Фейслифт фарове (DEPO) от www.Umnitza.com
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Фейслифт фарове (DEPO) от www.Umnitza.com
Предполагам темата е повече за Tuning подфорум, но тъй като има и техн. проблем с фаровете, а и доста хора от тук ме питаха за тях реших да я пусна тук.
Фаровете са производство на DEPO (Тайван), но са ъпгрейднати от Umnitza (USA) с ярко-бяло светещи рингове, наричани DDE (Daylight Demon Lights), за разлика от стандартните жълтеникаво светещите "ангелски очи".
Ринговете светят не с крушки или светодиоди (LED), а са напревени от CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamps) тръби, подобни на луминисцентните лампи.
Проблемът, за който споменах в началото, е че тези флуоресцентни тръби не искат да се "запалват" ярко отначалото ако външната темп. е около или под 0 градуса С
Това направо ми разби целия кев от фаровете, които иначе са доста ефектни и добри, предполагам си личи от снимките....
Хич не ми беше до фотоапарати и не съм заснел ринговете когато не са запалени добре, но светят в лилаво и то единия е лилав, а другия бял и много смешно/грозно.
За да се опитам да се справя с този "студен старт" на ринговете поръчах допълнително още 2 бр. баласти. Стандартно един баласт захранва 2 ринга, а се надявам ако е само за един той да може да пали по-лесно и бързо. Единствено трябва да изчакам до следващата зима, защото времето междувременно се стопли.
Така че с две думи ако трябва пак да избирам, бих се спрял на оригиналните Hella, за да ми е мирна главата.
Ако обаче търсите някаква индивидуалност за колата си, тези рингове са добър вариант - стига веднъж да светнат.
Те се продават и отделно и могат да се сложат на всички видове фарове, дори и старите.
Иначе самите фарове DEPO (Тайвански са, а не китайски) са добра изработка и със стандартни жълтеникави рингове могат да се намерят доста евтино по eBay и са също добра алтернатива.
Ксеноновата система, която дойде от Umnitza с фаровете е също Тайванска 55W и си работи безпроблемно, като борд-компа не отчита никакви грешки.
Ето и снимките:
http://www.umnitza.com/product_info.php ... cts_id=227
/p31617

Фаровете са производство на DEPO (Тайван), но са ъпгрейднати от Umnitza (USA) с ярко-бяло светещи рингове, наричани DDE (Daylight Demon Lights), за разлика от стандартните жълтеникаво светещите "ангелски очи".
Ринговете светят не с крушки или светодиоди (LED), а са напревени от CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamps) тръби, подобни на луминисцентните лампи.
Проблемът, за който споменах в началото, е че тези флуоресцентни тръби не искат да се "запалват" ярко отначалото ако външната темп. е около или под 0 градуса С

Това направо ми разби целия кев от фаровете, които иначе са доста ефектни и добри, предполагам си личи от снимките....
Хич не ми беше до фотоапарати и не съм заснел ринговете когато не са запалени добре, но светят в лилаво и то единия е лилав, а другия бял и много смешно/грозно.

За да се опитам да се справя с този "студен старт" на ринговете поръчах допълнително още 2 бр. баласти. Стандартно един баласт захранва 2 ринга, а се надявам ако е само за един той да може да пали по-лесно и бързо. Единствено трябва да изчакам до следващата зима, защото времето междувременно се стопли.
Така че с две думи ако трябва пак да избирам, бих се спрял на оригиналните Hella, за да ми е мирна главата.
Ако обаче търсите някаква индивидуалност за колата си, тези рингове са добър вариант - стига веднъж да светнат.
Те се продават и отделно и могат да се сложат на всички видове фарове, дори и старите.
Иначе самите фарове DEPO (Тайвански са, а не китайски) са добра изработка и със стандартни жълтеникави рингове могат да се намерят доста евтино по eBay и са също добра алтернатива.
Ксеноновата система, която дойде от Umnitza с фаровете е също Тайванска 55W и си работи безпроблемно, като борд-компа не отчита никакви грешки.
Ето и снимките:
http://www.umnitza.com/product_info.php ... cts_id=227

/p31617

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
супер е станало колега, ама що така режеш снимките ? даи да видиме целата кола как и седат
в краина сметка кви пари ти се върза всичко ? ама всичко ТОТАЛ === :>

в краина сметка кви пари ти се върза всичко ? ама всичко ТОТАЛ === :>
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Всичко ми излезна 900лв. с транспорта до вкъщи, ксенонови крушки и баласти. С продавачът се разбрахме да пише на пратката, че е подарък на стойност 20$ и не съм плащал мита и ДДС
Толкова обаче струват и Hella плюс още 200 - 300 лв. за ксенон - определено е по-безпроблемен вариант от моя.

Толкова обаче струват и Hella плюс още 200 - 300 лв. за ксенон - определено е по-безпроблемен вариант от моя.
- Scouser
- младши ентусиаст
-
ddmtuning.com ги имат същите са около $290 без доставка със Xenon крушки и баласти. Нямат в наличност в момента обаче ще получат нови на 15 април. Много са точни пичовете, аз от тях си взех задна М5 броня за $300 тотал с доставката (до Мичиган).
Здравей, изглеждат доста добре!
Пожелавам ти да нямаш проблеми, че в www.e46fanatics.com
доста ги мразят тея Umnitza, понеже много дефекти давали.
От къде ти ги пратиха? Ebay или сайта на Umnitza?
Пожелавам ти да нямаш проблеми, че в www.e46fanatics.com
От къде ти ги пратиха? Ebay или сайта на Umnitza?
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Scouser написа:ddmtuning.com ги имат същите са около $290 без доставка със Xenon крушки и баласти.
Да, изглеждат читави и най-важното доста по-евтини от тези в Umnitza.
Добър вариант! - за съжаление аз не ги знаех когато поръчвах

Ако успееш да се справиш с "cold start" проблема на CCFL-а свиркай да кажеш как

- noiseless
- младши ентусиаст
-
add1cted написа:Пожелавам ти да нямаш проблеми, че в www.e46fanatics.com
В общи линии мненията за Umnitza са, че продуктите им са качествени, но съпорта им куца доста.
Аз съм разменил над 30 майла с тях заради проблемите с ринговете и чак към края си признаха, че
било от студа и кусури на CCFL технологията - иначе колата не ми била вред или акумулатора слаб
и т.н. Но както шопа е казал: "Пени се, не пени се, за тебе пари съм дал - ще те ям!"

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Сигурен ли си че фаровете са ДЕПО?
ЗАщото азпродавам и не са депо но изглеждат по същия начин.. Ейнджъл айса им разбира са не е като този.. да не кажа че е доста далеч от този но пък с малък упгрейд стават доста причлични., на цена от 400 лева
ЗАщото азпродавам и не са депо но изглеждат по същия начин.. Ейнджъл айса им разбира са не е като този.. да не кажа че е доста далеч от този но пък с малък упгрейд стават доста причлични., на цена от 400 лева

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Giorceto написа:Сигурен ли си че фаровете са ДЕПО?
Изпревари ме с тоя си пост

- noiseless
- младши ентусиаст
-
Giorceto написа:Сигурен ли си че фаровете са ДЕПО?
Сигурен съм, защото на стъклото на фара има надпис DEPO

Аз в последствие от eBay си купих на DEPO и фарове за мъгла и стопове с бели мигачи и съм доволен.
По форумите четох, че от aftermarket фирмите DEPO били най-читави, но и те са далеч от Hella

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
даи да видиме как седат стоповете и какви са и колко пари ти излезнаха ? с крушки ли са или светоИдиоти ? 

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Scouser написа:ddmtuning.com ги имат същите са около $290 без доставка със Xenon крушки и баласти. Нямат в наличност в момента обаче ще получат нови на 15 април. Много са точни пичовете, аз от тях си взех задна М5 броня за $300 тотал с доставката (до Мичиган).
За Мичиган може да е така, но я виж колко е одставката ндо БГ. аз тези фарове който ги имам доставката е 130 долара и на митница като оставиш..
Ела изгрей..

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- Scouser
- младши ентусиаст
-
Giorceto написа:Scouser написа:ddmtuning.com ги имат същите са около $290 без доставка със Xenon крушки и баласти. Нямат в наличност в момента обаче ще получат нови на 15 април. Много са точни пичовете, аз от тях си взех задна М5 броня за $300 тотал с доставката (до Мичиган).
За Мичиган може да е така, но я виж колко е одставката ндо БГ. аз тези фарове който ги имам доставката е 130 долара и на митница като оставиш..
Ела изгрей..
Ми затова ползваш жокер "Колега/познат в хАмерика"

- noiseless
- младши ентусиаст
-
BMW-E39 написа:даи да видиме как седат стоповете и какви са и колко пари ти излезнаха ? с крушки ли са или светоИдиоти ?
Боя се, че ще те разочаровам колега - стоповете са от старите само с бели мигачи

Иначе в eBay стопове за лимузини, колкото ти душа иска:
http://search.ebay.com/search/search.dl ... =32&fsoo=2
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3