Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Море 2025г.?!...

Мнение от empar » 06 Юни 2025, 10:17

Летенето, с или без малко дете, има една сходна особеност с пътуването с кола надълго - не е за всеки. :yes:
Всеки си има причина да го прави или не. Къде багаж много, къде колата неудобна, където дете не го свърта в кола, къде някой го е страх да лети или му става лошо па завои в кола и т.н.
За мен поне летенето към Гърция не върши работа.
Мислил съм го до безкрай, за какви ли не дестинации, и за лятна почивка със семейството и за зимна с пръчовете за риба - НЪЦ! В една тема за карането надълго съм разказвал. Все нещо не е както трябва и за това - по суша!

пп. На жената един братовчед, при който и жената и детето са сложни с колата за повече от 2ч, прави "хибрид". Той с колата и багажа, те на самолета с ръце в джобовете и се напасват да пристигнат едновременно. Да, излиза му златно, но пък всички са щастливи. :mrgreen:
Последна промяна empar на 06 Юни 2025, 10:19, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 06 Юни 2025, 10:18

Ако пътя с кола е 6-7 часа, не си заслужава със самолет.

Иначе, самолет определено е по-добре. Няма проблем с децата в самолет. Не бива хората да се притесняват и ограничават. Но си зависи от хората и от децата.

Големия ми син беше на 1г и малко, като го мъкнахме до Торонто и Монреал. Ник'ви успокоителни и глупости.

Даже си е бонус, като си с малко дете по летищата - на всякъде ти дават път, не чакаш по опашки - винаги си пръв, повечето хора гледат да ти помогнат. Колата, която трябва да наемеш не е сапунерка :ok:

Е, обикаляш самолета няколко десетки пъти с детето докато заспи и багажа е малко повечко, ама к'во пък толкова :ok:

Това е без бебешката количка и още един куфар :mrgreen:

105363794.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Юни 2025, 11:52

За 1 часов полет слагате, че става 3-4 часа, с 7 часов път с кола, не слагате още 2 часа, че и 3, ако ще гледаме от врата до врата.
Да, всеки си избира какво му е удобно.
Аз ако не съм доволен дори веднъж, шанса да повторя е минимален.
Тук виждам хора, които са ходили десетки пъти, недоволни са, но пак ходят. Затова дадох идеята за самолет, за 1,5 часа си в Крит, хайде 3-4 да са до хотела.
С кола и фери колко са, ами с тея 2-3 отгоре отиват на 20 часа..

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Юни 2025, 12:33

7 часов път с кола си е 7 часов път. Повече може да стане при нещо извънредно по пътя - задръстване, катастрофа и т.н. При полет може да ти закъснее полета с много часове. Майка ми веднъж цяла нощ вися на летище София за полет до Лондон. Въпроса беше, че при полета не е само времето във въздуха. Имаш път до летище, трябва да отидеш по-раничко, секюрити, ала-бала. После излизането не винаги е бързо. От там още път. Обикновено летищата са извън градовете. Често се налага смяна на няколко вида транспорт. С колата си от врата до врата.

Не виждам и някой да ходи пак някъде, където е бил недоволен :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 06 Юни 2025, 15:03

Абе сега с Шенген е малко по-добре, бързо се минава. Макар че точно ходих преди месец до Атина с Aegean... тея и на отиване, и на връщане компенсираха липсата на чакане за паспортната проверка със стабилни закъснения... та да, този 1 час всъщност ми беше 3 часа в едната и почти 5 в другата посока, но пък с кола си е около 9 часа.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 06 Юни 2025, 16:54

Който иска да няма балкански туристи в Гърция, да ходи на юг от Атина и/или по островите.
Относно пътя София-Атина, при нормални условия с колата ми е 8 часа, от които 1 час съм спрял и 7ч каране без да бързам. Със самолета е 3.5 часа ако съм сам, 4 часа със семейството.
I love the sound of V8 in the morning...

Потребител
Аватар
Кара: '23 MB E63 '24 Q5

Мнение от badboy21 » 07 Юни 2025, 0:26

Хем се иска да е близко в Гърция,да се пътува с кола,хем се иска да там да няма балкански субекти,ами това е мисия невъзможна :mhihi: Без това тук е милионерски форум,Миконос и Корфу,това са местата в Гърция,в които ще си прекарате добре,и няма да срещнете много комшии,гарантирам от личен опит :mhihi: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Юни 2025, 15:30

Нещо като къща в Каливес полигиро, демек Ситония, Халкидики. Нямаше как да го пропусна за второ море. Вярно, за три дни, само, ама ... Излизаш от вратата на къщата и стъпваш на пясъка.
Резервирано.
https://www.google.bg/maps/place/Voutia ... FQAw%3D%3D
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 08 Юни 2025, 21:23

Не съм предполагал, че в Гърция все още има, но се оказа че има.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Лудия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 09 Юни 2025, 16:03

Няколко дена съм в Нея Скиони / Касандра/. Целия ръкав заприличва все повече на нашето море... В отрицателен смисъл. Знам си, че не е това моята Гърция... Първо цените са доста нагоре, и по кръчмите и за плажните сетове. Или 60 евро консумация за сет, или по 15 евро на човек без консумация.Днес при сметка от 94 евро за обяд, ни поискаха и 30 евро за чадър. :banghead: Пренаселено е, а е началото на юни... Добре, че има и диви плажове. В Гърция вече или от Волос на юг, или по най забутаните острови :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Юни 2025, 16:10

Тея цени са повече от високи.
Аз не бих ходил в тази част на Гърция

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Юни 2025, 16:26

Къде ги найдете такива не знам. Току що питах за това по-горното дето съм постнал- фрий сунбедс, а това дето ни е основното до Парга и то е с фрий сунбедс. И умбрели , разбира се :))
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 09 Юни 2025, 16:33

Калитеа, бийч бар ресторант Корал, а и на други места е същото. Има и приятни изключения, но все по рядко..
Последна промяна mr_petroff на 09 Юни 2025, 16:36, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Юни 2025, 16:34

Ко е туй ? Бил съм там. Бе да си такоат таковата бе...айде де. Да не е па само северна гърция гърция. Както казах в другата тема - докато има кой да им дава....
Нашия хотел дето си ходим толкова пъти (девет май) не щя да направи по-голяма отстъпка като за редовни клиенти , немой да обеднее за 10-та дена дето ще сме там. Еми...ку ще.
Ще си похарча парите другаде :))
EDIT А в момента, в който видя това - чадър до чадър и гъз до гъз - довиждане, чао и сбогом форевър ако ще без пари да е. На слънчака мога да ида , сравнено с гърция , за без пари (лани беше 200 лв на вечер , оллинклузив , за 4 човека, 4 звезди хотел, суит). Ма не ода, пращам брат ми, той обича навалица :))
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 10 Юни 2025, 15:45

Почвам леко да се притеснявам. Викам си оня ден да им пиша на гръцето , да им напомня за себе си и че наближава времето за море - няма отговор на мейла вече трети ден.
на вайбъра никой не ми отговаря също (не съм блокиран) и лееееко почва да ме чопли под лъжичката....
Edit нали лани бяхме в Албена и сега получавам мейл за супер ултра неустоимото предложение , 7 дни олинклузив само за 234 лв на ден. Ама на човек. Илядарка дневно за 4 ма, уау, ти да видиш. Без пари.
Не легена ми не знам какво са изплискали.
А гръцето ку не мъцнат до 1 седмица ше запаля колата и ше ида дотам :bang:
Пффф, писаха ми. Успокоих се.
Последна промяна Моджо на 11 Юни 2025, 6:09, променена общо 1 път
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата