България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Хора, нека не си говорим глупости - няма как и защо пресичащите на пешеходна пътека да са виновни за това, че някой ги блъска.
Затова има табели - виждаш, че има пешеходна пътека, виждаш, че е оживено - вероятно ще съобразиш скоростта си и няма да минеш с точно 50, щото толкова е ограничението. Нито са прекалено на често пешеходните пътеки, нито сме Рим - да гъмжи от туристи.
Малко внимание от наша страна ще спести много инциденти.
П.П.: Точно 1.4км му трябва на форд ка първо поколение да се засили със 160. Подозирам малко повече, за да спре, което според мен е проблемът в цялата идея на "слаби коли за млади шофьори"...
Затова има табели - виждаш, че има пешеходна пътека, виждаш, че е оживено - вероятно ще съобразиш скоростта си и няма да минеш с точно 50, щото толкова е ограничението. Нито са прекалено на често пешеходните пътеки, нито сме Рим - да гъмжи от туристи.
Малко внимание от наша страна ще спести много инциденти.
П.П.: Точно 1.4км му трябва на форд ка първо поколение да се засили със 160. Подозирам малко повече, за да спре, което според мен е проблемът в цялата идея на "слаби коли за млади шофьори"...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз неведнъж съм писал тук за мои колеги, които буквално скачат на пътеката и край, всичко замръзва. И очакват друг да ги пази, и съм се карал с тях по тая тема, но те си знаят тяхното. Има пътека, значи скачат с двата крака. А пък аз чинно си чакам и гледам дори задната кола дали спира, щото кел файда, ако първия спре, а втория го нацели с 50-60-70 км. И въпреки това, преди години една госпожа ме въртя по продължение на колата си, щото не ме видя от А колонката и тръгна.
За това и казах възпитание по-горе. Да възпиташ детето си как се пресича, кога, оглежда се. Ежедневно ставам свидетел на майки с деца в ръце, минавайки на червен светофар, щото нямало коли или пък са далече. И? Спестиш 5 секунди, които могат да костват живота ти. И утре това дете на 10 години ще реши, че колата е далеч и айде пак статистика.
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
За това и казах възпитание по-горе. Да възпиташ детето си как се пресича, кога, оглежда се. Ежедневно ставам свидетел на майки с деца в ръце, минавайки на червен светофар, щото нямало коли или пък са далече. И? Спестиш 5 секунди, които могат да костват живота ти. И утре това дете на 10 години ще реши, че колата е далеч и айде пак статистика.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
sme666ko написа: Други коли не се виждат около момента на удара с пешеходците.
В първата секунда на клипа се вижда, че някой прави десен завой от ул. Русе към Сливница. 2-3 секунди след това преминава и форда.
Къде са били пешеходците, докато първата кола прави десния завой. Дали този с десния завой, не е принудил форда да мине в лявото платно, където вероятно са били и пешеходците.
Камерата която снима мисля, че е от паркинга на гумаджийницата.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Сега пешеходците излезнаха виновни, така ли? В случая двама млади, които са си заминали, лека им пръст!
Да ви питам, вие сериозни ли сте? Щото:
- пешеходните пътеки са означени със знаци;
- пешеходните пътеки са означени с маркировка;
- в града има ограничение на скоростта, в някои зони дори са доста ниски;
- в градски условия се кара с повишено внимание, особено като има знаци, маркировка, ограничена видимост и т.н.
Това, че някой си мисли, че може да си засили курника, щото било правичко не ви дава право да обвинявате пешеходците
P.S. На клипа се вижда как кара този убиец и нищо не може да го оправдае. Освен нашето лайняно подобие на съдебна система, разбира се

Да ви питам, вие сериозни ли сте? Щото:
- пешеходните пътеки са означени със знаци;
- пешеходните пътеки са означени с маркировка;
- в града има ограничение на скоростта, в някои зони дори са доста ниски;
- в градски условия се кара с повишено внимание, особено като има знаци, маркировка, ограничена видимост и т.н.
Това, че някой си мисли, че може да си засили курника, щото било правичко не ви дава право да обвинявате пешеходците

P.S. На клипа се вижда как кара този убиец и нищо не може да го оправдае. Освен нашето лайняно подобие на съдебна система, разбира се

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз съм далеч от мисълта, че пешеходците, лека им пръст, са виновни. Коментираме момента, че дори предвид изброените от теб фактори, е хубаво, когато тръгне някой да пресича, все пак да спре и се огледа какво е положението.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
randity написа:Аз съм далеч от мисълта, че пешеходците, лека им пръст, са виновни. Коментираме момента, че дори предвид изброените от теб фактори, е хубаво, когато тръгне някой да пресича, все пак да спре и се огледа какво е положението.
това няма нужда да го коментирате, защото нагнетявате излишно напрежение

Аз на клипа виждам кола която минава минимум със 110-120, тоя е абсолютен убиец
Трябва да се нацвъкат адски високи легнали полицаи през 150-200 метра и те така, аз лично не виждам алтернативи

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
https://www.google.com/maps/@42.740101, ... authuser=0
Плочките на кръговото не са паднали от самосебе си
Истината е,че ние сме тоталните уроди!Знам и съм сигурен ,че тук има супер много качествени,възпитани,културни хора...но това което гледам по пътищата,тв и тн. не мога да си го обясня.И млади,средна възраст и дърти..нагледал съм се на простотий!
Плочките на кръговото не са паднали от самосебе си

Истината е,че ние сме тоталните уроди!Знам и съм сигурен ,че тук има супер много качествени,възпитани,културни хора...но това което гледам по пътищата,тв и тн. не мога да си го обясня.И млади,средна възраст и дърти..нагледал съм се на простотий!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Не можела да вдигне 100...![]()
Няколко дни се возя с 8цата (кола дето има сила и сравнително бързо ускорява дори като не я натискаш) из София, на всеки светофар ме правят смешен разни въшки.
Вчера на Борис 3ти, от Красно село посока Владая един го следвах до 80 и върнах газта, той продължи да натиска с първия Ситроен Ц3, кажи речи същия сандък като Форд КА.
Да, всякакви младежи - момчета и момичета яко се напъват с тия въшки

За мен е липса на възпитание и образование. И са много рискови и нагли.
Отделно другото рисково явление е, мъже и жени на средна възраст (като мен

с разни нови малки френски, корейски и японски сув-чета. Много са бързи и пътя е техен. Мега нагли.
Най ми е смешно, като карам на баща ми е36-цата. То ме засичат, то свирят за няма нищо, показват колко са бързи

Кво доказваш на 29 годишно бмв

ПС. Един мой много близък човек, даде на дъщеря си, като взе книжка, Scirocco R. Една от старите му коли.
Само че, я възпита както трябва като шофьор и до момента, вече 2-3 години, няма и драскотина по колата.
И съм я засичал малката много пъти как кара. Идеална си е.
Да чукнем на дърво.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Спокойно,Марковски вече му каза...да лъже че кола отсреща го е заслепила и затова не е видял пешеходците.
Това го знам и от хора с системата,при ПТП,ако е ден казваш че слънцето те е заслепило,вечер кола срещу теб.
И това ще мине и замине,да почиват в Мир тези млади хора.
Това го знам и от хора с системата,при ПТП,ако е ден казваш че слънцето те е заслепило,вечер кола срещу теб.
И това ще мине и замине,да почиват в Мир тези млади хора.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Това няма как да помогне. Заслепила го кола, влезнала в насрещното, няма ли я там колата или да има свидетели да и посочат рег. номер все тая. Като с сте заслепили е трябвало да караш по-бавно. Тия глупости ще ги говорят пред хората и съдията за да се смекчи натиска върху шофьора.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Спускайки се от моста на захарна фабрика има перфектните условия и асфалт да вдигне 120+ с тоя дарак. Допускам, че се е кефил на лесното ускорение.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз съм имал астра с 60к.с и съвсем прилично достигаше 160+км/ч, та слабата кола не е въобще по-безопасна, дори напротив, може да се засили що годе, но ни спирачки има, ни окачване, ни пътно поведение.
За мен поне пешеходците трябва да са също толкова отговорни към участието си в движението, колкото и шофьорите. Не знам за вас, но аз никога не се разхождам с две слушалки в ушите пеша, винаги поне едното ухо слуша какво се случва по пътя около мен за всеки случай.
За мен поне пешеходците трябва да са също толкова отговорни към участието си в движението, колкото и шофьорите. Не знам за вас, но аз никога не се разхождам с две слушалки в ушите пеша, винаги поне едното ухо слуша какво се случва по пътя около мен за всеки случай.

Аз се чудя как в един часа през нощта на празна улица не са чули приближаващ се с висока скорост автомобил. Това не мога да си го обясня по никакъв начин.
spirco написа:Аз се чудя как в един часа през нощта на празна улица не са чули приближаващ се с висока скорост автомобил. Това не мога да си го обясня по никакъв начин.
Ако си със слушалки може нищо да не чуеш….
За астрата 60 коня и 160км/ч…. Не съм сигурен. 140 може би… ако имаш мегдан ….
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила