BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Ное 2007, 12:46

Колеги, чакайте малко сега :mhihi:
Тези цени на ЕПРОМ-ове са си останали такива ,каквито са били по времето когато са видяли бял свят за пръв път :idea:
Тези автомобили не се нуждаят от софтуеър ,от какъвто се нуждаят новите такива :arrow: имам впредвид ,че при излизане на нови версии "жизнено важен" цената на старите да пада :roll:

Ами то по тази логика всичко е нерелално в цените на частите или поне на оригиналните :arrow: я кажете дали един амортисьор оригинален може да стъпи на малкия пръст на един двойно действащ "рефлекс" или някакъв аналог ,та дори е доста по-скъп :!:
Човек за парите на оригинален може да купи такъв амортисьор ,че да се напие от радост,па и да си строши колата в някой дувар после :mhihi:

Тук стигаме до един отвратителен извод :( :( :(
:arrow: че нищо от това вече не си струва парите :(
И оттук започват сантиментите :arrow: аз съм сантиментален човек, мили са ми тия коли,тази генерация ...

Георги Пенчев
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Ное 2007, 12:52

Penchev написа:.....И оттук започват сантиментите :arrow: аз съм сантиментален човек, мили са ми тия коли,тази генерация ...

Георги Пенчев

Жоро, знаеш че Е34 -ката ми е като дете :D Просто за тоя скапан EPROM
няма да дам 75лв. Иначе като си купувам части оригинални даже си
взимам от някой неща по 2 броя, да си имам :confused: :shock: Луд, много луд.
Ама точно тоя чип хем искам да го разбера точно как работи хем
така ще помогна още повече Е34-ки в БГ да се сдобият с OBC IV ;)
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Ное 2007, 12:55

Евала Заки :yes:
Оценявам това което искаш да направиш, не съм против :D
Просто исках да споделя какво мисля за цените на частите :confused:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

/

Мнение от DEO » 13 Ное 2007, 13:55

и аз съм само за оригинални 4асти, естесвено... даже предпо4итам да сложа не6то втора ръка 6тото знам 4е 6те изкара пове4е отколкото някои нов болкук ;)

незнам дали знаете но в Австрия цените на Дару Кар са наи-ефтините от на вси4ки други магазини.Наи-вероятно 6тото 4астите са им правени... се6тате се къде.

неможе примерно марку4а на дебитмера от кола да е като нов, а този които 4овек си купи от дару кар след 2 месеца да се нацепи като някои 20годи6ен. Един колега доиде да ми се оплаква именно заради това,купил си марку4 преди 2 месеца и като ми го показа сеедно е на 20год.
един друг пук си бе6е взел лаисни 4исто нови по 55лв броиката ако не се лъжа и за 1 година му изгниха и паднага та доиде да си купи втора ръка от мен.

именно зтова досега само една панти4ка на капа4ката на резервоара съм си купил от дару кар.

в БМВ доколкото знам правят 4астите докато се произвеждат колите и след като доидат новите модели, понеже препрограмират за тях цялото производство предоставят на други страни и фирми лицензи да правят 4астите по техен стандарт но ка4еството дале4 ве4е не е съ6тото за съжаление.затова се дразня от цените...
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Ное 2007, 14:20

А бе пичове май може през борда да се прочетат стойностите на EPROM-a бре

Е, 17 наистина се води данни за автомобила-но дали това е най-важното и дали е достатъчно. :mhihi: ;) :roll:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Ное 2007, 14:22

zvetiko написа:

Е, 17 наистина се води данни за автомобила-но дали това е най-важното и дали е достатъчно. :mhihi: ;) :roll:

А бе ти вместо само да пишеш, че това и онова нямало да стане що не вземеш
да свършиш нещо полезно. Сори че с тоя тон ама да не си рекламно лице
на Дарукар, че само пишеш, че от цялата тая инициатива няма да излезе нищо :?: :?: :?:
Или просто си спамиш :evil: Не ти ли писна, а :?: :?:
EPROM-а имал защита, нямало да може да се запише, данните не били достатъчни :kuku:
Ти знаеш ли въобще какво е ентусиаст :?: Точно това май на теб ти липсва :!:

P.S. Извинявай ама наистина не се издържаш :idea:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

/

Мнение от DEO » 13 Ное 2007, 14:38

zAcK ако вземем един може6 ли да извле4е6 инфото от него...
и според мен няма да има за6тита 6тото това един съвсем прост 4ип,не е някои от тези с които се управлява двигателя примерно които струва 800лв.
ако иска6 даи да вземем един на партия и ако има6 някаква идея как да го раз4ете6 и да се пробваме.
ИзображениеИзображение

Старши Алкохолик
Аватар

Re: /

Мнение от zAcK » 13 Ное 2007, 15:07

DEO написа:....

Никаква защита няма ;) То това побира 128 байта информация :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе няма смисъл да зимаш нищо щото ти си с М50. За тебе ще намерим
кода на чипа. Само да купя другия ден EPROM-ове. Казаха че има
ама да видим ;) И програматор имаме :mhihi: :mhihi: :mhihi: А колегата
като иска да спонсорира Дарукар :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 13 Ное 2007, 15:11

ако има не6то казваи ... с квото мога 6те помагам.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 13 Ное 2007, 17:13

zAcK написа:
zvetiko написа:

А бе ти вместо само да пишеш, че това и онова нямало да стане що не вземеш
да свършиш нещо полезно. Сори че с тоя тон ама да не си рекламно лице
на Дарукар, че само пишеш, че от цялата тая инициатива няма да излезе нищо :?: :?: :?:
Или просто си спамиш :evil: Не ти ли писна, а :?: :?:
EPROM-а имал защита, нямало да може да се запише, данните не били достатъчни :kuku:
Ти знаеш ли въобще какво е ентусиаст :?: Точно това май на теб ти липсва :!:

P.S. Извинявай ама наистина не се издържаш :idea:

Сигурно си на доста водки за да напишеш нещо подобно-едва ли има някой повече от мен със специално отношение към дару и монтьорите. :confused:

Но не мога да споделя радостта ти от това ,че си видял няколко цифри-и какво от това и аз съм ги видл. :confused:

Ето ти нещо конкретно-имам празен чип,след няколко дни идва новият,давай програматора и да видим какво ще стане.Ако се получи взимаме празни чипове и клонираме.После трябва и един чип за 520 и обхващаме доста коли.Ако аз не съм ти симпатичен можеш да направиш същото с Дино-и той има празен чип. ;)
Но ти да въвеждаш данните от функция 17-ще си останеш само с ентусиазма.

Така ,че стига си спамил и ако правим нещо конкретно да го правим. ;)

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 14 Ное 2007, 8:20

Zack-чо,аз съм готов да предоставя моя за проба.Трябва само да намерим удобно за двамата време и място.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 14 Ное 2007, 8:29

Georgi написа:Zack-чо,аз съм готов да предоставя моя за проба.Трябва само да намерим удобно за двамата време и място.

Ти ми изкарай стойностите които дава функция 17 пък после ще го мислим :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 14 Ное 2007, 15:21

довечера и аз ще проверя какво пише на 17-ката
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 14 Ное 2007, 16:39

Айде вместо да се ядете кое ще стане и кое не да направим така.Аз и zvetiko утре тук даваме инфото от №17 за М51, а Georgi и BMW5820iA да дадат за М50.Така хем zAcK е доволен хем ще сравним дали данните за моделите са еднакви ;)
zAcK-чо ако ти трябва празен чип съм готов да ти го дам моя хем да имам и аз някое друго копие :mhihi: :mhihi: :mhihi: пък за услугата то се знае :drinking: :bchug: :drinking: :drinking: :drinking:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 14 Ное 2007, 17:27

dinozab написа:Айде вместо да се ядете кое ще стане и кое не да направим така.Аз и zvetiko утре тук даваме инфото от №17 за М51, а Georgi и BMW5820iA да дадат за М50.Така хем zAcK е доволен хем ще сравним дали данните за моделите са еднакви ;)
zAcK-чо ако ти трябва празен чип съм готов да ти го дам моя хем да имам и аз някое друго копие :mhihi: :mhihi: :mhihi: пък за услугата то се знае :drinking: :bchug: :drinking: :drinking: :drinking:

Дино ти дразниш ли ме-аз не мога да дам инфото за №17 :mhihi: Освен това не се пререждай-аз съм преди тебе. :mhihi:Опитай ако искаш някъде където правят касови апарати-казаха ме ,че там имали програматори.Ако аз успея да направя нещо ще ти пиша,че с тия наши коли ,резервният кодиращ щекер е повече от задължителен. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E34