Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Новите ГТП стикери
Не разбирам какво го мъдрите още.
Каквото дава в сайта които съм дал, до тогава ви е валиден прегледа.
Няма значение какво картонче имате, ако там е невалиден се води невалиден за пред всяка институация.
Няма значение какво картонче имате, ако там е невалиден се води невалиден за пред всяка институация.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
DigitalExile написа:Не разбирам какво го мъдрите още.
Според мен идеята на питащият е , дали да отиде поне ден преди тази дата или може и по-рано, съобразно автомобила кога е произведен, за да може да мине за 2 години.
Да пита в някое гтп най-добре де.
Последна промяна Е.Димитров на 18 Сеп 2024, 15:16, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Моджо написа:Новите нямат такъв отрязък. Те нямат преглед дефакто, чисто нови са, няма какво да им преглеждат. Има стикер само. В талона пише, какво толкова го мъдрите.
Има талонче, не ходих до колата да видя за големият вариант, но малко талонче имат
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Такова може и да има, трябва да проверя, не съм сигурен. Онова синьото го няма.
Да, преди тази дата /дата първа регистрация/ трябва да се направи ГТП, за да може после още 2 години да не се прави.
Да, преди тази дата /дата първа регистрация/ трябва да се направи ГТП, за да може после още 2 години да не се прави.
Хм,хм...
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Е.Димитров написа:DigitalExile написа:Не разбирам какво го мъдрите още.
Според мен идеята на питащият е , дали да отиде поне ден преди тази дата или може и по-рано, съобразно автомобила кога е произведен, за да може да мине за 2 години.
И всичко това чудене за 60-80лв. от горе.
поста ми ако се счита за спам да се изтрие.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Tenata написа:Е.Димитров написа:DigitalExile написа:Не разбирам какво го мъдрите още.
И всичко това чудене за 60-80лв. от горе.
поста ми ако се счита за спам да се изтрие.
Според мен не става за 60-70 или 100 лева.
Това е малко, като някой да те чукне и да ти обясни, как да не се притесняваш, нали имаш каско.
Това е време, което трябва да се отдели, поне няколко часа по възможност в работен ден.
Редене на опашка, чакане, чакане, трафик в града...освен ако пункта не ти е пред вас и работи и в събота и неделя.
Поне аз така мисля.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Днес в провинцията минах преглед на е46 320д, 2003 г. без проблеми. Заприказвах се с чичото и му споделих притесненията си, че имам една американка, която уж е изрядна от към катализатори, но пак имам едно на ум. Отговорът му беше "докарай я, ще минеш"
Явно вече си има начини

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
При мен има, ако някой е на зор, нека идва. Миналият ден един дядка не можеше да мине с едно фиатче миниван на газ, като го гледаш нито пуши, нито нищо. Казали му 0. и не знам си колко, пък не знам си що, казах му пункта където да иде да мине, че мислеше на скрап да я праща пък все си ремонтира сам какво може и я изкарва толкова често, колкото има и градушки общо взето без да броим паленето да я измие извън гаража.
Ходил, нито е казвал, че другаде са го връщали, само казал да мина преглед и след половин час си взел колата там като я оглеждали и мерили нещо си.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това са добри новини , бурята в чашата с вода малко затихва с времето 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
DigitalExile написа:Не разбирам какво го мъдрите още...
Както и написах по-напред.
При колите, които са нов внос, съответно получават от старите стикери за преглед и в този сайт излиза, че не е валиден, но имаш документ, че е валиден.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Напротив, излиза валиден и пише "ПЪРВОНАЧАЛЕН"
Давам ти пак сайта:
https://rta.government.bg/services/chec ... index.html
Давам ти и списъка с номерата които вървят в момента в кат, колкото искаш номера провери и ще се убедиш сам.
https://www.mvr.bg/sdvr/дейности/пътна-полиция/полезна-пътна-информация/информация-за-налични-номера-в-опп---сдвр
Пак казвам, няма ли валиден ГТП в сайта, няма валиден ГТП за пред всяка институция, без значение какво листче имате.
Някой примери, информацията е публична така или иначе:
CB1412CE
CB1413CE
CB1423CE
CB1562CE
CB1567CE
Всичките са с едногодишен преглед и на всички пише "Има валиден първоначален технически преглед!" и "Няма данни за еко група"
Очевидно тези коли не са нови, защото прегледите важат 1г.
Давам ти пак сайта:
https://rta.government.bg/services/chec ... index.html
Давам ти и списъка с номерата които вървят в момента в кат, колкото искаш номера провери и ще се убедиш сам.
https://www.mvr.bg/sdvr/дейности/пътна-полиция/полезна-пътна-информация/информация-за-налични-номера-в-опп---сдвр
Пак казвам, няма ли валиден ГТП в сайта, няма валиден ГТП за пред всяка институция, без значение какво листче имате.
Някой примери, информацията е публична така или иначе:
CB1412CE
CB1413CE
CB1423CE
CB1562CE
CB1567CE
Всичките са с едногодишен преглед и на всички пише "Има валиден първоначален технически преглед!" и "Няма данни за еко група"
Очевидно тези коли не са нови, защото прегледите важат 1г.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
КАТ нямат функция да мерят вредни емисии при коли които са от вторичния пазар-внос .Тяхната роля е да определят дали този автомобил е придобит законно (на база документация) и обшо техническо състояние -спирачки ,светлини и т.н..За това се казва "първоначален преглед" ,същото важи и за новозакупени автомобили от автосалона ,изключение правят МПС-тата за превоз на пътници -таксита,автобуси .Там наредбата е друга и ,за да се легализира един нов автомобил за копърка минава през ГТП .
Някой имал ли е моя казус? По документи съм изряден от към ГТП, но в системата излиза че нямам валиден.
Идеи какво се случва в тази ситуация при пътна проверка?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Няма как да стане . Има нещо което не казваш - я смяна на номер, я друга глупост .
Дай рег номер или от сайта . Мини през пунка който са правили прегледа и попитай какво става .
Дай рег номер или от сайта . Мини през пунка който са правили прегледа и попитай какво става .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
andy написа:Някой имал ли е моя казус? По документи съм изряден от към ГТП, но в системата излиза че нямам валиден.
Погледни номера на колата в документа за преглед.
Преди 4-5 години имах подобен казус, за две седмици след като бях минал преглед ме спукаха да ме спират, даже ме и гониха единия път с обяснението, че нямам преглед, а аз го бях минал, прясно. 5-тата или 6-тата кука накрая ми обясни, че са объркали номера в документа (една цифра беше грешна), 20лв ми стуваше да разбера какъв е проблема и след кратък спор, че в документа за преглед има ВИН и няма как да стане грешка, ми обясни, че трябва да се разправям с пункта, той беше в Перник, а аз в Бургас и понеже ми писна да ме спират на другия ден минах нов преглед.
Нямах идея, че и тази простотия може да се случи, май вече имаха камери по пунктовете.