Проблем с оборотите?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Днес стана ясно от къде е проблема!Компютъра не щеше да управлява правилно стъпковото моторче на оборотите!Наложи се рестартиране на системата и се оправи!Ако обаче пак се появи дефекта,ще трябва преинсталиране на софтуера,управлявящ двигателя!
- krasavica_28
- Потребител
-
при мене ми смениха тоя датчик на разпределителния вал но пак колата бачка на минусови температури на 800-900 а е автоматик
ина4е трябжа да бачка на 600-700
ина4е трябжа да бачка на 600-700
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Проблем с оборотите?!
Искам предварително да се извиня,че подхващам толкова стара тема отново,но си реших един стар проблем по колата и не можах да се стърпя да не пиша за решението му и да помогна на някой със същите симптоми!След 2 години ходене по мъките и търсене на проблема,най-накрая го реших.Оказа се елементарен-стар горивен филтър.Когато купих колата преди 3 години накарах майсторите да сменят всички филтри,но уви-ако не им седиш на главата,после само главоболия.Не са сменили горивния филтър.Оказа се,че колата е с ОРИГИНАЛНИЯ от 07.04.1999г made in Germany!!!Реших,че е дошло време да го сменя(мислех,че не е сменян 2-3 години,а те 11!!!),прочетох малко DIY,и го смених за 20-30 мин.И О,чудо-няма вече колебание на оборотите при леко форсиране и колата се отпуши.А като си помисля колко пари издадох по диагностици!!!
Явно при по-силно изфорсиране помпата е нагнетявала гориво в системата,но при леко до 1000-2000 оборота е нямало нужния дебит и двигателя се е мъчел-започва колебаене на оборотите като все едно съм пуснал топче на земята да подскача,докато се нормализира дебита и оттам оборотите или колата направо гаснеше,ако съм пуснал и климатика.Проблема е решен елементарно,а дори ходих в Камор да ми преинсталират софтуера!!!

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2