Пръскане на масло до масления филтър...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Здравейте,скоро си купих е39 525тдс '99 год. с М пакет, колата е на реални 168000км. доста запазена. Но както обикновено има някой проблеми, който се надявам да не са сериозни.
Проблемът е пръскане на масло точно до масления филтър някъде. Мислехме че е от капачката на масления филтър,купих нова от бмв но не е от нея. Мислехме че е от нея, защото пръските така ни подсказват, но явно не е. Не може да се види от къде пръска, защото го прави в движение на високи обороти. Опръскани са маркучите дебелите отгоре и този капак на колекторите но отдолу от към масления филтър, изглежда че е от някой маркуч, но не може да се разбере от къде. ... да отбележа, че маслото е от мотора защтото намаля като го проверя.
Другия дребен проблем е че фаровете са ми ниско долу забити. Въртях с един шестограм зад ксеноните, уж се вдигнаха леко но нищо, а неможе повече.. и дългите светлини също са ниски. Ако някой има идея ще съм благодарен да ми помогнете.
Проблемът е пръскане на масло точно до масления филтър някъде. Мислехме че е от капачката на масления филтър,купих нова от бмв но не е от нея. Мислехме че е от нея, защото пръските така ни подсказват, но явно не е. Не може да се види от къде пръска, защото го прави в движение на високи обороти. Опръскани са маркучите дебелите отгоре и този капак на колекторите но отдолу от към масления филтър, изглежда че е от някой маркуч, но не може да се разбере от къде. ... да отбележа, че маслото е от мотора защтото намаля като го проверя.
Другия дребен проблем е че фаровете са ми ниско долу забити. Въртях с един шестограм зад ксеноните, уж се вдигнаха леко но нищо, а неможе повече.. и дългите светлини също са ниски. Ако някой има идея ще съм благодарен да ми помогнете.
'99 BMW 525TDS
Re: Пръскане на масло до масления филтър...
Пръ4ката за проверка хубаво ли лягаRossano написа:Здравейте,скоро си купих е39 525тдс '99 год. с М пакет, колата е на реални 168000км. доста запазена.Но както обикновено има някой проблеми който се надявам да не са сериозни.
Проблемът е пръскане на масло точно до масления филтър някъде.Мислехме че е от капачката на масления филтър,купих нова от бмв но не е от нея.Мислехме че е от нея защото пръските така ни подсказват,но явно не е.Неможе да се види от къде пръска,защото го прави в движение на високи обороти.Опръскани са маркучите дебелите отгоре и този капак на колекторите но отдолу от към масления филтър,изглежда че е от някой маркуч но неможе да се разбере от къде....да отбележа че маслото е от мотора защтото намаля като го проверя.
Другия дребен проблем е че фаровете са ми ниско долу забити.Въртях с един шестограм зад ксеноните,уж се вдигнаха леко но нищо,а неможе повече.. и дългите светлини също са ниски.Ако някой има идея ще съм благодарен да ми помогнете.

Пръчката ляга много хубаво,много силно дърпам за да я извадя.Гледах перката,но това е доста локално.Отпреде е чисто.Има така ситни пръски кам купето и са доста, но основно е точно отляво на масления филтър, и самата капачка е доста полята.Ами изглежда че е от нея,но не е щтото гледахме старата капсолована е нещо и неможе да е от нея,даже и старата ми е добре.Пръска в диаметър около 40 см. и от там се оттича надолу вече,а другото където е напръскано кам купето то е дифузирано може би от няква струя или незнам.Иначе колата е много запазена и никак не ми се вярва да е сериозно нещо,въпреки че аз не разбирам от автомобили..двигателя работи много добре,не загрява.Мислех да увиа с нещо,но те толкова маркучи че то от каде да почна...
'99 BMW 525TDS
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Може и да е от клапана на EGR-a. Но чак пък да губи масло...
Търси някъде около турбо маркучите, иначе друга идея нямам.
Търси някъде около турбо маркучите, иначе друга идея нямам.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Rossano написа:Мисля че е друга капачка,и дори я купих чисто нова от "бмв" за 58лв. ....а хич не искам да им оставям колата че...
Колега,скоро имах същия проблем с тая капачка...и аз я взех от Камор за същите пари,имаше си уплътнение и сега си е ок,иначе точно след смяната на маслото беше станала адска локва...та си изкарах акъла
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
Капачката незнам дали имаше уплътнение тя беше в прозрачно пликче видях че е на резба, и че от нея излиза едно дълго като пръчица което влиза във филтъра.А майстора който ми я сложи ми каза че масления филтър си имал уплътнение,като го е слагал(нов).То и аз тъкмо смених маслото,ама пак ще го сменям...чудна работа,нещо дребно ама съм болен.....
'99 BMW 525TDS
- miropleshiviq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 320Д
- Мечтае да кара: Маруся
това дългото като пръ4ица(при е34)е болта,които стяга капа4ката.Ако е стегнат отиди при маистора и му кажи да намести хубаво филтера(вътре има оплатнения)и да провери за дифтулка.така е при е34 тдс за е39 не съм сигурен-нека и др.колеги се изкажатRossano написа:Капачката незнам дали имаше уплътнение тя беше в прозрачно пликче видях че е на резба, и че от нея излиза едно дълго като пръчица което влиза във филтъра.А майстора който ми я сложи ми каза че масления филтър си имал уплътнение,като го е слагал(нов).То и аз тъкмо смених маслото,ама пак ще го сменям...чудна работа,нещо дребно ама съм болен.....
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3