България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Exclusive89 » 02 Окт 2022, 21:04

Аз няма да казвам нищо за куките, имам няколко познати/приятели, всички са чисти като момина сълза, никакви магарии не могат да правят (НЕ вярвайте на мен :mhihi: ) :mrgreen:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Окт 2022, 22:11

Ама вие на тези паркинги на МВР да не мислите, че нещо специално се случва и някой обикаля денонощно да гледа колите там? :mhihi: Съвсем спокойно минаваш с едно шише бензин и филма приключва, а полицаите ще се чешат по главите как така е станало като никога не е ставало. Рутинно те въобще не обръщат внимание на тези паркинги защото в общия случай на тях има коли, от които растат цветя и бурени от стоенето. На никой няма да му дойде на акъла, че някой ще пали нещо. Повече от ясно е, че тука е даден някой лев на някой, минава и го думка. Забрави полицай да си жертва кариерата за такава тъпотия. Рутината, рутината и безхаберието скапват всичко и се стига до комични понякога ситуации като тая.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Окт 2022, 22:21

Top Gun Maverick написа:Боклукът убил дрогиран с колата си момичето в Шумен сега излиза, че бил с отрицателна проба. Това било така според адвоката му защото бил на зъболекар и му били три вида упойка. Появиха се съмнения, че има прикриване на случая там и националната прокуратура изземва случая от Шумен. Гешев каза, че бил бесен и това било точното описание. Сега ще разследват как са се прикривали нещата, а междувременно джипа, които е веществено доказателство, мистериозно изгорял на паркинга на МВР. :dummy:

steeN написа:Този явно е някакъв много нагоре във веригата.

Те сем. Кюркчиеви не са случайни. Собственици са на половината работещи бизнеси в Шумен - Фикосота, Теси, Алтерм и още...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Окт 2022, 8:07

От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 04 Окт 2022, 11:38

Top Gun Maverick написа:От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.

От утре да очакваме ограничение 90 :)

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 04 Окт 2022, 12:59

STEVAL написа:
Top Gun Maverick написа:От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.

И една камера :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Окт 2022, 13:34

c04 написа:
STEVAL написа:

пак ли ще има 5 години хранилка :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Окт 2022, 14:18

Bate Boiko напъналия магистралите.
Личи как :mrgreen:
Хм,хм...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 04 Окт 2022, 14:40

vicho написа:
c04 написа:
STEVAL написа:

минимум :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 04 Окт 2022, 15:17

c04 написа:
vicho написа:
c04 написа:
STEVAL написа:

минимум :mhihi:

4 РПУ-та са на този участък, с по 2-3 отбивки. 1 камера в посока е минимума :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Окт 2022, 18:22

Онзи от околовръстното чух по радиото, че го оставят за постоянно в ареста. Казал, че съжалявал, не бил лош човек и искал домашен арест. Съдът отказал и преценил, че е по-добре да стои за постоянно в ареста и е окончателно.
Сега, по-интересното. Прокуратурата е задействана и МВР също проверява за действията на двама полицаи точно преди катастрофата. Двамата са били с патрул там някъде и можели да се намесят в нещо си точно, но не го направили. Демерджиев(май секретаря на МВР, че напоследък всеки сменят, не можем да ги запомним :mhihi: )казал, че не може да даде подробности заради разследването. Отстранени са от работа и нещата хич не са хубави. Не вярвам да излезе, че са го спирали и пуснали, но съвсем спокойно може да са го мернали, че не кара нормално и да не са предприели никакви действия. За трето не се сещам, вие?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Окт 2022, 18:33

Имаше някъде статия, че тия двамата го били спрели и тествали някъде покрай Бояна, той бутнал по 2-300лв на калпак и да го ескортират до вкъщи ама на околовръстното им подал бинокъла, а като направил белята тия обърнали и дим да ги няма :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 04 Окт 2022, 18:35

Твърди, че им дал 200 лв и те му правили отцепка и ескорт. Което може да обясни защо реното е излязло от локалното, ако са набутали другите коли там. И служебния министър каза, че са вече отстранени.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Окт 2022, 19:27

Аз съвсем официално се отказвам вече да бъда буден гражданин, европеец и нормален човек. Ще съм си пак Ганьо с превишената скорост, уейза, антирадара, и стикера на номера на мотора.

