Море 2026г.?!...
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Море 2026г.?!...
Така, както ви слушам, че то в Хартум, Судан е на светлинни години по-цивилизовано от Египет ...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ами извън комплексите сигурно си е доста близък експириънс
Кайро е цивилизационен шок, Луксор не знам дори как да го нарека - 40+ градусова жега и минаваш покрай крайпътна барака, която е месарница и отпред разфасоват животно….мухите образуват облаци
В Кайро където има нещо като седянка за таксита - шофьорите свалят гащите да одруат крушата между колите….за самото движение казаха вече. Аз съм бил с полицейска кола да ни води и пак беше страшно
Курортите макар и с малко по-цивилизована градска част пак са населени от египтяни дето на всяка цена искат да ти пробутат нещо, а като ако си около забележителностите е безкрайно оскъпено. Когато ходих на Луксор въпреки, че си бях подготвил вода тя свърши в един момент и трябваше да си купя искам-не искам….с всичко друго може пазарлък защото не ти е жизненоважно, с водата обаче - НЕ. Пред алеята на фараоните беше 10$ студената 0.5л, при Карнак също някаква такава сума
.
За почивка обаче е рай!!! Червено море е по-красиво под повърхността от Индийския океан при Малдиви. Рифът кипи от живот, коралите са още живи. Шарм е в район където има делфини, съответно няма акули.
Комплексите са искрящо чисти (хубавите, че има разни евтини дето не са баш така). Всеки служител те поздравява и се мъчи да ти олесни живота за някой долар бонус.
Кайро е цивилизационен шок, Луксор не знам дори как да го нарека - 40+ градусова жега и минаваш покрай крайпътна барака, която е месарница и отпред разфасоват животно….мухите образуват облаци
В Кайро където има нещо като седянка за таксита - шофьорите свалят гащите да одруат крушата между колите….за самото движение казаха вече. Аз съм бил с полицейска кола да ни води и пак беше страшно
Курортите макар и с малко по-цивилизована градска част пак са населени от египтяни дето на всяка цена искат да ти пробутат нещо, а като ако си около забележителностите е безкрайно оскъпено. Когато ходих на Луксор въпреки, че си бях подготвил вода тя свърши в един момент и трябваше да си купя искам-не искам….с всичко друго може пазарлък защото не ти е жизненоважно, с водата обаче - НЕ. Пред алеята на фараоните беше 10$ студената 0.5л, при Карнак също някаква такава сума
.За почивка обаче е рай!!! Червено море е по-красиво под повърхността от Индийския океан при Малдиви. Рифът кипи от живот, коралите са още живи. Шарм е в район където има делфини, съответно няма акули.
Комплексите са искрящо чисти (хубавите, че има разни евтини дето не са баш така). Всеки служител те поздравява и се мъчи да ти олесни живота за някой долар бонус.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
То и в Индия има лъскави места, ама защо да бия път до там?
Ако няма да излизам от хотела или комплекса, не ми допада, с изключение Малдиви, там над 90% от островте са миниатюрни около 1-2км и така или иначе няма къде да ходиш и да искаш.
От 2-3 години Египет стана модерно и се ходи доста, отделно, че и Уиз пуснаха полети.
Ако няма да излизам от хотела или комплекса, не ми допада, с изключение Малдиви, там над 90% от островте са миниатюрни около 1-2км и така или иначе няма къде да ходиш и да искаш.
От 2-3 години Египет стана модерно и се ходи доста, отделно, че и Уиз пуснаха полети.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Don_Diego написа:Комплексите са искрящо чисти (хубавите, че има разни евтини дето не са баш така). Всеки служител те поздравява и се мъчи да ти олесни живота за някой долар бонус.
Мен ми направи впечатление, че имаше един мангал, който бършеше парапети по цял ден.
Той комплекса огромен, примерно тук и там по разните тераси има общо сигурно 500 метра остъклени парапети, ако не и повече
И тоя като свърши накрая се мести пак в началото и това го прави целия ден.
Как няма да е чисто?
Иначе срещу някакви дребни пари скачат като пружинки. Имаше някаква египетска забава там и на едни трима им дадох по 5 долара, че беше последния ден и да не ги връщам.
Тия ме увиваха с некви там шалове, свириха ми на ушенце с дудуците, накрая се наложи да им дам още по 5, че да ме оставят на мира.
На басейна спасителя му дадох някакви дребни, не знам що и на другия ден отиваме- оня ни постлал хавлии като видял, че идваме явно, взел от бара чашки с узо, газирана вода, подредил масата и ни чака
Страшна беднотия е, но правят впечатление на много щастливи и доволни от живота хора.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Да, това последното наистина е така за този регион
! В Судан е по-добре явно... Бил съм там три пъти по работа, като единия път бях съвсем сам. Не е имало дори причина да се притеснявам... Единия път колегите се разхождаха сами из града около хотела и пак си беше съвсем нормално, на пазара е 'спокойно' ... Е, движението е хаотично, но чак в такива мащаби и става горе-доло...

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Да умееш да цениш малките неща е безценно. Като се замислиш, какво друго ти трябва освен да има какво да ядеш и да си здрав...свикнали са с жегата и си цъкат като не треперят от студ зимата...
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Екскурзовода го обясняваше с климата и слънцето, колкото повече те пече, толкова по-щастлив си, даже и да имаш едни гащи на гъза си. Къщите им нямат покриви и оставят само да стърчи арматурата горе. Като им се родят още деца направо зидат, нова плоча и готово.
Разправяше и някакъв местен как го питал колко деца има и оня му казва - две. А черния го гледа със съжаление и му вика - да не си болен нещо
Разправяше и някакъв местен как го питал колко деца има и оня му казва - две. А черния го гледа със съжаление и му вика - да не си болен нещо
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Да умееш да цениш малките неща е безценно. Като се замислиш, какво друго ти трябва освен да има какво да ядеш и да си здрав...свикнали са с жегата и си цъкат като не треперят от студ зимата...

bum_bum написа:Страшна беднотия е, но правят впечатление на много щастливи и доволни от живота хора.
Top Gun Maverick написа:Да умееш да цениш малките неща е безценно. Като се замислиш, какво друго ти трябва освен да има какво да ядеш и да си здрав...свикнали са с жегата и си цъкат като не треперят от студ зимата...
Да се радваш на малките неща не е вързано с дохода и произхода. Бъркате някакво подмазване или искрено щастие от получени $5, понеже са сравнително голяма помощ за някой, който има много малко, но това са някакви романтизирани туристически наблюдения, които нямат връзка с действителността. Египет е една от най-нещастните държави, далеч зад БГ. Това е нормално и го виждам навсякъде по бедните места, народа е изключително нещастен и смазан от живота. Някои правят най-доброто от ситуацията и го преживяват по-добре от другите, но не си мислете и за момент, че някой такъв ще има колебания, ако може да си смени живота с вашия.
Аз за това мразя да ходя по лъскави места в бедни държави и въобще избягвам подобни дестинации.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Каквото и да си говорим, има огромна разлика межди различните хора в по-бедни страни.
Едно е хората в Египет, Тунис, Мароко и дори Йордания и хората във Филипини, Индонезия, "Становете" и подобни.
В първите имаш по 100 пъти на ден опити да те излъжат с нещо, сметка, цена, ресто и т.н.. В другите и 1 път на пътуване не ми се е случвало.
Едно е хората в Египет, Тунис, Мароко и дори Йордания и хората във Филипини, Индонезия, "Становете" и подобни.
В първите имаш по 100 пъти на ден опити да те излъжат с нещо, сметка, цена, ресто и т.н.. В другите и 1 път на пътуване не ми се е случвало.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ти казваш друго, просто не ходете в мюсюлмански, циганизирани държави. 
In God we trust, all others we track.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Може и така да се приеме, но Индонезия се води най-голямата мюсулманска страна и там няма такива дертове, а не се живее дори средно добре.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да не са примесени сериозно с азиатската култура и от там да са различни?
Или понеже са леко далеч от баш побърканите на тема религия. Честно казано не знам нищо за Индонезия освен природните катаклизми. 
Или понеже са леко далеч от баш побърканите на тема религия. Честно казано не знам нищо за Индонезия освен природните катаклизми. In God we trust, all others we track.
Мюсюлманството не е причината за циганизирането, даже при равни други условия очаквам да е по-подредено и уредено място от други религии. Тоя регион там са си такъв тип цигани, няма значение религията, мизерни хора. Загледах се сега в индекса на щастието, разочароващо ниско за БГ, но както виждате, абсолютно стандартно за района. Първите са ясни и прави впечатление, колко напред са латиноамериканските държави, но и те, някои повече, някои по-малко цигански, са цигански по това както сме и ние, някаква част са такива, но голяма част от хората живеят приличен, подобен на европейски живот. Общо взето първите 50 са богатите и имигрантските държави.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И аз не разбирам какъв е зора да се ходи по такива места и то с деца
А що се радват на 5$ ? И тука да оставиш 100 евро бакшиш, ще ти се радват.
А що се радват на 5$ ? И тука да оставиш 100 евро бакшиш, ще ти се радват.