BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колеги, чакайте малко сега
Тези цени на ЕПРОМ-ове са си останали такива ,каквито са били по времето когато са видяли бял свят за пръв път
Тези автомобили не се нуждаят от софтуеър ,от какъвто се нуждаят новите такива
имам впредвид ,че при излизане на нови версии "жизнено важен" цената на старите да пада
Ами то по тази логика всичко е нерелално в цените на частите или поне на оригиналните
я кажете дали един амортисьор оригинален може да стъпи на малкия пръст на един двойно действащ "рефлекс" или някакъв аналог ,та дори е доста по-скъп
Човек за парите на оригинален може да купи такъв амортисьор ,че да се напие от радост,па и да си строши колата в някой дувар после
Тук стигаме до един отвратителен извод
че нищо от това вече не си струва парите
И оттук започват сантиментите
аз съм сантиментален човек, мили са ми тия коли,тази генерация ...
Георги Пенчев

Тези цени на ЕПРОМ-ове са си останали такива ,каквито са били по времето когато са видяли бял свят за пръв път

Тези автомобили не се нуждаят от софтуеър ,от какъвто се нуждаят новите такива

Ами то по тази логика всичко е нерелално в цените на частите или поне на оригиналните

Човек за парите на оригинален може да купи такъв амортисьор ,че да се напие от радост,па и да си строши колата в някой дувар после

Тук стигаме до един отвратителен извод

И оттук започват сантиментите

Георги Пенчев
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Penchev написа:.....И оттук започват сантиментитеаз съм сантиментален човек, мили са ми тия коли,тази генерация ...
Георги Пенчев
Жоро, знаеш че Е34 -ката ми е като дете

няма да дам 75лв. Иначе като си купувам части оригинални даже си
взимам от някой неща по 2 броя, да си имам

Ама точно тоя чип хем искам да го разбера точно как работи хем
така ще помогна още повече Е34-ки в БГ да се сдобият с OBC IV

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Евала Заки
Оценявам това което искаш да направиш, не съм против
Просто исках да споделя какво мисля за цените на частите
Георги Пенчев

Оценявам това което искаш да направиш, не съм против

Просто исках да споделя какво мисля за цените на частите

Георги Пенчев
/
и аз съм само за оригинални 4асти, естесвено... даже предпо4итам да сложа не6то втора ръка 6тото знам 4е 6те изкара пове4е отколкото някои нов болкук
незнам дали знаете но в Австрия цените на Дару Кар са наи-ефтините от на вси4ки други магазини.Наи-вероятно 6тото 4астите са им правени... се6тате се къде.
неможе примерно марку4а на дебитмера от кола да е като нов, а този които 4овек си купи от дару кар след 2 месеца да се нацепи като някои 20годи6ен. Един колега доиде да ми се оплаква именно заради това,купил си марку4 преди 2 месеца и като ми го показа сеедно е на 20год.
един друг пук си бе6е взел лаисни 4исто нови по 55лв броиката ако не се лъжа и за 1 година му изгниха и паднага та доиде да си купи втора ръка от мен.
именно зтова досега само една панти4ка на капа4ката на резервоара съм си купил от дару кар.
в БМВ доколкото знам правят 4астите докато се произвеждат колите и след като доидат новите модели, понеже препрограмират за тях цялото производство предоставят на други страни и фирми лицензи да правят 4астите по техен стандарт но ка4еството дале4 ве4е не е съ6тото за съжаление.затова се дразня от цените...

незнам дали знаете но в Австрия цените на Дару Кар са наи-ефтините от на вси4ки други магазини.Наи-вероятно 6тото 4астите са им правени... се6тате се къде.
неможе примерно марку4а на дебитмера от кола да е като нов, а този които 4овек си купи от дару кар след 2 месеца да се нацепи като някои 20годи6ен. Един колега доиде да ми се оплаква именно заради това,купил си марку4 преди 2 месеца и като ми го показа сеедно е на 20год.
един друг пук си бе6е взел лаисни 4исто нови по 55лв броиката ако не се лъжа и за 1 година му изгниха и паднага та доиде да си купи втора ръка от мен.
именно зтова досега само една панти4ка на капа4ката на резервоара съм си купил от дару кар.
в БМВ доколкото знам правят 4астите докато се произвеждат колите и след като доидат новите модели, понеже препрограмират за тях цялото производство предоставят на други страни и фирми лицензи да правят 4астите по техен стандарт но ка4еството дале4 ве4е не е съ6тото за съжаление.затова се дразня от цените...
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
А бе пичове май може през борда да се прочетат стойностите на EPROM-a бре
Е, 17 наистина се води данни за автомобила-но дали това е най-важното и дали е достатъчно.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zvetiko написа:А бе пичове май може през борда да се прочетат стойностите на EPROM-a бре
Е, 17 наистина се води данни за автомобила-но дали това е най-важното и дали е достатъчно.![]()
![]()
А бе ти вместо само да пишеш, че това и онова нямало да стане що не вземеш
да свършиш нещо полезно. Сори че с тоя тон ама да не си рекламно лице
на Дарукар, че само пишеш, че от цялата тая инициатива няма да излезе нищо