Не знам защо полицая, който ескортира престъпници, прави отцепка на крадци и прикрива убийци е полицай, а аз дето карам с превишена скорост съм престъпник.

Защо прокурора и съдията, които взимат подкупи за да “оправят нещата” са служители на закона, а аз ако открадна нещо съм престъпник?

След повече от две години сигнали, обаждания, мейли, снимки просто осъзнавам, че държава няма. Всичките тия простотии за войни по пътищата, контрол, глоби и санкции са само мижи да те лажем и средство за пълнене на бюджета.

Същото и за разните еко зони и екологични инициативи. От 2 години не мога да ги накарам да спрат тези два строежа да свинят улицата и да трупат тонове прах. Но с нашите пари си купиха тролеи за един или два милиона на брой бяха, които пуснаха по тази улица, че да са екологични.

И конкретния повод. Отивайки надолу имах знак да вляза в насрещното. Но на отсрещната страна при изкачването знак, че е двупосочно няма. На завоя се засякох с кола, която и идея нямаше, че движението е двупосочно заради липсата на знак и си караше в лявата част на платното заради дупките. (Брембо Стилема е голяма спирачка :mhihi:).

Обадих се на 112, Инспектората и Общината. Навсякъде ми бе обяснено, че не е техен проблем. Е, и мой не е вече..

Тук се вижда много добре по-надолу по пътя как камиона си пердаши в насрещното и изобщо не го бърка. Организация на движението няма. Проект за такава също (спрях да се представя за полицай и питах), отговорника на цялата работа беше един мазен мангал, който едва ли може и името си да напише.

Изображение
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Окт 2022, 19:32

bum_bum написа:Аз съвсем официално се отказвам вече да бъда буден гражданин, европеец и нормален човек. Ще съм си пак Ганьо с превишената скорост, уейза, антирадара, и стикера на номера на мотора.

Не знам защо полицая, който ескортира престъпници, прави отцепка на крадци и прикрива убийци е полицай, а аз дето карам с превишена скорост съм престъпник.

Защо прокурора и съдията, които взимат подкупи за да “оправят нещата” са служители на закона, а аз ако открадна нещо съм престъпник?

След повече от две години сигнали, обаждания, мейли, снимки просто осъзнавам, че държава няма. Всичките тия простотии за войни по пътищата, контрол, глоби и санкции са само мижи да те лажем и средство за пълнене на бюджета.

Същото и за разните еко зони и екологични инициативи. От 2 години не мога да ги накарам да спрат тези два строежа да свинят улицата и да трупат тонове прах. Но с нашите пари си купиха тролеи за един или два милиона на брой бяха, които пуснаха по тази улица, че да са екологични.

И конкретния повод. Отивайки надолу имах знак да вляза в насрещното. Но на отсрещната страна при изкачването знак, че е двупосочно няма. На завоя се засякох с кола, която и идея нямаше, че движението е двупосочно заради липсата на знак и си караше в лявата част на платното заради дупките. (Брембо Стилема е голяма спирачка :mhihi:).

Обадих се на 112, Инспектората и Общината. Навсякъде ми бе обяснено, че не е техен проблем. Е, и мой не е вече..

Тук се вижда много добре по-надолу по пътя как камиона си пердаши в насрещното и изобщо не го бърка. Организация на движението няма. Проект за такава също (спрях да се представя за полицай и питах), отговорника на цялата работа беше един мазен мангал, който едва ли може и името си да напише.

Изображение

Сега Маверикът ще ти обясни, че си се объркал :bchug: :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Полицаите, прокурорите и т.н. са най-честните хорица, а на 112 реагират на милисекундата :mhihi:

Почвам да си мисля, че Казанлък е в Германия! :dunno: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата