Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от DigitalExile » 18 Сеп 2024, 14:43

Не разбирам какво го мъдрите още.
Каквото дава в сайта които съм дал, до тогава ви е валиден прегледа.
Няма значение какво картонче имате, ако там е невалиден се води невалиден за пред всяка институация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Сеп 2024, 15:10

DigitalExile написа:Не разбирам какво го мъдрите още.
Няма значение какво картонче имате, ако там е невалиден се води невалиден за пред всяка институация.

Според мен идеята на питащият е , дали да отиде поне ден преди тази дата или може и по-рано, съобразно автомобила кога е произведен, за да може да мине за 2 години.
Да пита в някое гтп най-добре де.
Последна промяна Е.Димитров на 18 Сеп 2024, 15:16, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Сеп 2024, 15:15

Моджо написа:Новите нямат такъв отрязък. Те нямат преглед дефакто, чисто нови са, няма какво да им преглеждат. Има стикер само. В талона пише, какво толкова го мъдрите.

Има талонче, не ходих до колата да видя за големият вариант, но малко талонче имат
1298.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 18 Сеп 2024, 15:20

Такова може и да има, трябва да проверя, не съм сигурен. Онова синьото го няма.
Да, преди тази дата /дата първа регистрация/ трябва да се направи ГТП, за да може после още 2 години да не се прави.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 18 Сеп 2024, 18:54

Е.Димитров написа:

Според мен идеята на питащият е , дали да отиде поне ден преди тази дата или може и по-рано, съобразно автомобила кога е произведен, за да може да мине за 2 години.

И всичко това чудене за 60-80лв. от горе.

поста ми ако се счита за спам да се изтрие.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Сеп 2024, 7:42

Tenata написа:
Е.Димитров написа:

И всичко това чудене за 60-80лв. от горе.

поста ми ако се счита за спам да се изтрие.

Според мен не става за 60-70 или 100 лева.
Това е малко, като някой да те чукне и да ти обясни, как да не се притесняваш, нали имаш каско.
Това е време, което трябва да се отдели, поне няколко часа по възможност в работен ден.
Редене на опашка, чакане, чакане, трафик в града...освен ако пункта не ти е пред вас и работи и в събота и неделя.
Поне аз така мисля.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 21 Сеп 2024, 12:14

Днес в провинцията минах преглед на е46 320д, 2003 г. без проблеми. Заприказвах се с чичото и му споделих притесненията си, че имам една американка, която уж е изрядна от към катализатори, но пак имам едно на ум. Отговорът му беше "докарай я, ще минеш" :D Явно вече си има начини

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Сеп 2024, 13:27

При мен има, ако някой е на зор, нека идва. Миналият ден един дядка не можеше да мине с едно фиатче миниван на газ, като го гледаш нито пуши, нито нищо. Казали му 0. и не знам си колко, пък не знам си що, казах му пункта където да иде да мине, че мислеше на скрап да я праща пък все си ремонтира сам какво може и я изкарва толкова често, колкото има и градушки общо взето без да броим паленето да я измие извън гаража. :mhihi: Ходил, нито е казвал, че другаде са го връщали, само казал да мина преглед и след половин час си взел колата там като я оглеждали и мерили нещо си.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Сеп 2024, 13:39

Това са добри новини , бурята в чашата с вода малко затихва с времето :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Сеп 2024, 14:07

DigitalExile написа:Не разбирам какво го мъдрите още...

Както и написах по-напред.
При колите, които са нов внос, съответно получават от старите стикери за преглед и в този сайт излиза, че не е валиден, но имаш документ, че е валиден. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 24 Сеп 2024, 17:45

Напротив, излиза валиден и пише "ПЪРВОНАЧАЛЕН"

Давам ти пак сайта:
https://rta.government.bg/services/chec ... index.html

Давам ти и списъка с номерата които вървят в момента в кат, колкото искаш номера провери и ще се убедиш сам.

https://www.mvr.bg/sdvr/дейности/пътна-полиция/полезна-пътна-информация/информация-за-налични-номера-в-опп---сдвр

Пак казвам, няма ли валиден ГТП в сайта, няма валиден ГТП за пред всяка институция, без значение какво листче имате.

Някой примери, информацията е публична така или иначе:

CB1412CE
CB1413CE
CB1423CE
CB1562CE
CB1567CE

Всичките са с едногодишен преглед и на всички пише "Има валиден първоначален технически преглед!" и "Няма данни за еко група"
Очевидно тези коли не са нови, защото прегледите важат 1г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 24 Сеп 2024, 20:28

КАТ нямат функция да мерят вредни емисии при коли които са от вторичния пазар-внос .Тяхната роля е да определят дали този автомобил е придобит законно (на база документация) и обшо техническо състояние -спирачки ,светлини и т.н..За това се казва "първоначален преглед" ,същото важи и за новозакупени автомобили от автосалона ,изключение правят МПС-тата за превоз на пътници -таксита,автобуси .Там наредбата е друга и ,за да се легализира един нов автомобил за копърка минава през ГТП .

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 26 Сеп 2024, 7:52

Някой имал ли е моя казус? По документи съм изряден от към ГТП, но в системата излиза че нямам валиден.
Идеи какво се случва в тази ситуация при пътна проверка?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 26 Сеп 2024, 8:31

Няма как да стане . Има нещо което не казваш - я смяна на номер, я друга глупост .
Дай рег номер или от сайта . Мини през пунка който са правили прегледа и попитай какво става .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 26 Сеп 2024, 10:37

andy написа:Някой имал ли е моя казус? По документи съм изряден от към ГТП, но в системата излиза че нямам валиден.
Идеи какво се случва в тази ситуация при пътна проверка?

Погледни номера на колата в документа за преглед.
Преди 4-5 години имах подобен казус, за две седмици след като бях минал преглед ме спукаха да ме спират, даже ме и гониха единия път с обяснението, че нямам преглед, а аз го бях минал, прясно. 5-тата или 6-тата кука накрая ми обясни, че са объркали номера в документа (една цифра беше грешна), 20лв ми стуваше да разбера какъв е проблема и след кратък спор, че в документа за преглед има ВИН и няма как да стане грешка, ми обясни, че трябва да се разправям с пункта, той беше в Перник, а аз в Бургас и понеже ми писна да ме спират на другия ден минах нов преглед.
Нямах идея, че и тази простотия може да се случи, май вече имаха камери по пунктовете.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата