България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Потребител
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от nuclear » 06 Авг 2025, 16:05

Така казано, се връзва и за еднолентовите извънградски пътища. Няма да има проблеми, породени от малоумните ограничения 60км/ч заради разни изоставени бензиностанции. А и по такива пътища, в различните участъци комфортната скорост е различна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 06 Авг 2025, 17:53

Жив и здрав да е този служител на АПИ, който е измислил новите спящи полицаи тип стъргало. Баси и високите '' ребра'', направо се разтриса колата, а за окачването не ми се мисли. Какво им беше на старите :dunno: Аман от тъпо престараване :dummy:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Авг 2025, 18:01

Онзи ден ги псувах някъде около Хасково или Кърджали. За щастие тези тук при мен ги направиха колкото за свидетели да съществуват и минавам през тях със 100-150-50-20, все тая, не ги усещам. Ей това е стандарт! :dummy:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 06 Авг 2025, 23:49

Споко, гондолите продължават да ги товарят с по 40 тона зърно, ще омачкат всичко възможно, няма да останат никакви "ребра" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2025, 8:19

Като сме тръгнали да се сравняваме - https://www.roadandtrack.com/news/a6561 ... llar-fine/

България да не се окаже с едни от най-високите глоби в Европа?

Таксата за подобно удоволствие тук май ще е към 2,3к + някакво време без книжка.

За разликата в стойността на 900 евра в Германия и 2к лв в България няма защо да споменаваме.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Авг 2025, 8:42

mr_petroff написа:Жив и здрав да е този служител на АПИ, който е измислил новите спящи полицаи тип стъргало. Баси и високите '' ребра'', направо се разтриса колата, а за окачването не ми се мисли. Какво им беше на старите :dunno: Аман от тъпо престараване :dummy:

Аз се старая да ги заобикалям до колкото е възможно и позволява трафика. Понякога дори децата се будят....
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 07 Авг 2025, 15:08

bum_bum написа:Като сме тръгнали да се сравняваме - https://www.roadandtrack.com/news/a6561 ... llar-fine/

България да не се окаже с едни от най-високите глоби в Европа?

Таксата за подобно удоволствие тук май ще е към 2,3к + някакво време без книжка.

За разликата в стойността на 900 евра в Германия и 2к лв в България няма защо да споменаваме.

Сравняваш с развито общество, което се държи разумно и все още можеш да бичиш на места с 400 легално. В Щатите нямаме камери за средна скорост, всъщност почти никакви камери няма, освен по някои светофари и всички превишаваме ниските лимити с едно 15-20км/ч пред полицая с радар в движение и напред и назад и не ни пипат. Щото за да имаме хубави неща, трябва да пазим поведение. В БГ има още много какво да се желае с глоби и следене, защото не заслужаваме хубавите неща.

Предишна

Назад към Извън Темата