България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Така казано, се връзва и за еднолентовите извънградски пътища. Няма да има проблеми, породени от малоумните ограничения 60км/ч заради разни изоставени бензиностанции. А и по такива пътища, в различните участъци комфортната скорост е различна.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Жив и здрав да е този служител на АПИ, който е измислил новите спящи полицаи тип стъргало. Баси и високите '' ребра'', направо се разтриса колата, а за окачването не ми се мисли. Какво им беше на старите
Аман от тъпо престараване 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Онзи ден ги псувах някъде около Хасково или Кърджали. За щастие тези тук при мен ги направиха колкото за свидетели да съществуват и минавам през тях със 100-150-50-20, все тая, не ги усещам. Ей това е стандарт! 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Споко, гондолите продължават да ги товарят с по 40 тона зърно, ще омачкат всичко възможно, няма да останат никакви "ребра" 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Като сме тръгнали да се сравняваме - https://www.roadandtrack.com/news/a6561 ... llar-fine/
България да не се окаже с едни от най-високите глоби в Европа?
Таксата за подобно удоволствие тук май ще е към 2,3к + някакво време без книжка.
За разликата в стойността на 900 евра в Германия и 2к лв в България няма защо да споменаваме.
Таксата за подобно удоволствие тук май ще е към 2,3к + някакво време без книжка.
За разликата в стойността на 900 евра в Германия и 2к лв в България няма защо да споменаваме.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
mr_petroff написа:Жив и здрав да е този служител на АПИ, който е измислил новите спящи полицаи тип стъргало. Баси и високите '' ребра'', направо се разтриса колата, а за окачването не ми се мисли. Какво им беше на старитеАман от тъпо престараване
Аз се старая да ги заобикалям до колкото е възможно и позволява трафика. Понякога дори децата се будят....
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
bum_bum написа:Като сме тръгнали да се сравняваме - https://www.roadandtrack.com/news/a6561 ... llar-fine/
Сравняваш с развито общество, което се държи разумно и все още можеш да бичиш на места с 400 легално. В Щатите нямаме камери за средна скорост, всъщност почти никакви камери няма, освен по някои светофари и всички превишаваме ниските лимити с едно 15-20км/ч пред полицая с радар в движение и напред и назад и не ни пипат. Щото за да имаме хубави неща, трябва да пазим поведение. В БГ има още много какво да се желае с глоби и следене, защото не заслужаваме хубавите неща.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Spunky написа:защото не заслужаваме хубавите неща.
Аз смея да твърдя, че си заслужавам хубавото..

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да бе, не заслужаваме немски път, но заслужаваме двойно и тройно на немските глоби.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не сме достатъчно извисени духовно и интелектуално за такива пътища . Прос народ - глоби затвор и разорани пътища !!! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Spunky написа:.. Щото за да имаме хубави неща, трябва да пазим поведение.
Е, ние имаме хубави неща, министерски съвет си купили новата 7-ца BMW G70, жандармерията ходи с Audi A6 quattro 55 TFSI, гранична полиция с Land Rover Defender, калпаците се крият по храстите с G21/M340i.
И аз като Kroki мисля, че заслужавам хубави неща, плащам си високите данъци, плащам си акциза на 100-те октана, работя на две места с осигуровки много над тавана, не искам подаръци.
Kroki написа:
Аз смея да твърдя, че си заслужавам хубавото..
И аз, за това живея на място, където и другите го заслужават. Това с пътищата са глупости, в БГ карам главно само по хубави нови пътища и магистрали. Шофьорите, общо, са изключително неадекватни по тия пътища. То не са залепяния, присветкане, каране с 30 на 90, каране със 100 при 50 в населени места, половината дето изпреварвам на позволените места дават газ, като тръгна. Това за 5 дни тук.