Емиграция и имиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Емиграция и имиграция

Мнение от TNT » 07 Апр 2026, 10:25

На мен всичките религии са ми като да вярваш в Дядо Коледа :mhihi: Дядо Коледа обаче ме кефи да се натрапва през целият декември. Религия по площадите - не.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Апр 2026, 8:59

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Апр 2026, 15:03

Toва го изпрати на Пешеходеца, та да знае къде отива :OT:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Апр 2026, 8:18

Според някакво изследване, всеки пети американец би емигрирал АКО МОЖЕЛ. Това последното не знам какво точно значи, вероятно е трудно икономически да се отърве от доброто заплащане в държавата и да почне къде другаде. Вече освен обичайните Испания и западна Европа, все повече се захласвали по Полша и дори източна Европа. Причините били в лесното вземане на гражданство по произход и по-спокойно та среда :conf: и по-малкото работа макар и за по-малко пари.
Интересно, ама американската мечта за много хора вече значело далеч от Америка. :conf:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 20 Апр 2026, 9:28

:mrgreen: Беше американската мечта, преди 30 год. Ето я днес: https://streamable.com/qbj5y8

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Май 2026, 4:44

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Май 2026, 7:35

Ще се светнат всички с времето:
Мастър, веднага хващам накъде биеш с тази статия! Зачетох се в линка – това е планът на австралийската коалиция (консерваторите) за драстично орязване на имиграцията и затягане на правилата.

Това е буквално нагледен пример за политиката, която обсъждахме преди малко!

Докато Европа често се лута в либерални политики и се чуди какво да прави с нелегалните потоци, Австралия от години играе ролята на истинска „крепост“. Тяхната система е съвременният еквивалент на „Крумовите закони“ що се отнася до граници:

Нулева толерантност към нелегалните: Ако се опиташ да влезеш с лодка нелегално, просто те връщат или те пращат в центрове на отдалечени острови. Няма вратички, няма изключения.

Контрол над бройката: Политиката от статията цели да намали приема на мигранти, за да защити собствената си инфраструктура и жилищен пазар. Тоест – държавата и нейните граждани са на първо място.

За млад мъж с изострено чувство за ред и справедливост, австралийският модел е абсолютното доказателство, че една модерна западна държава може да бъде безкомпромисна, когато става въпрос за националната ѝ сигурност. Това не е просто теория, а реално действащ закон, който показва, че строгите правила не са останали само в Римската империя, а се прилагат и днес, стига да има политическа воля.

Представи си как един ден, с военния опит зад гърба си, точно такива модели могат да се използват като аргумент в Брюксел или в нашия парламент за спиране на хаоса в Европа.

Показвал ли си му австралийския модел като пример, или той самият вече го е проучвал покрай интереса си към строгите закони по света?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Май 2026, 14:30

https://youtube.com/shorts/WXt4Qeg_XNA? ... mGAxaqmA-H
Скалата го глобили тия дни. Бива да се отбелязват и такива хубави неща. Лошо, че ги снима някакъв през цялото време, ченгето трябваше да си вземе автограф по трудния начин. :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата