BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 05 Дек 2007, 16:11

Wenzy написа:Защо лееш нафта като си на 80л.
:confused:

Ми некаде е издънен сигорно или некое оплатнение се ебава ма не ми се занимава после няма измирисване от тая нафта :mhihi: :mhihi: :mhihi: иначе кат го напълна до горе съм кат пожарна команда колкото повече газ давам толкова повеча се сипе тая нафта :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 05 Дек 2007, 16:14

zvetiko написа:
dinozab написа:
zvetiko написа:
dinozab написа:На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема :roll:

Показва 0 когато от плочката е пуснато много гориво-и при диагностика на колата,колокото е по -малка цифрата ,която показва количеството гориво през инжекторите,толкова повече гориво преминава през тях.
Нормалната стойност от многобройните опити ,които правих за да настроя плочката с OBC е 0.8-1.2(цифрата много играе,дори от включване на фарове,нагревател,вентилатор).При 0.3--05 колата върви страшно добре,над 1.6 умира.

Кво искаш да кажеш че плочката ми е мръдната към купето да върви повече ли и от това не може да отчита моментния разход на час :roll: То тва е обратно на логиката повече гориво по-малък отчетен разход :mhihi: ебати немците луда работа.То тогава и показанията на борда трябва да са грешни колкото повече върви толкова по-малко ще показва на средния разход :shock: Щурава работа.Иначе другите работи мисля че са точни като сипвам нафта ги показва доста точно литрите в резервоара и си падат нормално даже си правих експеримент веднъж дали е точно и я карах до 2.2 литра нафта в резервоара и ме достраше по-надолу да не изгасне :mhihi: :mhihi: :mhihi: а като го напълна до горе дига на 80 ма ного лея нафта тогава :mhihi: :mhihi: :mhihi: и затва избягвам до 70л най много и стига.

Просто разхода излиза извън диапазона на отчитане и борда спира да отчита.И аз го бях надул горивото и ми даде 9.8 на софийско градско,икономайзера почти през цялото време беше на 2-3литра,бях най-щастливият човек,докато червената лампичка ме върна в суровата действителност. :mhihi: Както знаеш плочката е капсолована и най-вероятно тогава икономайзера и борда отчитат вярно.Като счупиме пломбата и я разбъзикаме ,разхода не се отчита както трябва. ;)

Ми нооо убава и кво трябва да напрааа да върна плочката към фаровете да земе да отчита кат хората ли :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2007, 9:11

Ми нооо убава и кво трябва да напрааа да върна плочката към фаровете да земе да отчита кат хората ли

Трябва да се сложи там където е била фабрично. ;)

Аватар

Мнение от dinozab » 06 Дек 2007, 9:43

zvetiko написа:
Ми нооо убава и кво трябва да напрааа да върна плочката към фаровете да земе да отчита кат хората ли

Как ще сатне тва :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 06 Дек 2007, 9:46

dinozab написа:
zvetiko написа:

...сатне :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ебати думата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2007, 10:11

Как ще сатне тва

Ще сатне трудно-отиваш на зъболекар да изгради пломбата. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Може би ако се нагласи с уред фабричната стойност-доколкото знам е 7.5.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Дек 2007, 10:19

Заради една грешна стойност ще излизаш пак в изходна позиция :confused: .Всеки иска всичко да му бачка ама ... щом колата се изтрелва по-добре не я пипай ....... :roll:

Аватар

Мнение от dinozab » 06 Дек 2007, 10:43

zvetiko написа:
Как ще сатне тва

Ще сатне трудно-отиваш на зъболекар да изгради пломбата. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Може би ако се нагласи с уред фабричната стойност-доколкото знам е 7.5.

Дее тая пломба бре аз не мога да видя нищо я дай една снимка на ЛС да покажеш каде стой :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2007, 10:57

Скрита е между плочката и тялото на ГНП,но заради това да ти показва вярно ОВС-то едва ли си заслужава да разбишкаш вървежа на колата-за да се компенсира износването на двигателя на старите коли ,се пуска малко повече гориво.

Аватар

Мнение от dinozab » 06 Дек 2007, 11:00

zvetiko написа:Скрита е между плочката и тялото на ГНП,но заради това да ти показва вярно ОВС-то едва ли си заслужава да разбишкаш вървежа на колата-за да се компенсира износването на двигателя на старите коли ,се пуска малко повече гориво.

А зареждането колко ти показва мойто е максимум 13.81 дига без консуматори никакви иначе с фарове и там вентилации 13.3-13.5 седи :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2007, 15:57

dinozab написа:
zvetiko написа:Скрита е между плочката и тялото на ГНП,но заради това да ти показва вярно ОВС-то едва ли си заслужава да разбишкаш вървежа на колата-за да се компенсира износването на двигателя на старите коли ,се пуска малко повече гориво.

А зареждането колко ти показва мойто е максимум 13.81 дига без консуматори никакви иначе с фарове и там вентилации 13.3-13.5 седи :roll:

И мойто е там.При тежки случаи-пуснати нагреватели,фарове и какво ли още не отиде и на 12.8.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Дек 2007, 15:37

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Начи прибрах се в БГ и даже събрах чаркуляците.
Чипа е програмиран. Сега ще го сложа в цокъл и т.н. А бе ще стане
по-убаво от оригиналното дет се вика. Платката ще е по-малка за да
не се налага рязане на пластмасата на борда, както става като си
купим оригинален кодинг плъг :roll: ;) ДЕО като се прибере в София
неделя или понеделник ще тестваме с него и ако стане ще има
кодинг плъгове за всички, така че стискайте палци

Тука преди програмиране :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение[/quote]
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Дек 2007, 16:51

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Айде версия 0.1 на Зак Кодинг Плъг за М50Б20 е готова
Enjoy дет са вика. Готов за монтиране и като го гледам е по малък от
оригиналния. Няма да има рязане май ама моя голям борд е още в Карлсруе
така че ДЕО като се прибере ще тестваме :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Дек 2007, 17:52

а навъртяните километри нулирал ли си или не си си правил експерименти?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 07 Дек 2007, 18:14

едно въпросче :roll:
може ли да се използва кодинг от 520,но метален (резервоар) за 520 но с пластмасов....и дали ако стане ще дава разлики? :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E34