Фейслифт фарове (DEPO) от www.Umnitza.com

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Фейслифт фарове (DEPO) от www.Umnitza.com

Мнение от noiseless » 16 Мар 2008, 23:35

Предполагам темата е повече за Tuning подфорум, но тъй като има и техн. проблем с фаровете, а и доста хора от тук ме питаха за тях реших да я пусна тук.
Фаровете са производство на DEPO (Тайван), но са ъпгрейднати от Umnitza (USA) с ярко-бяло светещи рингове, наричани DDE (Daylight Demon Lights), за разлика от стандартните жълтеникаво светещите "ангелски очи".
Ринговете светят не с крушки или светодиоди (LED), а са напревени от CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamps) тръби, подобни на луминисцентните лампи.
Проблемът, за който споменах в началото, е че тези флуоресцентни тръби не искат да се "запалват" ярко отначалото ако външната темп. е около или под 0 градуса С :evil:
Това направо ми разби целия кев от фаровете, които иначе са доста ефектни и добри, предполагам си личи от снимките....
Хич не ми беше до фотоапарати и не съм заснел ринговете когато не са запалени добре, но светят в лилаво и то единия е лилав, а другия бял и много смешно/грозно. :twisted:
За да се опитам да се справя с този "студен старт" на ринговете поръчах допълнително още 2 бр. баласти. Стандартно един баласт захранва 2 ринга, а се надявам ако е само за един той да може да пали по-лесно и бързо. Единствено трябва да изчакам до следващата зима, защото времето междувременно се стопли.

Така че с две думи ако трябва пак да избирам, бих се спрял на оригиналните Hella, за да ми е мирна главата.
Ако обаче търсите някаква индивидуалност за колата си, тези рингове са добър вариант - стига веднъж да светнат.
Те се продават и отделно и могат да се сложат на всички видове фарове, дори и старите.

Иначе самите фарове DEPO (Тайвански са, а не китайски) са добра изработка и със стандартни жълтеникави рингове могат да се намерят доста евтино по eBay и са също добра алтернатива.

Ксеноновата система, която дойде от Umnitza с фаровете е също Тайванска 55W и си работи безпроблемно, като борд-компа не отчита никакви грешки.

Ето и снимките:

http://www.umnitza.com/product_info.php ... cts_id=227

Изображение

Изображение

Изображение
/p31617

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 17 Мар 2008, 1:09

супер е станало колега, ама що така режеш снимките ? даи да видиме целата кола как и седат 8)
в краина сметка кви пари ти се върза всичко ? ама всичко ТОТАЛ === :>

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 17 Мар 2008, 2:41

Всичко ми излезна 900лв. с транспорта до вкъщи, ксенонови крушки и баласти. С продавачът се разбрахме да пише на пратката, че е подарък на стойност 20$ и не съм плащал мита и ДДС ;)
Толкова обаче струват и Hella плюс още 200 - 300 лв. за ксенон - определено е по-безпроблемен вариант от моя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 17 Мар 2008, 18:54

ddmtuning.com ги имат същите са около $290 без доставка със Xenon крушки и баласти. Нямат в наличност в момента обаче ще получат нови на 15 април. Много са точни пичовете, аз от тях си взех задна М5 броня за $300 тотал с доставката (до Мичиган).

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 17 Мар 2008, 19:13

Здравей, изглеждат доста добре!
Пожелавам ти да нямаш проблеми, че в www.e46fanatics.com
доста ги мразят тея Umnitza, понеже много дефекти давали.
От къде ти ги пратиха? Ebay или сайта на Umnitza?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 17 Мар 2008, 19:19

Scouser написа:ddmtuning.com ги имат същите са около $290 без доставка със Xenon крушки и баласти.

Да, изглеждат читави и най-важното доста по-евтини от тези в Umnitza.
Добър вариант! - за съжаление аз не ги знаех когато поръчвах :uups:
Ако успееш да се справиш с "cold start" проблема на CCFL-а свиркай да кажеш как ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 17 Мар 2008, 23:17

add1cted написа:Пожелавам ти да нямаш проблеми, че в www.e46fanatics.com
доста ги мразят тея Umnitza, понеже много дефекти давали.

В общи линии мненията за Umnitza са, че продуктите им са качествени, но съпорта им куца доста.
Аз съм разменил над 30 майла с тях заради проблемите с ринговете и чак към края си признаха, че
било от студа и кусури на CCFL технологията - иначе колата не ми била вред или акумулатора слаб
и т.н. Но както шопа е казал: "Пени се, не пени се, за тебе пари съм дал - ще те ям!" :lol:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 18 Мар 2008, 11:29

Сигурен ли си че фаровете са ДЕПО?
ЗАщото азпродавам и не са депо но изглеждат по същия начин.. Ейнджъл айса им разбира са не е като този.. да не кажа че е доста далеч от този но пък с малък упгрейд стават доста причлични., на цена от 400 лева :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 18 Мар 2008, 11:39

Giorceto написа:Сигурен ли си че фаровете са ДЕПО?
ЗАщото азпродавам и не са депо но изглеждат по същия начин.. Ейнджъл айса им разбира са не е като този.. да не кажа че е доста далеч от този но пък с малък упгрейд стават доста причлични., на цена от 400 лева :)

Изпревари ме с тоя си пост :lol: И аз щях да питам същото, не намирам никаква разлика с твойте, освен Ейнджала де, който си го ъпгрейднах и сега не намирам никаква разлика???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 18 Мар 2008, 14:11

Giorceto написа:Сигурен ли си че фаровете са ДЕПО?

Сигурен съм, защото на стъклото на фара има надпис DEPO ;) Просто на снимката от целофана не си личи.
Аз в последствие от eBay си купих на DEPO и фарове за мъгла и стопове с бели мигачи и съм доволен.
По форумите четох, че от aftermarket фирмите DEPO били най-читави, но и те са далеч от Hella :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 18 Мар 2008, 15:26

даи да видиме как седат стоповете и какви са и колко пари ти излезнаха ? с крушки ли са или светоИдиоти ? :mhihi:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 18 Мар 2008, 15:49

Scouser написа:ddmtuning.com ги имат същите са около $290 без доставка със Xenon крушки и баласти. Нямат в наличност в момента обаче ще получат нови на 15 април. Много са точни пичовете, аз от тях си взех задна М5 броня за $300 тотал с доставката (до Мичиган).

За Мичиган може да е така, но я виж колко е одставката ндо БГ. аз тези фарове който ги имам доставката е 130 долара и на митница като оставиш..
Ела изгрей.. :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 18 Мар 2008, 21:08

Giorceto написа:
Scouser написа:ddmtuning.com ги имат същите са около $290 без доставка със Xenon крушки и баласти. Нямат в наличност в момента обаче ще получат нови на 15 април. Много са точни пичовете, аз от тях си взех задна М5 броня за $300 тотал с доставката (до Мичиган).

За Мичиган може да е така, но я виж колко е одставката ндо БГ. аз тези фарове който ги имам доставката е 130 долара и на митница като оставиш..
Ела изгрей.. :)

Ми затова ползваш жокер "Колега/познат в хАмерика" ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 18 Мар 2008, 22:55

BMW-E39 написа:даи да видиме как седат стоповете и какви са и колко пари ти излезнаха ? с крушки ли са или светоИдиоти ? :mhihi:

Боя се, че ще те разочаровам колега - стоповете са от старите само с бели мигачи :uups: Аз съм с комби и тук всеки стоп се състои от 2 части, една на калника и една на вратата на багажника, т.е. все едно купуваш 4 стопа, което ми се видя доста и си смених само външните тела, за да се вържат с белите мигачи отпред. Стопове за комби се откриват много трудно (дори Hella не правят, не знам защо) и много се зарадвах когато открих тези на ДЕПО (струват 130$ двата).
Иначе в eBay стопове за лимузини, колкото ти душа иска:

http://search.ebay.com/search/search.dl ... =32&fsoo=2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 26 Мар 2008, 11:37

За тези фарове пасва ли оригиналния ксенон?
Колата изглежда доста добре през ноща,можеш ли да пуснеш и една снимка през деня как изглеждат?
Може и аз да си взема,такива или на Хела,но искам ринговете да ми светят като на оригиналните,оранжево :mhihi:
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

Следваща

Назад към E39