Или просто си спамиш

EPROM-а имал защита, нямало да може да се запише, данните не били достатъчни

Ти знаеш ли въобще какво е ентусиаст

P.S. Извинявай ама наистина не се издържаш

/
zAcK ако вземем един може6 ли да извле4е6 инфото от него...
и според мен няма да има за6тита 6тото това един съвсем прост 4ип,не е някои от тези с които се управлява двигателя примерно които струва 800лв.
ако иска6 даи да вземем един на партия и ако има6 някаква идея как да го раз4ете6 и да се пробваме.
и според мен няма да има за6тита 6тото това един съвсем прост 4ип,не е някои от тези с които се управлява двигателя примерно които струва 800лв.
ако иска6 даи да вземем един на партия и ако има6 някаква идея как да го раз4ете6 и да се пробваме.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Re: /
DEO написа:....
Никаква защита няма

Иначе няма смисъл да зимаш нищо щото ти си с М50. За тебе ще намерим
кода на чипа. Само да купя другия ден EPROM-ове. Казаха че има
ама да видим

като иска да спонсорира Дарукар

.
ако има не6то казваи ... с квото мога 6те помагам.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:zvetiko написа:А бе пичове май може през борда да се прочетат стойностите на EPROM-a бре
Е, 17 наистина се води данни за автомобила-но дали това е най-важното и дали е достатъчно.![]()
![]()
А бе ти вместо само да пишеш, че това и онова нямало да стане що не вземеш
да свършиш нещо полезно. Сори че с тоя тон ама да не си рекламно лице
на Дарукар, че само пишеш, че от цялата тая инициатива няма да излезе нищо![]()
![]()
![]()
Или просто си спамишНе ти ли писна, а
![]()
![]()
EPROM-а имал защита, нямало да може да се запише, данните не били достатъчни![]()
Ти знаеш ли въобще какво е ентусиастТочно това май на теб ти липсва
![]()
P.S. Извинявай ама наистина не се издържаш
Сигурно си на доста водки за да напишеш нещо подобно-едва ли има някой повече от мен със специално отношение към дару и монтьорите.

Но не мога да споделя радостта ти от това ,че си видял няколко цифри-и какво от това и аз съм ги видл.

Ето ти нещо конкретно-имам празен чип,след няколко дни идва новият,давай програматора и да видим какво ще стане.Ако се получи взимаме празни чипове и клонираме.После трябва и един чип за 520 и обхващаме доста коли.Ако аз не съм ти симпатичен можеш да направиш същото с Дино-и той има празен чип.

Но ти да въвеждаш данните от функция 17-ще си останеш само с ентусиазма.
Така ,че стига си спамил и ако правим нещо конкретно да го правим.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Georgi написа:Zack-чо,аз съм готов да предоставя моя за проба.Трябва само да намерим удобно за двамата време и място.
Ти ми изкарай стойностите които дава функция 17 пък после ще го мислим

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Айде вместо да се ядете кое ще стане и кое не да направим така.Аз и zvetiko утре тук даваме инфото от №17 за М51, а Georgi и BMW5820iA да дадат за М50.Така хем zAcK е доволен хем ще сравним дали данните за моделите са еднакви
zAcK-чо ако ти трябва празен чип съм готов да ти го дам моя хем да имам и аз някое друго копие
пък за услугата то се знае

zAcK-чо ако ти трябва празен чип съм готов да ти го дам моя хем да имам и аз някое друго копие

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:Айде вместо да се ядете кое ще стане и кое не да направим така.Аз и zvetiko утре тук даваме инфото от №17 за М51, а Georgi и BMW5820iA да дадат за М50.Така хем zAcK е доволен хем ще сравним дали данните за моделите са еднакви
zAcK-чо ако ти трябва празен чип съм готов да ти го дам моя хем да имам и аз някое друго копие![]()
![]()
пък за услугата то се знае
![]()
![]()
![]()
![]()
Дино ти дразниш ли ме-аз не мога да дам инфото за №17