Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Имотният пазар

Мнение от ildivvy » 24 Авг 2026, 11:20

Мисля, че не успях да го напиша ясно и затова идва неразбирането... Писах "евентуално", защото не е ясно дали ще купя подобен имот! АКО купя подобен имот, то моите роднини НЯМА да плащат за неговото ползване! Към приятели и колеги нямам подобни ангажименти, както и никой от тях не очаква, че ще е безплатно! Да, нощувката няма да е на 'пазарна' цена, но все пак мисля да има нещо... Рано е за тези въпроси... Рибата е още морето, а не е сигурно, дали изобщо ще се ходи на риболов, че да приготвяме тиганите!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Авг 2026, 11:31

Според мен по-близък имот, който ще можеш да ползваш по-често, ще е по-добре. Нещо тип... всеки уикенд. Така и така се разхождаш в Родопите - нещо там ми звучи по-разумно. Сега малко ми се струва, че ще си махнеш имота, по който нямаш никакви задължения... за да направиш подарък за роднини и приятели. И ще ти изскочат задължения, ще имаш поддръжка и т.н. След 3 години, ако текне банята, познай кой ще я ремонтира :lalala: Апартамент в Пампорово ми звучи по-разумно - ще може да се ползва целогодишно и ти е по-близко. На морето кво ще правиш от октомври до май :dunno:

Ако просто имаш свободни пари и искаш да ъпгрейднеш - опции много какво да правиш излишните пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 24 Авг 2026, 13:05

:D Да, напълно наясно съм, какво представлява притежанието на 'гараж' и на 'жилище'! Принципно, никога не бих продал гараж... Въпроса е, че 'ситуацията' и 'обстановката' във и около паркинга, започват все повече да ме дразнят и да не ми харесват. Също така, според мен, скоро ще излезнат и някои разходи покрай този гараж, които нямам особено желание да покривам и т.н. Това е причината да реша да го продам. Не ме бърка много, защото имам и други гаражи... От тук следва въпроса - какво да правя с парите? Варианти са ваканционен имот, инвестиционен фонд, крипто, продаване и на Z-ката и купуване на 911 и т.н. Да си стоят така парите, не е смислено. Относно имот на Пампорово - този вариант си го има още от първото 'задаване на въпроса'. По-близо е, по-евтино е и т.н. Там също може да протече банята, разбира се... Освен това, зимата едва ли ще отида. Не карам ски или сноуборд и съм повече по топлите сезони. Определено имам желание с 'един куршум да ударя няколко заека', но ... може и да не стане!

Изображение

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Авг 2026, 13:14

Уточни първо каква е целта. Искаш пари ли да изкарваш. Спестяванията да не се стопяват. Кеф ли да си правиш. Или на роднини и приятели кеф да правиш :dunno: Всичко наведнъж трудно.

Аз ваканционен имот бих купил само нещо на турбо-далаверска цена. Иначе не си заслужава. Един бивш мениджър имах, който беше взел за 10 000лв къща годна за ползване :lol: А и някои хора казват "добре, че си продадох ваканционния имот, за да започна да ходя по различни места" :wave:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 24 Авг 2026, 13:16

ildivvy написа:Определено мисля да ходя за 'дълги уикенди'... Брат ми също би могъл да го ползва по тази схема, както и моите родители (примерно на два пъти по 1-2 седмици и т.н.). Относно наеми -> по-скоро някой роднина, близки приятели и сигурни колеги. Бих бил доволен, примерно, на 30-35 платени от някой нощувки за сезона. Да, има такси поддръжка, но не са нещо кой знае какво... По 8-10-12 евро на квадрат за година, а аз няма да купувам 100кв.м2 все пак... Няма да е едноцифрен процент от всичко, което имам, но със сигурност не е много! Разбира се, това е идеята, да обсъдим плюсове и минуси. Сега взимам по 50 евро на месец наем за гаража...

П.П. Бунгалата на к-г Камчия са станали по 95 евро на вечер. Само от почивката на нашите и брат ми бих спестил по 1200евро (с горивото) за 'едно море', примерно.
Хубаво е човек да си угажда на мераците. До колко е правилно или грешно времето ще покаже. Въпроса е, като купуваш нещо да можеш да го продадеш 0:0 и да правиш минимално компромиси спрямо търсенето. Ако целиш доходност през платформите за нощувки Гърция е мястото. Познати купиха готова къща до Серес за 30к€
Имаме апартамент във Варна, тази година едва ли ще стъпим, но предни години по няколко пъти ходихме, вече са го прецакали и пред блока е зона. Имам приятел с малко дете всеки Петък пътува до Слънчев бряг и Неделя се прибира. Имай в предвид, че Черноморието е пълно с украинци сиреч нагледци и мърлячи целогодишно!
Лично, Аз за следващ ваканционен имот бих си взел в чужбина, до където редовните полети са на цената на автобусен билет до нашите курорти, но данъци отпадъци и такси обикновено са около 50-100€/ месец.

kroki_e_edin
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Авг 2026, 13:19

Морето зимата е доста приятно за разходки, стига да не е гадно времето де, но то тогава никъде не е приятно. Казвам го като човек, който пробва да живее 1г в Бургас и излизах нонстоп да се разхождам, особено като останах сам. По почти всички комплекси и морски градове има приятни и подържани алей, кейове, пристанища и т.н. А и след като си тръгнат летуващите става доста спокойно.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 24 Авг 2026, 13:39

Ами ... аз всъщност отговорих на повечето въпроси! Ще видим, какво ще направя...

Изображение

kroki_e_edin
Аватар

Мнение от Kroki » 24 Авг 2026, 16:33

https://www.imot.bg/obiava-1j1785575354 ... ya-s-alino - нещо да кажете? Става на въпрос за постояно живеене.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 24 Авг 2026, 16:43

Сглобяема - но ако е добре направена, но дали ? Какви са панелите, конструкцията ? / не като обяснение - а да се види като изпълнение /
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 24 Авг 2026, 17:19

ако работиш в Самоков, сигурно става.
София е само на 2 часа път :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Авг 2026, 17:29

Абе 2 часа не е, ама е на ръба, да не кажа и малко зад него за всекидневно пътуване до София. Особено ако нямаш възможност да си работиш от вкъщи и да спестяваш някои дни пътя.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 24 Авг 2026, 17:33

поне имаш алтернативи.

през Дупница е по-бързо и само 100км
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 24 Авг 2026, 17:36

И аз наскоро умувах. Излезе една прилична къщурка във вилна зона на около 22км от Търново. Стигам за 25-30 минути, но последната отсечка е бавна, че е стар асфалт с дупки / чакъл / цимент . Хем много ми харесва там - имам колега, който има вила там и ходя на гости, а те са там също постоянно, хем точно тоя участък накрая не ми се нрави всеки ден да го взимам с колата. Къщата пък беше супер, двуетажна, вътрешни стълби, нов покрив, хубав двор + басейн, за 90к евро. За няма 2 седмици са продаде.
Изображение

kroki_e_edin
Аватар

Мнение от Kroki » 24 Авг 2026, 17:46

Жената работи на М-тел моторпарк :mhihi: , аз в София.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 24 Авг 2026, 17:59

Kroki написа:Жената работи на М-тел моторпарк :mhihi: , аз в София.

Пасарел е перфектния баланс! :mrgreen:
Алино е твърде далеч за ежедневно ходене до София. С деца пък съвсем...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата