BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Wenzy написа:Защо лееш нафта като си на 80л.
Ми некаде е издънен сигорно или некое оплатнение се ебава ма не ми се занимава после няма измирисване от тая нафта

- dinozab
-
-
zvetiko написа:dinozab написа:zvetiko написа:dinozab написа:На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема
Показва 0 когато от плочката е пуснато много гориво-и при диагностика на колата,колокото е по -малка цифрата ,която показва количеството гориво през инжекторите,толкова повече гориво преминава през тях.
Нормалната стойност от многобройните опити ,които правих за да настроя плочката с OBC е 0.8-1.2(цифрата много играе,дори от включване на фарове,нагревател,вентилатор).При 0.3--05 колата върви страшно добре,над 1.6 умира.
Кво искаш да кажеш че плочката ми е мръдната към купето да върви повече ли и от това не може да отчита моментния разход на часТо тва е обратно на логиката повече гориво по-малък отчетен разход
ебати немците луда работа.То тогава и показанията на борда трябва да са грешни колкото повече върви толкова по-малко ще показва на средния разход
Щурава работа.Иначе другите работи мисля че са точни като сипвам нафта ги показва доста точно литрите в резервоара и си падат нормално даже си правих експеримент веднъж дали е точно и я карах до 2.2 литра нафта в резервоара и ме достраше по-надолу да не изгасне
![]()
![]()
а като го напълна до горе дига на 80 ма ного лея нафта тогава
![]()
![]()
и затва избягвам до 70л най много и стига.
Просто разхода излиза извън диапазона на отчитане и борда спира да отчита.И аз го бях надул горивото и ми даде 9.8 на софийско градско,икономайзера почти през цялото време беше на 2-3литра,бях най-щастливият човек,докато червената лампичка ме върна в суровата действителност.Както знаеш плочката е капсолована и най-вероятно тогава икономайзера и борда отчитат вярно.Като счупиме пломбата и я разбъзикаме ,разхода не се отчита както трябва.
Ми нооо убава и кво трябва да напрааа да върна плочката към фаровете да земе да отчита кат хората ли

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ми нооо убава и кво трябва да напрааа да върна плочката към фаровете да земе да отчита кат хората ли
Трябва да се сложи там където е била фабрично.

- dinozab
-
-
zvetiko написа:Ми нооо убава и кво трябва да напрааа да върна плочката към фаровете да земе да отчита кат хората ли
Как ще сатне тва

- dinozab
-
-
dinozab написа:zvetiko написа:Ми нооо убава и кво трябва да напрааа да върна плочката към фаровете да земе да отчита кат хората ли
...сатне![]()
![]()
Ебати думата

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Как ще сатне тва
Ще сатне трудно-отиваш на зъболекар да изгради пломбата.

Може би ако се нагласи с уред фабричната стойност-доколкото знам е 7.5.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Заради една грешна стойност ще излизаш пак в изходна позиция
.Всеки иска всичко да му бачка ама ... щом колата се изтрелва по-добре не я пипай ....... 

- dinozab
-
-
zvetiko написа:Как ще сатне тва
Ще сатне трудно-отиваш на зъболекар да изгради пломбата.![]()
![]()
Може би ако се нагласи с уред фабричната стойност-доколкото знам е 7.5.
Дее тая пломба бре аз не мога да видя нищо я дай една снимка на ЛС да покажеш каде стой

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Скрита е между плочката и тялото на ГНП,но заради това да ти показва вярно ОВС-то едва ли си заслужава да разбишкаш вървежа на колата-за да се компенсира износването на двигателя на старите коли ,се пуска малко повече гориво.
- dinozab
-
-
zvetiko написа:Скрита е между плочката и тялото на ГНП,но заради това да ти показва вярно ОВС-то едва ли си заслужава да разбишкаш вървежа на колата-за да се компенсира износването на двигателя на старите коли ,се пуска малко повече гориво.
А зареждането колко ти показва мойто е максимум 13.81 дига без консуматори никакви иначе с фарове и там вентилации 13.3-13.5 седи

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:zvetiko написа:Скрита е между плочката и тялото на ГНП,но заради това да ти показва вярно ОВС-то едва ли си заслужава да разбишкаш вървежа на колата-за да се компенсира износването на двигателя на старите коли ,се пуска малко повече гориво.
А зареждането колко ти показва мойто е максимум 13.81 дига без консуматори никакви иначе с фарове и там вентилации 13.3-13.5 седи
И мойто е там.При тежки случаи-пуснати нагреватели,фарове и какво ли още не отиде и на 12.8.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Чипа е програмиран. Сега ще го сложа в цокъл и т.н. А бе ще стане
по-убаво от оригиналното дет се вика. Платката ще е по-малка за да
не се налага рязане на пластмасата на борда, както става като си
купим оригинален кодинг плъг

неделя или понеделник ще тестваме с него и ако стане ще има
кодинг плъгове за всички, така че стискайте палци
Тука преди програмиране

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Enjoy дет са вика. Готов за монтиране и като го гледам е по малък от
оригиналния. Няма да има рязане май ама моя голям борд е още в Карлсруе
така че ДЕО като се прибере ще тестваме

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
едно въпросче
може ли да се използва кодинг от 520,но метален (резервоар) за 520 но с пластмасов....и дали ако стане ще дава разлики?

може ли да се използва кодинг от 520,но метален (резервоар) за 520 но с пластмасов....и дали ако стане ще дава разлики?