Изтекоха й водите...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Изтекоха й водите...

Мнение от Leon » 04 Май 2004, 23:42

Не, не съм сбъркал форума с медицински, просто тази вечер колата изхвърли водата без видима причина. Прибирам се към къщи и малко преди паркинга забелязах, че е започнала леко да се покачва температурата. За километър се вдигна с едно деление след средата, а докато маневрирах в паркинга - още малко. Слизам и навсякъде горещ антифриз, освен в радиатора. Развъртях леко капачката, изкара въздуха, теглих една майна и се прибрах да потърся съвет от какво може да е? Не е загрявала по пътя, не съм я карал и на ръчка, освен един драг с Калибра от светофара на Арена до този на тунела. Надявам се поне да я докарам във форма до събора... с ваша помощ
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 05 Май 2004, 12:12

поогледай добре маркучите. виж дали от някъде не капе масло! защото ако капе, може да се стича по някой от маркучите, през които минава водата, и на това място се разлага и се къса. Значи - наливаш водата, и гледаш от къде ще изтече, и търсиш причините!.
дано съм ти помогнал.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Май 2004, 12:47

не знам как е на ис-ките, но аз имах същия случай и после сменях водна помпа. А по-късно и силиконов съединител на перката
Освен това видиш ли стрелката на температурата, че не е в средно положение да знаеш, че имаш проблем. Не трябва да се отклонява въобще

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 05 Май 2004, 12:54

Най безобидния и евтин вариант които може да ти се е случил е или някои маркуч или клапана на капачката да е заминал...за гарнитури, съединители на перки, водни помпи и тн може и това да е но ще е доста по-скъпичко :?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 05 Май 2004, 15:56

И ние имахме такъв проблем , само че не с баварец а с нисанче ... На връх Шипка ни остави гадината , едвам-едвам дойдохме до Пловдив . Докато колата се движи , водата изтича . Спреш ли на място и изгасиш двг-то , спира да тече ... Нееее , не е това , което си мислите - не беше тръба , оказа се , че е водната помпа ... :cry: Новичка - доста соленко ни излезе .

Затова иди да провериш , дано да се окаже тръба , и внимавай по пътя да не се обезводни и да прегрее !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Май 2004, 16:53

Проблема е локализиран и (надявам се) отстранен. Оказа се някакво уплътнение между пластмасовата и металната част на радиатора, ама едва се добрах до сервиза Сега отивам да я взема, пък ще видим резултата. Благодаря на всички, вече имам добра представа какво да търся, ако се случи пак! :roll:
Never mistake motion for action...

Назад към E36