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Юли 2022, 20:02

Тук нещата са доста 'по-лесни'! Просто всеки 'гласува' с парите си, като решава дали да ги похарчи на определено място или не ... Пазарна икономика от най-чист вид!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Юли 2022, 17:09

Не е смешно :conf:

Тази зима Путин ще докаже на Европа, че глобалното затопляне е мит.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 16 Юли 2022, 19:41

С какво ще се отоплявате зимата?
Ние сме на газ централно и от сега почвам да събирам пари за тая зима, че нещата отиват на лошо. От този месец вече природния газ за киловат стана по скъп от тока с 0.02ст на kw по мои изчисления *(с доставка/разпределение).
Даже пропан бутана е по евтин на kw в момента, което е нелепо, но не ми се мъкнат бутилки като ненормален.
Купувам в момента маслени радиатори и конвектори от олх и ще пускам бойлера ако цените се задържат такива или се вдигнат. За догодина може да се наложи инвестиция в термопомпа, че сега още не съм подготвен финансово и психически за такава сума.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 16 Юли 2022, 20:35

Днес в една малка бензиностанция 'Лукойл' (в Чепеларе) ми се направиха на интересни и ми отказаха с довода, че отстъпката за двуколесни била само за L1e - мотопеди :banghead: ! Мотоциклетите се водят L3e... Сутрината в Пловдив нямах проблем със отстъпките, дори си добават и тази от картата, ако водача има такава! Сега погледнах как са описани категориите с право на отстъпка и навсякъде пише категория L ! Така ли е или бъркам нещо?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 17 Юли 2022, 20:02

ildivvy написа:Днес в една малка бензиностанция 'Лукойл' (в Чепеларе) ми се направиха на интересни и ми отказаха с довода, че отстъпката за двуколесни била само за L1e - мотопеди :banghead: ! Мотоциклетите се водят L3e... Сутрината в Пловдив нямах проблем със отстъпките, дори си добават и тази от картата, ако водача има такава! Сега погледнах как са описани категориите с право на отстъпка и навсякъде пише категория L ! Така ли е или бъркам нещо?
Съвет , не зареждай точно там , имали сме кофти случаи точно с гориво от там и то не веднъж … Круиза ти е на 3-4 минутки от там …
Иначе и на мен днес там ми отказаха на пикапа , но нормално той се бил водеил товарен , а зареждам там защото се ползва само за гората и няма винетка. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Юли 2022, 20:21

ivanski_2 написа:
ildivvy написа:Днес в една малка бензиностанция 'Лукойл' (в Чепеларе) ми се направиха на интересни и ми отказаха с довода, че отстъпката за двуколесни била само за L1e - мотопеди :banghead: ! Мотоциклетите се водят L3e... Сутрината в Пловдив нямах проблем със отстъпките, дори си добават и тази от картата, ако водача има такава! Сега погледнах как са описани категориите с право на отстъпка и навсякъде пише категория L ! Така ли е или бъркам нещо?
Съвет , не зареждай точно там , имали сме кофти случаи точно с гориво от там и то не веднъж … Круиза ти е на 3-4 минутки от там …
Иначе и на мен днес там ми отказаха на пикапа , но нормално той се бил водеил товарен , а зареждам там защото се ползва само за гората и няма винетка. :D

Съвет! Избягвам всякакви лукойли :censored: :censored: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
след като колата ми почти спря на магистралата след зареждане на тая до Бизнес Парк София :banghead: :banghead: :banghead:
После четох, че доста хора имат драми. Дори тук във форума ми казаха колегите, да не правя такива грешки повече!

Та зареждал съм след това дори на бензиностанции в малки градчета, дето са Сам съм си рекърдс и няма проблеми.
Никога повече Лукойл, докато има други бензиностанции...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Юли 2022, 20:53

Целият екип от екотерористи, които принудиха преди 10 години Германия да се откаже от ядрена енергетика са представени да получат държавни награди от Руската федерация.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 17 Юли 2022, 21:23

ivanski_2 написа:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Всъщност, там сложих само за 15лв, колкото да се прибера по-сигурно до Пловдив! Това ми е второто спиране на тази бензиностанция в живота, като предишното беше пред 2-3 години май... Зараждах на ЕКО, но по едно време ми направиха отстъпките с карта в Лукойл доста добри и затова почнах там! Отделно има няколко на точно определени места, които са ми доста удобни... Най-много да ги сменя отново с ЕКО и Петрол... Днес зареждах на две места и нямаше проблем с отстъпките...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 17 Юли 2022, 22:48

ildivvy написа:Тук нещата са доста 'по-лесни'! Просто всеки 'гласува' с парите си, като решава дали да ги похарчи на определено място или не ... Пазарна икономика от най-чист вид!

Абе мани ти. Като си говорихме същото за цените на бензина и дизела се оказа, че и 10лв да стане повечето хора в метро и рейс няма да стъпят.
Сега и с ракията, салатата и по некое друго пилешко филе с корн флейкс ще се окаже съвсем същото. Така, че цените са си съвсем нормални, нищо им няма :bchug:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Юли 2022, 2:07

По този повод:

"Agree to end the underpricing of fossil fuels, which is the principal factor preventing a clean energy transition."

Гейм, сет и мач :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Юли 2022, 9:09

https://news.bg/int-politics/turtsiya-e ... briks.html
Това го оставям тука специално за фен бой групата на санкциите :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата