Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: Море 2025г.?!...
Летенето, с или без малко дете, има една сходна особеност с пътуването с кола надълго - не е за всеки.
Всеки си има причина да го прави или не. Къде багаж много, къде колата неудобна, където дете не го свърта в кола, къде някой го е страх да лети или му става лошо па завои в кола и т.н.
За мен поне летенето към Гърция не върши работа.
Мислил съм го до безкрай, за какви ли не дестинации, и за лятна почивка със семейството и за зимна с пръчовете за риба - НЪЦ! В една тема за карането надълго съм разказвал. Все нещо не е както трябва и за това - по суша!
пп. На жената един братовчед, при който и жената и детето са сложни с колата за повече от 2ч, прави "хибрид". Той с колата и багажа, те на самолета с ръце в джобовете и се напасват да пристигнат едновременно. Да, излиза му златно, но пък всички са щастливи.

Всеки си има причина да го прави или не. Къде багаж много, къде колата неудобна, където дете не го свърта в кола, къде някой го е страх да лети или му става лошо па завои в кола и т.н.
За мен поне летенето към Гърция не върши работа.
Мислил съм го до безкрай, за какви ли не дестинации, и за лятна почивка със семейството и за зимна с пръчовете за риба - НЪЦ! В една тема за карането надълго съм разказвал. Все нещо не е както трябва и за това - по суша!
пп. На жената един братовчед, при който и жената и детето са сложни с колата за повече от 2ч, прави "хибрид". Той с колата и багажа, те на самолета с ръце в джобовете и се напасват да пристигнат едновременно. Да, излиза му златно, но пък всички са щастливи.

Последна промяна empar на 06 Юни 2025, 10:19, променена общо 1 път
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Ако пътя с кола е 6-7 часа, не си заслужава със самолет.
Иначе, самолет определено е по-добре. Няма проблем с децата в самолет. Не бива хората да се притесняват и ограничават. Но си зависи от хората и от децата.
Големия ми син беше на 1г и малко, като го мъкнахме до Торонто и Монреал. Ник'ви успокоителни и глупости.
Даже си е бонус, като си с малко дете по летищата - на всякъде ти дават път, не чакаш по опашки - винаги си пръв, повечето хора гледат да ти помогнат. Колата, която трябва да наемеш не е сапунерка
Е, обикаляш самолета няколко десетки пъти с детето докато заспи и багажа е малко повечко, ама к'во пък толкова
Това е без бебешката количка и още един куфар
Иначе, самолет определено е по-добре. Няма проблем с децата в самолет. Не бива хората да се притесняват и ограничават. Но си зависи от хората и от децата.
Големия ми син беше на 1г и малко, като го мъкнахме до Торонто и Монреал. Ник'ви успокоителни и глупости.
Даже си е бонус, като си с малко дете по летищата - на всякъде ти дават път, не чакаш по опашки - винаги си пръв, повечето хора гледат да ти помогнат. Колата, която трябва да наемеш не е сапунерка

Е, обикаляш самолета няколко десетки пъти с детето докато заспи и багажа е малко повечко, ама к'во пък толкова

Това е без бебешката количка и още един куфар

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За 1 часов полет слагате, че става 3-4 часа, с 7 часов път с кола, не слагате още 2 часа, че и 3, ако ще гледаме от врата до врата.
Да, всеки си избира какво му е удобно.
Аз ако не съм доволен дори веднъж, шанса да повторя е минимален.
Тук виждам хора, които са ходили десетки пъти, недоволни са, но пак ходят. Затова дадох идеята за самолет, за 1,5 часа си в Крит, хайде 3-4 да са до хотела.
С кола и фери колко са, ами с тея 2-3 отгоре отиват на 20 часа..
Да, всеки си избира какво му е удобно.
Аз ако не съм доволен дори веднъж, шанса да повторя е минимален.
Тук виждам хора, които са ходили десетки пъти, недоволни са, но пак ходят. Затова дадох идеята за самолет, за 1,5 часа си в Крит, хайде 3-4 да са до хотела.
С кола и фери колко са, ами с тея 2-3 отгоре отиват на 20 часа..
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
7 часов път с кола си е 7 часов път. Повече може да стане при нещо извънредно по пътя - задръстване, катастрофа и т.н. При полет може да ти закъснее полета с много часове. Майка ми веднъж цяла нощ вися на летище София за полет до Лондон. Въпроса беше, че при полета не е само времето във въздуха. Имаш път до летище, трябва да отидеш по-раничко, секюрити, ала-бала. После излизането не винаги е бързо. От там още път. Обикновено летищата са извън градовете. Често се налага смяна на няколко вида транспорт. С колата си от врата до врата.
Не виждам и някой да ходи пак някъде, където е бил недоволен
Не виждам и някой да ходи пак някъде, където е бил недоволен

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Абе сега с Шенген е малко по-добре, бързо се минава. Макар че точно ходих преди месец до Атина с Aegean... тея и на отиване, и на връщане компенсираха липсата на чакане за паспортната проверка със стабилни закъснения... та да, този 1 час всъщност ми беше 3 часа в едната и почти 5 в другата посока, но пък с кола си е около 9 часа.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Който иска да няма балкански туристи в Гърция, да ходи на юг от Атина и/или по островите.
Относно пътя София-Атина, при нормални условия с колата ми е 8 часа, от които 1 час съм спрял и 7ч каране без да бързам. Със самолета е 3.5 часа ако съм сам, 4 часа със семейството.
Относно пътя София-Атина, при нормални условия с колата ми е 8 часа, от които 1 час съм спрял и 7ч каране без да бързам. Със самолета е 3.5 часа ако съм сам, 4 часа със семейството.
I love the sound of V8 in the morning...
- badboy21
- Потребител
-
- Кара: '23 MB E63 '24 Q5
Хем се иска да е близко в Гърция,да се пътува с кола,хем се иска да там да няма балкански субекти,ами това е мисия невъзможна
Без това тук е милионерски форум,Миконос и Корфу,това са местата в Гърция,в които ще си прекарате добре,и няма да срещнете много комшии,гарантирам от личен опит

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Нещо като къща в Каливес полигиро, демек Ситония, Халкидики. Нямаше как да го пропусна за второ море. Вярно, за три дни, само, ама ... Излизаш от вратата на къщата и стъпваш на пясъка.
Резервирано.
https://www.google.bg/maps/place/Voutia ... FQAw%3D%3D
Резервирано.
https://www.google.bg/maps/place/Voutia ... FQAw%3D%3D
Хм,хм...
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Не съм предполагал, че в Гърция все още има, но се оказа че има.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Лудия.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Няколко дена съм в Нея Скиони / Касандра/. Целия ръкав заприличва все повече на нашето море... В отрицателен смисъл. Знам си, че не е това моята Гърция... Първо цените са доста нагоре, и по кръчмите и за плажните сетове. Или 60 евро консумация за сет, или по 15 евро на човек без консумация.Днес при сметка от 94 евро за обяд, ни поискаха и 30 евро за чадър.
Пренаселено е, а е началото на юни... Добре, че има и диви плажове. В Гърция вече или от Волос на юг, или по най забутаните острови 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Тея цени са повече от високи.
Аз не бих ходил в тази част на Гърция
Аз не бих ходил в тази част на Гърция
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Къде ги найдете такива не знам. Току що питах за това по-горното дето съм постнал- фрий сунбедс, а това дето ни е основното до Парга и то е с фрий сунбедс. И умбрели , разбира се
)

Хм,хм...
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Калитеа, бийч бар ресторант Корал, а и на други места е същото. Има и приятни изключения, но все по рядко..
Последна промяна mr_petroff на 09 Юни 2025, 16:36, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ко е туй ? Бил съм там. Бе да си такоат таковата бе...айде де. Да не е па само северна гърция гърция. Както казах в другата тема - докато има кой да им дава....
Нашия хотел дето си ходим толкова пъти (девет май) не щя да направи по-голяма отстъпка като за редовни клиенти , немой да обеднее за 10-та дена дето ще сме там. Еми...ку ще.
Ще си похарча парите другаде
)
EDIT А в момента, в който видя това - чадър до чадър и гъз до гъз - довиждане, чао и сбогом форевър ако ще без пари да е. На слънчака мога да ида , сравнено с гърция , за без пари (лани беше 200 лв на вечер , оллинклузив , за 4 човека, 4 звезди хотел, суит). Ма не ода, пращам брат ми, той обича навалица
)
Нашия хотел дето си ходим толкова пъти (девет май) не щя да направи по-голяма отстъпка като за редовни клиенти , немой да обеднее за 10-та дена дето ще сме там. Еми...ку ще.
Ще си похарча парите другаде

EDIT А в момента, в който видя това - чадър до чадър и гъз до гъз - довиждане, чао и сбогом форевър ако ще без пари да е. На слънчака мога да ида , сравнено с гърция , за без пари (лани беше 200 лв на вечер , оллинклузив , за 4 човека, 4 звезди хотел, суит). Ма не ода, пращам брат ми, той обича навалица

Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Почвам леко да се притеснявам. Викам си оня ден да им пиша на гръцето , да им напомня за себе си и че наближава времето за море - няма отговор на мейла вече трети ден.
на вайбъра никой не ми отговаря също (не съм блокиран) и лееееко почва да ме чопли под лъжичката....
Edit нали лани бяхме в Албена и сега получавам мейл за супер ултра неустоимото предложение , 7 дни олинклузив само за 234 лв на ден. Ама на човек. Илядарка дневно за 4 ма, уау, ти да видиш. Без пари.
Не легена ми не знам какво са изплискали.
А гръцето ку не мъцнат до 1 седмица ше запаля колата и ше ида дотам
Пффф, писаха ми. Успокоих се.
на вайбъра никой не ми отговаря също (не съм блокиран) и лееееко почва да ме чопли под лъжичката....
Edit нали лани бяхме в Албена и сега получавам мейл за супер ултра неустоимото предложение , 7 дни олинклузив само за 234 лв на ден. Ама на човек. Илядарка дневно за 4 ма, уау, ти да видиш. Без пари.
Не легена ми не знам какво са изплискали.
А гръцето ку не мъцнат до 1 седмица ше запаля колата и ше ида дотам

Пффф, писаха ми. Успокоих се.
Последна промяна Моджо на 11 Юни 2025, 6:09, променена общо 1 път
Хм,хм...